Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046."— Előadás másolata:

1 Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046

2 Művészetek Magtára – Bódvaszilas Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1. Tel: Fax: A fejlesztés a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával készült (HUSK/0801/1.3.1/0046) Jelen dokumentum tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját!

3 A megvalósítók Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 3758 Jósvafő Tengerszem oldal 1. Tel: Fax: ALMA-Centrum c.d Jablonov nad Turnou Tel: Fax: centrum.webnode.sk

4 A támogatás  Subsidy Contract aláírása: án  Megvalósítók:  Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága (H)  ALMA-Centrum (SK)  A támogatás összege: ,00 €  Az ANPI által felhasználható keret: €  Projekt várható befejezése:

5 Elszámolható költségek (H)  ELŐKÉSZÍTÉS  Műszaki tervek  SZOLGÁLTATÁSOK  Kutatás  Projektmenedzsment (pl. fordítás)  Műszaki ellenőr  Kommunikáció, nyilvánosság biztosítása  BESZERZÉSEK  Kiállítási installáció  Belső berendezés  Kiállítási anyag  Műszaki berendezés  ÉPÍTÉS  Vásárlás  Építés

6 És amire a pénzt fordíthatjuk… a projekt célkitűzései  térség kulturális és természeti örökségének megóvása,  a műemléképületek rekonstrukciója,  a Gömör-Tornai térség hagyományainak megőrzése és újjáélesztése,  a védett természeti területek ökoturisztikai forgalmának csatornázása,  természetvédelmi szemléletformálás,  a turisztikai termékkínálat bővítésével a hátrányos helyzetű térség gazdaságélénkítése,  valamint a határon átnyúló turizmus révén az emberek és közösségek közötti társadalmi és kulturális koherencia növelése. Mindennek otthona a bódvaszilasi Művészetek Magtára – mint látogatóközpont lesz.

7 Művészetek Magtára A bódvaszilasi Művészetek Magtára egyszerre kíván művészeti alkotó térként funkcionálni és egyszersmind a befogadás helyszínévé is válni. Lehetőséget teremt művészek egyéni itt-tartózkodására, alkotására, művészeti alkotótáborok megszervezésére, természetközeli alkotó teret biztosít a művészek számára. Állandó és időszakos kiállítások tarthatók itt. Az épület adottságait kihasználva a térség legnagyobb méretű közösségi terének megteremtésére kerül sor, ahol koncertek, színi előadások, konferenciák és egyéb közösségi események rendezhetők korszerű és méltó körülmények között. A művészeti koncepció kialakítása során fontos a tapasztalati úton szerzett tanulás előtérbe helyezése. Illeszkedve az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának alapító dokumentumában megfogalmazottakhoz, fő irányvonalként a természetművészetet, azaz a Nature Art vonulatot helyezzük előtérbe.

8 Mi történt eddig a projektben?  Az ANPI megvásárolta a bódvaszilasi volt uradalmi magtárat;  Elkészültek az engedélyes és kiviteli tervek;  Az eredményes közbeszerzést követően a kivitelezést az ORNAMENT 2000 Kft. végzi – műszaki ellenőri feladatokat az ÉP-KONTROLL Kft. látja el;  Kialakításra került a művészeti koncepció: együttműködés a Magyar Természetművészek Szövetségével;  A beszerzések folyamatosan zajlanak;  A nyilvánosság biztosításával kapcsolatos feladatok a projekt zárásával összhangban válnak teljessé (pl. új honlap).  én indul a MagtArt nemzetközi természetvédelmi szimpózium, ahol elkészülnek az állandó kiállítás els darabjai.

9 MagtArt – hogyan tovább? A Művészetek Magtára első kiállítása augusztus 7-én órakor nyílik Bódvaszilason. Az új intézményt augusztus 17-én Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára – a program fővédnöke avatja fel ünnepélyes keretek között. A rendezvényen Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár (NEFMI) is részt vesz.

10 Köszönöm a figyelmet! Szaniszló Katalin Projektmenedzser Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság


Letölteni ppt "Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046."

Hasonló előadás


Google Hirdetések