Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zaj és rezgés GIS eszközök és alkalmazások. Hazánkban a gyakorlatban alkalmazott országos rendszer az Egységes Országos Vetületi Rendszer. A műszer használatát.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zaj és rezgés GIS eszközök és alkalmazások. Hazánkban a gyakorlatban alkalmazott országos rendszer az Egységes Országos Vetületi Rendszer. A műszer használatát."— Előadás másolata:

1 Zaj és rezgés GIS eszközök és alkalmazások

2 Hazánkban a gyakorlatban alkalmazott országos rendszer az Egységes Országos Vetületi Rendszer. A műszer használatát megelőzően ellenőrizni szükséges a feladat célját és a jelvevő készülék pontosságát. GIS eszközök és alkalmazások Garmin GPSMap 60CSx Model: 010-00422-01 Forrás: http: //inkino.co.uk/

3 A zajterjedést a távolság, a felületi árnyékolás mind befolyásolják. A szoftveres modellezés alapja 2 vagy 3 dimenziós felület szerkesztése. A zajforrás és terhelési terület környezetét műholdas helymeghatározó készülékkel felmérjük, mely adatokból a szoftveres bevitel és digitalizálás során előállíthatjuk a vizsgált zajforrás környezetének akusztikai számításokhoz szükséges valósághű felületmodelljét. GIS eszközök és alkalmazások Forrás: Akusztika Mérnöki Iroda Kft.

4 Adott zajforrás helyszíni hatásterület mérésekor lényeges szempont, hogy az adott pontban mért hangnyomás térképi ábrázolása megfelelő pontban történjék. A feladathoz megfelelő pontosságú kézi helymeghatározó készüléket használhatunk. Az így ábrázolt hatásterület térképi ábrázolása megfelelő pontosságú lesz. GIS eszközök és alkalmazások Forrás: Akusztika Mérnöki Iroda Kft.


Letölteni ppt "Zaj és rezgés GIS eszközök és alkalmazások. Hazánkban a gyakorlatban alkalmazott országos rendszer az Egységes Országos Vetületi Rendszer. A műszer használatát."

Hasonló előadás


Google Hirdetések