Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page1 /7 NGN kérdések- „Tizenötpercesek” az NGN-ről 1. Téma: Mi az NGN? HI vezetői, 2005.06.14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page1 /7 NGN kérdések- „Tizenötpercesek” az NGN-ről 1. Téma: Mi az NGN? HI vezetői, 2005.06.14."— Előadás másolata:

1 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page1 /7 NGN kérdések- „Tizenötpercesek” az NGN-ről 1. Téma: Mi az NGN? HI vezetői, 2005.06.14

2 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page 2 /7 „A tizenötpercesek” célja & forma CÉL: Rendszeres foglalkozás a témával Ismeretek szintjének közelítése Ismeretek cseréje, terítése Munkatársak bevonása (HI honlap, chat?) Befolyásolás Provokálás, problémák felszínre hozása FORMA: Minden HI vezetői elején 15 perc prezentáció + fecsej 15 perc után abbahagyjuk, ha nem is végeztünk Felmerülő kérdéseket rögzítjük és később visszatérünk rá. Előadó & moderátor: lehet jelentkezni, ha van téma

3 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page 3 /7 1.Téma: Mi az az NGN? A válasz függ a válaszadótól. Eurescom P1445/2004: NGN - Next Generation Network. An emerging industry capability that encompasses a number of operational and technical characteristics: Customer Centric: self service and customer definition of Services; Service based e.g. Supports Multimedia services such as voice and unified/instant messaging; Agile in changing services offered to customers; Ability to add in new networking and communications applications; Predominately packet based with intelligence at the edge; Networking technology can be plugged and played; Radical reduction in CAPEX and OPEX costs.

4 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page 4 /7 Mi nem NGN? Nem egy elfogadott standard vagy standardok rendszere – de vannak kezdeményezések, „játékosok”; Nincs elfogadott termékcsalád egyetlen gyártótól sem (hiszen nincs is standard) – de vannak NGN-nek hirdetett termékek; Nincs elfogadott migrációs stratégia, de vannak versenyző stratégiák; Még nem a valóság a legtöbb Telconál (különösen nem az „incumbent”-eknél), de vannak „zöldmezősök”, akik valamilyen stratégia szerint építik; Az a furcsa helyzet állt elő, hogy még nincs itt (nem elég érett), de már úgy kell viselkedni mintha itt volna, és ezért tényleg csinálni is kell (Nem a valóság fontos, hanem amit hisznek róla… azaz a valóság és annak földi mása -:)

5 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page 5 /7 Mi az NGN - hatások Szabályozási környezet: Egyszer liberális, másszor túlszabályozott. A szabályozott környezetet felváltotta a kaotikus környezet [Keith Willets, TMF President]. „Azonos pályák, azonos esélyek?” Nincs. Verseny és „verseny”. Mobil sikerének hatása: mobil az egész világ? IP sikerének hatása: IP az egész világ? Verseny kétségtelen pozitív hatása. Radikális árcsökkenés. Mikor megy át bukásba? A.dot krízis után az ipar kitalált valami „újat” (?) ami keresletet fog generálni?

6 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page 6 /7 Mi az NGN? IP hatása - vélekedés: a hangszolgáltatás nem is kerül pénzbe, csak a gonosz szolgáltatók fizettetnek érte. Valakinek az alatta lévő infrastruktúrát fizetnie (fejleszteni, bővíteni, üzemeltetni) kell. Mobil hatása: mobil az egész világ? A mobil valójában „access”. És a transzport? A mobil is „bebújik” az üvegbe… Mi várható: Olcsó (akár ingyenes, prémiumként adott) hang – a hittel („gonosz hangszolgáltatók”) nem lehet vitatkozni; Keresztfinanszírozás: Valaminek el kell vinnie a hangszolgáltatás költségét. xDSL? Internet? 3 Play? Pay TV? Úgy tűnik, a hozzáférés környékén van a megoldás.

7 NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page 7 /7 Következő téma Az NGN szolgáltatás oldalról (elvárások – tendenciák – kihívások); Az NGN technológiája; Az NGN az üzemeltetésben; VÁLASSZUNK… KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr. 2005.06.14. Page1 /7 NGN kérdések- „Tizenötpercesek” az NGN-ről 1. Téma: Mi az NGN? HI vezetői, 2005.06.14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések