Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Europass önéletrajz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Europass önéletrajz."— Előadás másolata:

1 Europass önéletrajz

2 Személyi adatok Ha nem akarod beírni, töröld a rovatot!
Nem javasolt vicces cím használata. Ha nem akarod beírni, töröld a rovatot!

3 Betölteni kívánt munkakör
Írd be a konkrét, megpályázandó állás nevét vagy töröld az egész rovatot. A „végzettségemnek megfelelő” meghatározás ide nem illik.

4 Szakmai tapasztalat Az önéletrajzban a felsorolással kronológiailag visszafele kell haladni: legfelülre kerüljön a legfrissebb (aktuális) munkahely, s alább az egyre régebbiek. Ajánlott kiemeléseket végezni: pl. minden pozíció vagy minden munkahely neve vastagon szedett legyen. A főbb tevékenységek és feladatkörök megadásánál, ne ismételd meg a foglalkozásod nevét (mintánkon: Fejlesztő mérnök - fejlesztés, Folyamatmenedzser - menedzsment). Adj meg részletesebb információkat, felelősségi köröket, hogy milyen programokat használtál, stb. A rovat kitöltése nem kötelező. De ha nem töltöd ki, töröld az egész sort! Az utca, házszám, irányító szám megadása felesleges. A kevesebb adat egy sorba is kiférhet: Y2K Tanácsadó Bt, Budapest (külföldi munka esetén az országot is ajánlott feltűntetni)

5 Tanulmányok A tanulmányok megadásánál, arra érdemes figyelni, hogy mindig pontosan leírd, milyen típusú diplomád van, milyen karon, szakon végeztél. Csak a "diploma" vagy "szakképesítő bizonyítvány" kifejezés nem elég. Csak akkor írd be az érettségit, ha az a legmagasabb iskolai végzettséged. Ha van diplomád, az érettségi feltűntetése szükségtelen, hacsak nem szakmai érettségiről van szó. A főbb tárgyak felsorolásánál nem kell túl részletesnek lenned. A tárgyak közül válasszd ki azokat, amelyek a megpályázott munkakörhöz szükségesek. A rovat kitöltése nem kötelező. Ha nem töltöd ki, töröld ki az egész sort! Csak akkor írd be az általános iskolát, ha az a legmagasabb iskolai végzettséged. Amennyiben érettségivel rendelkezel, felesleges az általános iskolai tanulmányok feltűntetése. A középiskolában tanult tantárgyak felsorolása felesleges, hacsak nem szakmai vagy speciális tantárgyakról van szó.

6 Egyéni készségek és kompetenciák
A szintmegjelöléshez használd a Közös Európai Referenciakeret szintjeit (A1 – C2), lásd kitöltési útmutató. A kompetenciák rovatok kitöltése nem kötelező. De mindenképpen fontos, hogy ha nem töltöd ki őket, akkor töröld is ki az egész sort. Ne hagyj az önéletrajzodban üres rubrikákat.

7 Europass önéletrajz... És mi még?
célja: Európában egységes formanyomtatvány tudnivaló: magad töltöd ki, mindig a megpályázott állásnak megfelelően Europass önéletrajz célja: nyelvvizsgától függetlenül számot adhass valódi nyelvtudásodról, hogy a munkáltató láthassa, idegennyelv-tudásod mely elemei használhatóbbak inkább tudnivaló: magadnak kell kitölteni, formanyomtatvány letölthető a -ról Nyelvi útlevél

8 Europass önéletrajz... És mi még?
célja: a felsőoktatásban szerzett pontos ismereteket, tapasztalatokat tünteti fel úgy, hogy az a világ összes intézményében értelmezhető legyen tudnivaló: a diplomát adó intézmény tölti ki (kérd, ha nem kapcsz automatikusan) Oklevélmelléket célja: a szakképesítés olyan elemeiről tájékoztat, amelyek a bizonyítványnak nem részei (belépési követelmények, szerzett készségek, az adott ország osztályozási skálája stb.) tudnivaló: a vizsgáztató intézmény adja ki, kérd, ha nem kapod meg automatikusan Bizonyítvány-kiegészítő célja: az európai országokban szerzett tapasztalatok (önkéntesség, szakmai gyakorlat, tanulmány) igazolása tudnivaló: a Tempus Közalapítvány segít eligazítani, hogy milyen esetben hogyan szerezhető be Mobilitás igazolvány


Letölteni ppt "Europass önéletrajz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések