Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen a megfelelő CV? Készítette: Lókucza Sándor, Meng Roberta, Pintér Szilvia, Tóth Viktória.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen a megfelelő CV? Készítette: Lókucza Sándor, Meng Roberta, Pintér Szilvia, Tóth Viktória."— Előadás másolata:

1 Milyen a megfelelő CV? Készítette: Lókucza Sándor, Meng Roberta, Pintér Szilvia, Tóth Viktória

2  CV típusok  Célok és elvárások  Felépítés  Fontos apróságok…  A 13 leggyakoribb hiba  Gyöngyszemek…

3  Hagyományos, magyar típusú ◦ Az iskolából ismert fogalmazásokhoz hasonlóan bevezetésből, tárgyalásból és befejezésből állt, ömlesztve tárva az olvasó elé az információkat. Amerikai típusú o Jól láthatóan, tagoltan tartalmazza azokat a fontos információkat, amelyek szükségesek a munkáltató számára döntése meghozatalához.

4  Kronologikus ◦ Az eddig betöltött munkaköröket illetve elvégzett iskolákat időrendben bemutató forma. A munkaadók ezt kedvelik leginkább, mert könnyen áttekinthető. Célszerű az időrendet hátulról kezdeni a tanulmányok és a korábbi munkahelyek felsorolásánál.  Funkcionális ◦ Egyes képességeink, elért eredményeink köré szerveződik. Cél az, hogy a megszerzett tapasztalatokat állítsa reflektorfénybe.

5  Érdeklődés felkeltése az állást kínáló cégnél. Minderre 5-10 másodpercünk van, ugyanis ennyit szánnak egy-egy önéletrajzra  Maradandó „nyom” hagyása a HR-esben  Visszahívás!

6  Átláthatóság - könnyen és gyorsan nyomon követhető legyen, meg lehessen találni minden lényeges információt!  Tömörség - a munkáltatók nem szeretnek hosszú és terjengős önéletrajzokat olvasni, kivéve ha a megpályázott álláshoz fűződő szakmai tapasztalatot részletezi.  Pontosság - kiemelni a fő pontokat és kiemelni a lényeget, megjelölt kitételekre mindenképpen válaszolni!

7  Gépelt változat – önéletrajzot és kísérőlevelet mindig gépelve küldeni.  Hibátlan - Ne tartalmazzon gépelési és helyesírási hibákat! Mindenképpen ellenőrizni mielőtt elküldjük! Precíz munka jó ajánlólevél!

8 Az önéletrajznak tartalmaznia kell a következőket, fontos a sorrend (!)  Személyes adatok ◦ Név ◦ Születési dátum ◦ Lakcím ◦ Telefonszám ◦ E-mail cím ◦ (Családi állapot)

9  Tanulmányok ◦ A felsorolást kezdje mindig a legutolsó adattal ◦ Tüntesse fel a dátumokat (kezdés, befejezés, a befejezés várható ideje) ◦ Használja az iskolák hivatalos nevét, karok, szakok pontos megnevezését ◦ Végzettség pontos megnevezésének feltüntetése

10  Különleges képzések és tudományos munkák (pályakezdőként lehet a hallgatói aktivitás) ◦ Sorolja fel (csak) azokat az elvégzett tanfolyamokat és képzéseket, amelyek a megpályázni kívánt pozícióhoz kapcsolódnak. ◦ Iskolai szakmai gyakorlatok feltüntetése, ha pályakezdő a jelentkező.

11  Szakmai tapasztalat ◦ Legutóbbi vagy a jelenlegi munkahellyel kezdeni a felsorolást ◦ Munkahelyek és betöltött pozíciók pontos megnevezése ◦ Ügyelni a pontos dátumokra (mikor kezdte és fejezte be az adott munkahelyen a tevékenységét) ◦ Sorolja fel a pozíciókhoz kapcsolódó főbb felelősségi területeit és feladatait  Egyéb munkatapasztalat

12  Egyéb ismeretek : Nyelvismeret ◦ Sorolja fel idegen nyelvi ismereteit és a tudásszintjét. Ha nagyon jó nyelvtudása van új blokkba írja. Számítógépes ismeretek ◦ Sorolja fel azokat a szoftverprogramokat, amelyeket magabiztosan tud használni. ◦ Felhasználói vagy programozói szinten. Vezetői engedély ◦ Ismertesse a kategóriát és azt, hogy mennyire gyakorlott.

13  Személyiségjegyek, kompetenciák ◦ Bármely egyéb ismeret, képesség vagy tudás ismertetése.  Személyes tulajdonságok (minél konkrétabb)  hobbik, stb.

14  Egyedítsd az önéletrajzodat! Először a név és csak aztán alá az önéletrajz megnevezés  Az önéletrajz minden példánya legyen eredeti!  Kerülni a túlzásokat, és a rikító színű papírt!  Fényképet és bérmegjelölést csak akkor, ha azt külön kérik!! .rtf,.doc,.pdf formátum, cím: név_önélerajz  Felnőttes email cím!  Hobbiról csak akkor, ha nem ütközik a cég profiljával

15  Akkor írjon összeget, ha kérik. Tény, hogy a részletes feladatot még nem ismeri, ám egy "tól-ig" helyett egy „körül”-i összeget érdemes megjelölni. (Bruttó bért) ◦ Ha mindenképp kerülni szeretné a bér megjelölést, akkor írja meg a kísérőlevelében indokát, hogy miért hagyta ki!!! (Ha nem ír sem összeget, sem indokot, az nem vet jó fényt Önre, hiszen már a pályázat során "ellenkezik" leendő munkáltatójával)

16  Az önéletrajzban nem szerepel a célpozíció  A korábbi munkatapasztalatok nem derülnek ki az önéletrajzból  Elavult információkat tartalmaz az önéletrajz  Nem az álláskeresés komolyságához illő az e-mail címünk  Helyesírási, nyelvtani, gépelési hibák

17  Nem önéletrajzra való fénykép  Elérhetőség hiánya  Dátumok hiányoznak a munkahelyek és iskolák mellől  Ellentmondások  Nem derül ki, milyen végzettségre is tettünk szert  Átláthatatlan önéletrajz  Szerkesztési hibák  Jellegtelenség

18  Két nyelven folyékonyan beszélek és további három nyelven tudok káromkodni.  Mindent tudok, hazudni is!  Én dolgozni nem szeretek de, ha más csinálja, órákig eltudom nézni.  Csak felfüggesztett bűntetésemm van, de hazudtak ellenem a bíróságon...  Hobbim: Haverok, Buli, Fanta  Én egy 22 éves frissdiplomás fiatalember vagyok és az álláshirdetésben megjelölt 10 év szakmai tapasztalattal rendelkezem.  Titkárnő: Mellékesen megállapítom hogy egyéb szolgáltatást is elvállalok.

19  Önéletrajz beadás:  Péntek 12.00ig email-ben a vikmok@gmail.com -ra vikmok@gmail.com Köszönjük a figyelmet…


Letölteni ppt "Milyen a megfelelő CV? Készítette: Lókucza Sándor, Meng Roberta, Pintér Szilvia, Tóth Viktória."

Hasonló előadás


Google Hirdetések