Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KEOP-7.3.1.2/09-2009-0004 A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KEOP-7.3.1.2/09-2009-0004 A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló."— Előadás másolata:

1 KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló átalakításának megvalósítása az Aggteleki Nemzeti Park területén

2 KEOP / A projekt megnevezése: A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló átalakításának megvalósítása az Aggteleki Nemzeti Park területén A pályázat azonosító száma: KEOP / Kedvezményezett neve: Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság A megvalósítás időszaka: – A támogatás összege: Ft

3 KEOP / A és között megvalósított – előkészítő munkálatok lebonyolítására irányuló – projekt közvetlen célja, az élettelen természeti értékek és az ezekhez kapcsolódó élővilág hatékony és korszerű megőrzése, rehabilitációja. A projekt közvetlen célja a barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása, valamint az érintett barlangokban kialakult lámpaflóra terjedésének minimalizálása, megakadályozása az alábbi helyszíneken: - A Baradla-barlang Aggteleki kivilágított szakasza; - A Baradla-barlang Vörös-tó – Jósvafő között lévő kivilágított szakasza; - A Vass Imre-barlang kivilágított szakasza; - A Rákóczi-barlang kivilágított szakasza.

4 KEOP / A én hatályba lépett Támogatási Szerződésben megfogalmazottak mentén, előkészítő tevékenységek vonatkozásában a jelentéstételi időszak során az alábbi munkálatok valósultak meg: Felállításra került a projektmenedzsment szervezet, melynek működése a projektidőszak alatt folyamatos; Közbeszerzés lefolytatása az előkészítési szakaszra nem történt meg – mivel a tervezett beszerzések a közbeszerzési értékhatár alatti értéket mutattak, így a 3 árajánlat beszerzést követően történt szerződéskötés. A Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei, valamint az Arculati kézikönyv (figyelembe véve a projektidőszak során hatályba lépett ÚSZT-s arculati elemeket is) iránymutatásai mentén kommunikációs tevékenységek megvalósítása – mely a 2. fordulós megvalósítási szakasz nyilvánosság biztosítására irányuló tevékenységek szerves részét képezi.

5 KEOP / Elkészítésre került a Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány (RMT + CBA), mely a KSZ általi véleményezést követően módosításra került. Az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges, műszaki és természetvédelmi szempontokat is tartalmazó tervdokumentáció elkészült; Ezt követően én lezárult a KvVM-el történt engedélyeztetési eljárás; Kiviteli tervek véglegesítése én valósult meg. A 2. fordulós pályázati dokumentáció én került benyújtásra. A 2. forduló kivitelezési tevékenységeire irányuló közbeszerzési dokumentáció összeállítása (hivatalos közbeszerzési szekértő igénybe vétele mellett) i határidővel teljesült. A projekt az esélyegyenlőségi és a fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele és érvényesítése mellett valósult meg.

6 KEOP / Az előkészítő munkálatok eredményeként elkészült a beruházást megalapozó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány, a kiviteli tervek, valamint összállításra került a közbeszerzési dokumentációs csomag is. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága én benyújtotta azt az ún. második fordulós pályázatot, melynek célja a tervezett kivitelezési munkálatok megvalósítása. A Támogatási Szerződés aláírása folyamatban.

7 KEOP / A beruházás mindösszesen 4 ha területet, m hosszúságú barlangjáratot érint, mely 771 db hagyományos izzót tartalmazó világítási rendszer korszerű, LED technikára történő áttérését jelenti.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "KEOP-7.3.1.2/09-2009-0004 A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló."

Hasonló előadás


Google Hirdetések