Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DEBRECENI EGYETEM Tudományegyetemi Karok Természettudományi és Technológiai Kar Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Prof. Dr. Süli-Zakar.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DEBRECENI EGYETEM Tudományegyetemi Karok Természettudományi és Technológiai Kar Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Prof. Dr. Süli-Zakar."— Előadás másolata:

1 DEBRECENI EGYETEM Tudományegyetemi Karok Természettudományi és Technológiai Kar Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.) egyetemi tanár Az általános társadalomföldrajz alapjai I.

2 2. tétel A társadalom és a földrajzi környezet kapcsolata  Süli-Zakar I. 1998: A földrajztanítás fontos oktatási feladata: a társadalmi környezet In: A földrajz tanítása, 2-3 pp. 14-17  Süli-Zakar I. 1999: A társadalmi környezet és szennyeződése In: Angyal L. (szerk.): A MTESZ Hajdú-Bihar megyei környezetvédelmi bizottságának negyed évszázada (1973-1998) Debrecen, pp. 239-244

3 Védelmi burok = környezet A természet és a társadalom kapcsolata

4 A társadalmi környezet

5 TERMÉSZET- VÉDELEM TÁRSADALMI KÉRDÉSEK GAZDASÁGI ÉLET Fenntartható fejlődés = TUDATOS KÖRNYEZET ÉPÍTÉS EMBERI TULAJDONSÁGOK Kapzsiság Öncélúság Kirekesztés Hatalomvágy Önkorlátozás (belátás) Empátia (szolidaritás) Harmóniára való törekvés Tervezés-előrelátás Lelkiismeret –+ Az ember helye a globalizált világban

6 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "DEBRECENI EGYETEM Tudományegyetemi Karok Természettudományi és Technológiai Kar Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék Prof. Dr. Süli-Zakar."

Hasonló előadás


Google Hirdetések