Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Námesztovszki Zsolt: INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL Újvidék, 2007. november 17. Tanítóképzés egykor és ma – nemzetközi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Námesztovszki Zsolt: INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL Újvidék, 2007. november 17. Tanítóképzés egykor és ma – nemzetközi."— Előadás másolata:

1 Námesztovszki Zsolt: INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL Újvidék, 2007. november 17. Tanítóképzés egykor és ma – nemzetközi tudományos konferencia

2 A Vajdaság földrajzi helyzete:

3 A Vajdaságban használatos tankönyvek nem biztosítanak lehetőséget a vajdasági földrajzi tartalmak megismerésére.

4 A vajdasági földrajzi megismerését segít a A Vajdaság digitalizált térképe elnevezésű szoftver. Elsősorban a települések, községek, körzetek, régiók és a tartomány magyar elnevezéseinek az elsajátítására helyeztük a hangsúlyt (MNT 8/2003. számú határozata alapján).

5 Emelett lehetőség nyílik a szülőföld, és környékének a megismerésére (utak, domborzat, vízrajz, természeti kincsek, község, körzet, stb.).

6 A általános iskolában a következő tantárgyak tanításában használható a szoftver:  Környezetünk (1. és 2. osztály), Természet és társadalom (3. osztály), Természet (4. osztály), Társadalom (4. osztály) – FÖLDRAJZI TARTALMAK  Anyanyelv – A TARTALMAK ELNEVEZÉSEI  Környezet- és idegennyelv – A SZOFTVER HÁROMNNYELVŰ (szerb, magyar, angol)  A játékoktól a számítógépig – SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FOGALMAK, MOTORIKUS KÉSZSÉGFEJLESZTÉS (8 éves gyermek tudásszintje) INTERDISZCIPLINÁRIS PROJEKTUMOK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ!

7 A szoftver tulajdonságai:  Vajdaság 495 településének adatlapja (neve, község, körzet, lakóinak száma, nemzeti összetétel - 5 legnagyobb etnikum, hívószám, irányítószám)  45 község adatlapja (külön községtérkép, a község székhelyének a címere, lakóinak száma, nemzeti összetétel)  7 körzet adatlapja (külön körzettérkép, a körzet székhelyének a címere és képgaléria, lakóinak száma, nemzeti összetétel )  3 régió adatlapja (külön körzettérkép, a körzet a címere, lakóinak száma, nemzeti összetétel )  A tartomány adatlapja, címere, földrajza, történelme, lakossága, stb.

8 A szoftver tulajdonságai:  Nagyítás  Gyorsgombok (térkép személyre szabása)  Nyomtatás, vágólapra másolás  Keresés  Tanulást segítő animációk


Letölteni ppt "Námesztovszki Zsolt: INTERDISZCIPLINÁRIS OKTATÁS A DIGITALIZÁLT TÉRKÉP SEGÍTSÉGÉVEL Újvidék, 2007. november 17. Tanítóképzés egykor és ma – nemzetközi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések