Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Híres utazók, festők, tudósok hajoltak meg a Badacsony szépsége előtt, emlegették borát, mint istenek nektárját, melyben a kialudt vulkán tüze tovább ég.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Híres utazók, festők, tudósok hajoltak meg a Badacsony szépsége előtt, emlegették borát, mint istenek nektárját, melyben a kialudt vulkán tüze tovább ég."— Előadás másolata:

1 Híres utazók, festők, tudósok hajoltak meg a Badacsony szépsége előtt, emlegették borát, mint istenek nektárját, melyben a kialudt vulkán tüze tovább ég. A bányászati és régészeti feltárások során kiderült, hogy a kelták idejében már lakott volt Badacsony, de vaskori bronzleletek is felszínre kerültek. A kelták idejében már zajlott a szőlőművelés, majd i.sz. 92.-ben Domitianus római császár az itáliai szőlőtermelők érdekeinek védelmében kivágatta a szőlőket. Probus császár újból engedélyezte a szőlőtermelést 282.-ben, és az Ő idejében vált virágzó szőlőültetvénnyé a vidék. Az Ő pincéjében szerezte meg nemes karakterét és hírnevét a badacsonyi bor, melyre az akkoriban bevezetett VINEA PANNONIA NOBILIS DISTRICTUS tájmegjelölés is utal, fejedelmi védjegyként.

2 VÁRLAK Panzió Turista szállás
Szeretettel hívjuk, várjuk, Badacsonyba villa jellegű panziónkba! Badacsony, történelmi borvidék és üdülőhely központjában, a bazalt orgonák lábánál,a Balaton északi partján, a Balatontól 50 m-re, parkkal körülölelt, csendes- nyugodt környezetben található panziónk, amely nyáron kellemes pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket biztosít vendégeink számára.

3 Válassza Ön is a tökéletes kikapcsolódást a magyar tenger partján, ahol nyugodt, barátságos és kényelmes környezetben töltheti jól megérdemelt szabadságát! A magyar nemesség már a XVIII. században felfedezte a Balaton észak- északnyugati részének kellemes vidékét, mely rövidesen a társasági élet egyik kedvelt központja lett. Sorra épültek a hangulatos kastélyok, villák és kúriák. .

4 Legyen a vendégünk! Szeretettel várja Önt a VÁRLAK Vendégház és Panzió !
Az 1900-as évek elején csodálatos festői környezetben, épült a Badacsony hegy lábánál a környék egyik legszebb villa jellegű épülete. A szobák 28 fő kényelmes elhelyezését biztosítják. Szobáink 2- 3 ill. 4 ágyasak, igény esetén pótágyat is tudunk biztosítani. Gyermekes családoknak, nászutasoknak családi fürdőszobás szobáinkat, illetve apartmanunkat ajánljuk. Autóval érkezőknek térítésmentes, zárt parkoló áll rendelkezésükre. Panziónkat ápolt park veszi körül, panorámás napozóterasszal,illetve grillkert tűzrakási lehetőséggel.

5 Kiemelten ajánljuk szálláslehetőségünket családok, baráti társaságok, szervezett ifjúsági és iskolás csoportok részére.

6 „... s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke. ...”
Az aktív pihenők Badacsony és környékének látnivalóit gyalogtúrán, kerékpártúrán fedezhetik fel. Lehetőség van vízi sportok kipróbálására, horgászatra, sétahajózásra. Teniszpálya, minigolf-pálya 300 m-re van tőlünk. Lovaglásra, sétakocsizásra a közeli lovas tanya kínál lehetőséget. Amennyiben szervezetten kívánja szabadidejét eltölteni, úgy igény szerinti programokkal várjuk.

7 Minden kedves vendégünket szeretettel várják a városi strandokon, melyek szállásunktól méterre találhatóak.

8 Azonban a megújuláshoz az ötödik elem is szükséges!
Badacsony a mitológiából ismert több ősi filozófiai rendszer alapját képező a sámánok által varázserővel felruházott ősi elemek csodálatos találkozása. Víz A Balaton vize, mely megtisztít. A Tiszta könnyek forrása a szerelmes Kisfaludy Róza tiszta szívéből fakad, mely a legenda szerint az örökké valóságig táplálja azt. A hagyomány szerint, ha a Balatont éltető forrás vizét szádhoz emeled, a rajongó szerelmed újra fellobban, és utána az örökké szívedben marad. Tűz A nehezen megszelídíthető napfény, mely szívedet lángra gyújtja. Föld A balatoni hegyek királynője, a komor fenségű Badacsony, mely felszabadítja energiádat. A hely,mely különleges színtere a romantikus szerelmeknek,. Levegő A hegyek kristálytiszta, jó illatú levegője, mely szabadságot ad. Bor Azonban a megújuláshoz az ötödik elem is szükséges! Ezért a négy elem szerelmének gyümölcséből megszületett az ötödik elem a fémkupában gyöngyöző, még tüzesen izzó bor, melynek tükrében megcsillan a csodálatos, szeretni való környezet a páratlan és egyedi badacsonyi panoráma.

9 Fesztivál a Vulkánok Völgyében Badacsonyi Borhetek 2012. VII. 18- VIII

10 Badacsony egy érzés. A folyékony szerelem birodalma.
Badacsony a természet nagy ajándéka, és aki nem nyújtja ki utána a kezét, az sohasem élte az életet a maga teljes módján.

11 Igény esetén félpanziós ellátást biztosítunk szervezett csoportok részére.
Hisszük és valljuk, hogy valóban vannak értékeink! A tó lágy vize, a hegy lankái, a zamatos bor, a csodálatos kilátás, a tiszta levegő bennünket már mind rabul ejtettek, magukhoz láncoltak. Bízunk benne, hogy most Önök következnek!

12 A legenda szerint a történelem előtti időkben, amelyre már csak a mesékből emlékezhetünk, valaha óriások lakták be a tájat, amit a Jóisten is örömében teremtett.

13 A tó és környékének tanúhegyei ma is őrzik az egykori vulkáni tevékenységek nyomait. Újra át kell élnünk, meg kell tapasztalnunk az ősi, örök alkotó erők világformáló létét!

14 Badacsonynak szelleme van
Badacsonynak szelleme van! Ha megállnak egy pillanatra, és csendben figyelnek, hallhatják az egykor itt vonuló vad kelta hordák zaját, a békés avarok mindennapjainak hangjait, a római szekerek zörgését. Városunkban sok helyütt hagyta lábnyomát a vibráló történelem.

15 Badacsony emlékhelyei a múlt szellemiségét sugározzák.
A hegy fennsíkjának déli, éles párkányán, mintegy 400 m magasan álló, óriási kőkeresztet Ranolder János veszprémi püspök emeltette 1857-ben. A kereszt egy-egy nagyobb darabját 40 bivallyal vontatták fel a hegyre. Az emlékhely mellett a Balaton lélegzetelállító panorámája tárul elénk.

16 A szárazföldön az igazi kihívást a Badacsony-hegy „legyőzése”, megmászása jelenti.
A Kőkapun át a hegytetőre érve, az új Kisfaludy kilátó tetejéről, lélegzetelállító, csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, Keszthelytől Fonyódon át, Tihanyig.

17 Badacsony szellemiségét alapvetően, évszázadok óta befolyásolta, áthatotta a borhoz a borkultúrához fűződő kapcsolata. A legendás badacsonyi bor páratlan ízét, testes, erős, olykor fűszeres aromáját, a hegy vulkáni talajának, és a mediterrán jellegű klímának köszönheti.

18 A párizsi székhelyű Nemzetközi Borászati Hivatal a "Szőlő és Bor Nemzetközi Városa" kitüntető címet adományozta Badacsonytomaj községnek 1987-ben. A környezet mikroklímáját áthatja a mélyben még kavargó láva érezhető tüze, melyet fokozni csak a régió zászlós borával, a nőivarú kéknyelűvel lehet. Igény esetén vállaljuk hangulatos borkóstolók és zenés borvacsorák szervezését, lebonyolítását családi pincék és tradicionális pincészetek bemutatásával.

19 Badacsony szellemisége
Udvardi Erzsébet  (1929- ) Kossuth díjas festőművész, itt él és alkot városunkban. Munkásságában a Balatoni táj, a Badacsony világa, a víz, a hegy, a tó évszakainak látványa, kultúrája, múltja jelenik meg. Egry József   ( ) Kossuth díjas festőművész tól haláláig élt Badacsonyban. A XX. század legnagyobb festője, "a Balaton festője". Egykori lakóháza Badacsony szívében ma emlékmúzeum.

20 ˝ Sok szép tájékát bejártam hazámnak, de mindenkinél jobban megragadott a Balaton vidék˝

21 Tel: 06 30 348 74 69 margittaielemer@freemail.hu
Kívánjuk, hogy érintse meg Önöket is a hely szelleme, az emberek barátsága, vendégszeretete! Kóstolják meg borainkat, melyekbe ezer évek tapasztalatát, bánatát, örömét préselték a dolgos kezek. Szeretettel várja házigazdájuk Margittai Elemér és Gál András Információ és jelentkezés: Várlak Panzió Top Tel KFT Badacsonytomaj 8258 Napsugár u. 10. Tel:


Letölteni ppt "Híres utazók, festők, tudósok hajoltak meg a Badacsony szépsége előtt, emlegették borát, mint istenek nektárját, melyben a kialudt vulkán tüze tovább ég."

Hasonló előadás


Google Hirdetések