Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Történelmi” EGY SZEBB SZEBB BOLDOGABB BOLDOGABBMAGYARORSZÁGÉRT! 1890-2009 Szociáldemokrata Párt (SZDP) Tel.: 333-7983, 313-7662 SzDP 1082. Budapest, Baross.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Történelmi” EGY SZEBB SZEBB BOLDOGABB BOLDOGABBMAGYARORSZÁGÉRT! 1890-2009 Szociáldemokrata Párt (SZDP) Tel.: 333-7983, 313-7662 SzDP 1082. Budapest, Baross."— Előadás másolata:

1 „Történelmi” EGY SZEBB SZEBB BOLDOGABB BOLDOGABBMAGYARORSZÁGÉRT! 1890-2009 Szociáldemokrata Párt (SZDP) Tel.: 333-7983, 313-7662 SzDP 1082. Budapest, Baross u. 61.

2 MIT AKAR A „történelmi” SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT? (SZDP) A MEZŐGAZDASÁG TALPRAÁLÍTÁSÁT AKARJA Meg kell állítani a mezőgazdaság szétzüllését és nemzeti ügynek tekintjük a mezőgazdaság talpra állítását. A földtörvény biztosítsa a földtulajdon és a földhasználat összhangját. Külföldiek semmilyen körülmények között ne vásárolhassanak földet. A KÖZ BIZTONSÁGÁT AKARJA Enyhíteni kell a falun élő emberek terheit, az értékesítési biztonságot meg kell teremteni. Támogatni kell a föld tulajdonosait kedvezményes hitelekkel és adókedvezményekkel, az önkéntes szövetkezés elősegítésével. Korlátozni kell a magántulajdonba kerülő föld mennyiségét. A földmagántulajdon ne szüljön nagybirtokot, hanem biztosítson saját munkából tisztességes megélhetést a földből élő családoknak. Mindent meg kell tenni a polgárok nyugalmának biztosításáért. Radikálisan javítani kell az ország közbiztonságát, mert ez lehet az egyik eszköze annak, hogy az ország kilábaljon a jelenlegi gazdasági, morális válságból.

3 EGY MODERN POLGÁRI MAGYARORSZÁGÉRT! Vissza kell adni a rendőri munka becsületét és tekintélyét. EURÓPA RÉSZE AKARUNK LENNI A „történelmi” Szociáldemokrata Párt (SZDP) a ország jövőjét az európai szabad nemzeteket tömörítő Európai Unió tagjaként látja biztosítva. Ápolni kívánjuk kapcsolatainkat szomszédainkkal és a határainkon kívül rekedt magyarsággal; fellépünk a magyarság nyelvi, kulturális és önkormányzati jogaiért határainkon túl és a nemzetiségek, kisebbségek azonos jogaiért határainkon belül.

4 A RENDSZERVÁLTÁS KIIGAZÍTÁSÁT AKARJA A rendszerváltás óta eltelt tizennyolc évben nyoma sincs a demokrácia és a jogállamiság ideális rendjének, sem annak, hogy a gazdasági reformok a lakosság életszínvonalát kedvezően érintenék. Szomorú valóság, hogy nő a szegénység, vészesen gyengül a társadalmi szolidaritás. Romlik a demokrácia közintézményeinek tekintélye az önkormányzatoktól a kormányig, az iskoláktól a sajtóig, a rendőrségtől a bíróságokig, szinte minden szinten. A „történelmi” Szociáldemokrata Párt - évszázados hagyományaihoz hűen - az európaisághoz és a polgárosodáshoz nélkülözhetetlen humanizált, emberközpontú programját hirdeti és követi, egyben a rendszerváltás kiigazítását is szükségesnek tartja. Ennek érdekében meg kell teremteni a társadalom és környezetbarát gazdaságot, valós reformokat kell megteremteni, megalapozni a társadalmilag érzékelhető életszínvonal növekedést; meg kell teremteni a jól működő polgári demokrácia és jogállamiság rendjét, az egyéni és közösségi boldogulás, a közjó intézményi feltételeit; helyre kell állítani a társadalomban az igazságosság és a szolidaritás, azaz a társadalom összetartó közösségi erejét.

5 MIT AKAR A „történelmi” SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT? (SZDP) A GAZDASÁG TARTÓS FELLENDÜLÉSÉT AKARJA Csak akkor tudunk szembeszegülni a tartós munkanélküliséggel, csak akkor juthat több pénz a rászorulók megsegítésére, ha valóban megindul a tartós gazdasági fellendülés. Ennek érdekében meg kell állítani az adóterhek növekedését, ésszerűsíteni kell az adórendszert, bizonyos adófajtákat el kell törölni. Nem emelhető tovább a béreket terhelő járulék, szigorú takarékosságot kell bevezetni a közpénzek felhasználásában. Véget kell vetni annak, hogy a közvagyont és tisztségeket politikai szolgálatok fejében osztogassanak. Hadat üzenni a korrupciónak.

6 SZEBB JÖVŐT, BOLDOGABB MAGYARORSZÁGOT! BIZTOS JÖVŐT A CSALÁDOKNAK ÉS IDŐSEKNEK A szűkös anyagi lehetőségek ellenére segítséget kell nyújtani a rászoruló többgyerekes családoknak, valamint mindazoknak, akik önhibájukon kívül nem képesek helyzetükön javítani. Kiemelt figyelmet kell fordítani az oktatási és gyermekintézmények fejélesztésére. Szorgalmazzuk a többgyermekes családoknak adott kedvezmények növelését, az első lakáshoz és az első munkahelyhez jutás központi elősegítését. A nyugdíjasok nem szívességből ellátott emberek. Csak úgy élhetnek emberekhez méltóan, ha nyugdíjuk követi az inflációt és a bérekkel arányosan növekszik.

7 Az idősek nem szorulhatnak ki sem az egészségügyi ellátásból, sem a szociális gondoskodásból. A szociálpolitikának alapvető feladata kell legyen, hogy a társadalom további elszegényedését megakadályozza és emberhez méltó megélhetést biztosítson minden korban és minden élethelyzetben. Támogatjuk, hogy a nyugdíjasok 65 éves kortól ingyen utazhassanak vonaton és helyközi buszon; a minimálnyugdíj feleljen meg a mindenkori minimálbérnek.

8 Ezen célokért dolgozik a „történelmi” Szociáldemokrata Párt valamennyi szervezete és tagsága. MI NEM HÁTRÁLUNK MEG A FELADATOK ELŐL, HA A TOVÁBBIAKBAN IS ÚGY ÉREZZÜK, HOGY ÖNÖK SZÁMÍTANAK A MI MUNKÁNKRA, ÉS HA TUDJUK, HOGY MI IS SZÁMÍTHATUNK AZ ÖNÖK SEGÍTSÉGÉRE. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel munkánkat, támogatásukkal járuljanak hozzá a közös sikerhez! SZAVAZZON A SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT (SZDP) KÉPVISELŐJELÖLTJÉRE: Tiszteljen meg bizalmával! FK: Bácskai Sándor, SZDP főtitkára Szerkesztő: Szinayné Rigó Éva, TSZIM titkára SzDP


Letölteni ppt "„Történelmi” EGY SZEBB SZEBB BOLDOGABB BOLDOGABBMAGYARORSZÁGÉRT! 1890-2009 Szociáldemokrata Párt (SZDP) Tel.: 333-7983, 313-7662 SzDP 1082. Budapest, Baross."

Hasonló előadás


Google Hirdetések