Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL"— Előadás másolata:

1 INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL
Tanítóképzés egykor és ma – nemzetközi tudományos konferencia Námesztovszki Zsolt: INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL Újvidék, november 17.

2 A Vajdaság földrajzi helyzete:

3 A Vajdaságban használatos tankönyvek nem biztosítanak lehetőséget a vajdasági földrajzi tartalmak megismerésére.

4 A vajdasági földrajzi megismerését segít a A Vajdaság digitalizált térképe elnevezésű szoftver.
Elsősorban a települések, községek, körzetek, régiók és a tartomány magyar elnevezéseinek az elsajátítására helyeztük a hangsúlyt (MNT 8/2003. számú határozata alapján).

5 Emelett lehetőség nyílik a szülőföld, és környékének a megismerésére (utak, domborzat, vízrajz, természeti kincsek, község, körzet, stb.).

6 INTERDISZCIPLINÁRIS PROJEKTUMOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ!
A általános iskolában a következő tantárgyak tanításában használható a szoftver: Környezetünk (1. és 2. osztály), Természet és társadalom (3. osztály), Természet (4. osztály), Társadalom (4. osztály) – FÖLDRAJZI TARTALMAK Anyanyelv – A TARTALMAK ELNEVEZÉSEI Környezet- és idegennyelv – A SZOFTVER HÁROMNNYELVŰ (szerb, magyar, angol) A játékoktól a számítógépig – SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FOGALMAK, MOTORIKUS KÉSZSÉGFEJLESZTÉS (8 éves gyermek tudásszintje) INTERDISZCIPLINÁRIS PROJEKTUMOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ!

7 A szoftver tulajdonságai:
Vajdaság 495 településének adatlapja (neve, község, körzet, lakóinak száma, nemzeti összetétel - 5 legnagyobb etnikum, hívószám, irányítószám) 45 község adatlapja (külön községtérkép, a község székhelyének a címere, lakóinak száma, nemzeti összetétel) 7 körzet adatlapja (külön körzettérkép, a körzet székhelyének a címere és képgaléria, lakóinak száma, nemzeti összetétel ) 3 régió adatlapja (külön körzettérkép, a körzet a címere, lakóinak száma, nemzeti összetétel ) A tartomány adatlapja, címere, földrajza, történelme, lakossága, stb.

8 A szoftver tulajdonságai:
Nagyítás Gyorsgombok (térkép személyre szabása) Nyomtatás, vágólapra másolás Keresés Tanulást segítő animációk


Letölteni ppt "INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL"

Hasonló előadás


Google Hirdetések