Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munkahelyi szleng Sokunknak talán fel sem tűnik, de a magyar nyelvben az utóbbi évek során kialakult egy tömör és nagyon kifejező speciális kifejezésrendszer,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munkahelyi szleng Sokunknak talán fel sem tűnik, de a magyar nyelvben az utóbbi évek során kialakult egy tömör és nagyon kifejező speciális kifejezésrendszer,"— Előadás másolata:

1 Munkahelyi szleng Sokunknak talán fel sem tűnik, de a magyar nyelvben az utóbbi évek során kialakult egy tömör és nagyon kifejező speciális kifejezésrendszer, amely a munkahelyeken segíti elő a kollegális kapcsolatok fejlesztését és a feladatok hatékonyabb megoldását. Illusztrációként nézzünk néhány példát a Munkahelyi Szleng Szótárból:

2 Hivatalos kifejezés Szleng
Meggyőződésem, hogy ez nem valósítható meg. Tényleg? Én nem vettem részt a projektben. Ez érdekes! Igyekszem beszorítani a munkarendembe. Még nem sikerült teljes mélységében megismer-kednie az üggyel. Lófaszt! Megint baszogatsz? Közöm, baszd meg?! Mi a fasz? Faszomé’ csak most szólsz?! Baszik rá.

3 Hivatalos kifejezés Szleng
Azt hiszem, nem érted a lényeget. Szeretem a kihívásokat! Igen, ezt tényleg meg kellene beszélnünk. Talán egy kicsit érzéketlen. Talán nem ártana meg egy kis gyakorlás. Anyáddal szórakozz! Szarok az egészre. Kurvára leszarom. Egy hülye fasz. Baszd meg, vállalat helyett háztartást vezessél, köcsög!


Letölteni ppt "Munkahelyi szleng Sokunknak talán fel sem tűnik, de a magyar nyelvben az utóbbi évek során kialakult egy tömör és nagyon kifejező speciális kifejezésrendszer,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések