Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AlertPay az Online bank. Ismerd meg az AlertPay internetes bankot! Új AlertPay számla nyitás. A számla típus kiválasztása. A regisztrációs űrlap kitöltése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AlertPay az Online bank. Ismerd meg az AlertPay internetes bankot! Új AlertPay számla nyitás. A számla típus kiválasztása. A regisztrációs űrlap kitöltése."— Előadás másolata:

1 AlertPay az Online bank. Ismerd meg az AlertPay internetes bankot! Új AlertPay számla nyitás. A számla típus kiválasztása. A regisztrációs űrlap kitöltése. (személyes adatok) A regisztrációs oldal kitöltése (biztonsági adatok) A regisztrációs oldal kitöltése. (elkészült az AlertPay bankszámla) Az AlertPay számlanyitás jóváhagyása. (üdvözlő e- mail) Bankszámla hozzárendelés AlertPay fiókodhozBankszámla hozzárendelés AlertPay fiókodhoz. Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (belépés) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.( bankszámlatípus kiválasztása) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.(1. lépés) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.(2 lépés) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (3. lépés) A beírt adatok ellenőrzése (4. lépés) Sikerült a bankszámla hozzárendelés. (5. lépés) Bankkártya hozzárendelés AlertPay fiókhoz. Bankkártya hozzárendelése az AlertPay fiókhoz. Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (menü választás) Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (1.Bankkártya adatok megadása) Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (2.adatok ellenőrzése) Sikeres a bankkártya hozzárendelés. (3. befejezés) Tartalomjegyzék:

2 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (menü kiválasztás) Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (1. A feltöltendő összeg meghatározása) Pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (2. A megadott adatok ellenőrzése) Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra.( 3. Sikeres tranzakció) Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (e-mail tranzakciós adatokkal) A tranzakciós adatok értelmezése. Pénz befizetés AlertPay számlára. Pénz befizetés az AlertPay számlára. Készpénz befizetés az AlertPay számlára. Adatok az átutalási megbízáshozAdatok az átutalási megbízáshoz. Online átutalási megbízás kitöltése. Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára. Belépés az AlertPay számládra. Az utalási adatok megadása. Az utalási adatok ellenőrzéseAz utalási adatok ellenőrzése. Az utalás elküldése. A sikeres utalás nyugtázása. Automata email a sikeres utalásrólAutomata email a sikeres utalásról.

3 AlertPay az Online bank.

4 Ismerd meg az AlertPay internetes bankot! Az AlertPay egy Internetes bank, amely 2004.-ben jött létre Kanadában. Hitelességét egy független amerikai szerv, a BBB (Better Business Bureau) felügyeli. Nagyon kedvező díjakkal működik, kezelése, használata egyszerű, ezért, a PayPal Internetes bank mellett a legnépszerűbb bankok közé sorolják. Miért hasznos az AlertPay online bankszámla? Mert a számlanyitás, valamint a kimenő átutalás is teljesen ingyenes, továbbá a tranzakciós díjak is relatíve alacsonyak.

5 Új AlertPay számla nyitás. AlertPay online bankszámlád megnyitásához KATTINTS IDE! Kattints, a SIGN UP NOW gombra! Ha rákattintottál ↑ erre a gombra vagy a képre, akkor az alábbi oldalt fogod látni:

6 A számla típus kiválasztása. A Personal Starter típusú számla megnyitása. 3. Ha korlátlan forgalmú számlát szeretnél, akkor inkább válaszd a Personal Pro-t. Viszont ennél a számlatípusnál a költség az utalt összeg 2,5 % - a. Majd a kiválasztást követően kattints a NEXT gombra ! Ha nem a Hungary szöveget látod itt, akkor a legördülő menüből válaszd ki ! A Personal Starter számla évi max. 2000 USD forgalomig megfelelő. Ez most kezdésként teljesen jó. Később fel lehet Upgradelni magasabb prioritású számla fajtára.

7 A regisztrációs űrlap kitöltése. (személyes adatok) FONTOS : ékezetes karaktereket ne használj! Ha mindent kitöltöttél kattints a NEXT gombra! A legördülő menüből válaszd, ki hogy Hungary! A legördülő menüben add meg a születési idődet: hó/nap/év A legördülő menüből válaszd, hogy Other! 0036….. Ebben a formában add meg a telefonszámodat!

8 A megadott e-mail cím lesz az AlertPay bankszámlád azonosítója, „számlaszáma”. Lehetőleg G-mail e-mail címet használj! Nézz át minden adatot még egyszer! (FONTOS : Az e-mail címben ne hibázz!) Ha minden rendben kattints ide! Ezt a jelet hagyd változatlanul! A kis négyzetbe kattintással hagyd jóvá a szabályzatot! A regisztrációs oldal kitöltése (biztonsági adatok) A jelszó (min. 6 karakter) beírásakor a jelszó alatt futni fog egy piros csík, addig nehezítsd a jelszót, míg a csík színe zöld, vagy sárga nem lesz! Az itt megadott biztonsági adataidat írd fel valami jó helyre, hogy ne felejtsd el ! 4-8 számból álló kód! Biztonsági kérdés 1. és 2. Válassz ki egy kérdést a legördülő menüből, és az alatta lévő üres mezőbe írd be a választ! (Ezekkel fogod magad beazonosítani, ha például, elfelejted a tranzakciós jelszavadat.)

9 A regisztrációs oldal kitöltése. (elkészült az AlertPay bankszámla) Ha a „Validate Email” szöveget látod, akkor az AlertPay elküldte neked üdvözlő emailjét. Zárd be ezt az oldalt, nyisd ki az e-mail fiókod amit megadtál a regisztrációkor!

10 Az AlertPay számlanyitás jóváhagyása. (üdvözlő email) Nyisd meg az az AlertPay online banktól kapott leveledet. Kattints erre a linkre!

11 Bankszámla hozzárendelés AlertPay fiókodhoz.

12 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. Az AlertPay banktól e-mail-ben kapott linkre kattintva nyílik meg a bejelentkező oldal. A számlanyitás során megadott email címeddel és a jelszavaddal léphetsz be az AlertPay fiókodba. Ha beírtad az adatokat kattints a LOG IN gombra! Ide kell beírnod azt a jelszót amit a regisztrációkor megadtál! Ide kell beírnod azt az email címet amit a regisztrációnál megadtál. (Az e-mail címed az AlertPay azonosítód is egyben )

13 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (bankszámla típus kiválasztása) HOME, Profile, Financial, majd kattints a Bank Accouns menüre! Tipp: Az AlertPay fiókodhoz több bankszámlát is hozzáadhatsz!

14 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.(1. lépés) Ha nem ezt a lapot látod, akkor ide kattintva tudod lehívni! Ha nem a Hungary feliratot látod, akkor a legördülő menüből válaszd ki! Majd kattints a NEXT gombra!

15 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. ( 2. lépés) Ha ezt adod meg, akkor fel is tehetsz és le is vehetsz pénzt az AletPay számládról. Kattints a NEXT gombra! Kiválaszthatod, hogy milyen tranzakciókat akarsz majd használni.

16 A bankod telefonszáma, ha tudod írd be, ha nem,akkor bármit beírhatsz! Ha mindent kitöltöttél kattints NEXT gombra! A bankod neve: például: AXA Bank Europe A SHIFT és az IBAN kódokat folyamatosan írd be a megfelelő rovatba ne hagyj a karakterek között szóközt, amikor beírod ! (A bankszámlakivonatodon szóközzel van írva) A SWIFT (más néven BIC) kódok a nemzetközi átutalási forgalomban az egyes bankokat jelölik. A bankszámlakivonaton általában rajta van. A bankárod neve, ha nem tudod ne írj ide semmit! A bankod nemzetközi azonosítóit megtalálod havi bankszámla kivonatodon (IBAN szám,7x4 karakter), vagy kérdezd meg bankodtól, vagy keresd bankod weboldalán! Banki és bankszámla adataid kitöltése. Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (3. lépés)

17 A beírt adatok ellenőrzése (4. lépés) Ha valami hibát találtál, akkor kattints a PREVIOUS gombra. Ekkor visszatérsz az előző oldalra és kijavíthatod a hibát. Ha mindent rendben találták, akkor kattints az ADD BANK ACCOUNT gombra.

18 Sikerült a bankszámla hozzárendelés (5. lépés) A jobb felső sarokban van a Logout felirat rákattintva léphetsz ki az oldalról! Sikeresen hozzárendelted bankszámládat az AlertPay számládhoz!

19 Bankkártya hozzárendelés AlertPay fiókhoz.

20 Bankkártya hozzárendelése az AlertPay fiókhoz. Dombornyomott vagy internetes bankkártyát lehet hozzáadni az AlertPay fiókhoz. Lépj be az AlertPay onlinebank fiókodba! AlertPay azonosító email címeddel és jelszavaddal lépj be az AlertPay számládra! Az adatok megadása után, kattints a LOG IN gombra!

21 Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (menü választás) Profil - Financial - Credit Cards Válaszd ki a bankkártya hozzáadása menüt!: Profile, Financial,Credit Cards

22 Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (1.Bankkártya adatok megadása) Itt add meg a bankkártyád Hátoldalán található biztonsági kódot! (3 számjegy) A legördülő menübe írd be a bankkártya lejárati idejét. Ide írd be a 4x4 számból álló hosszú bankkártya számot (szóközt ne hagyj!) Ha mindent kitöltöttél nyomd meg a NEXT gombot! Az oldal előre kitölti a nevedet és a lakcímed.

23 Ha az adatok helyesek,akkor kattints a FINISH gombra! Ha valami hibát észlelsz, akkor kattints a PREVIOUS gombra, ezzel visszatérhetsz az előző oldalra ahol kijavíthatod a hibát! Tegyél pipát a négyzetbe. Mielőtt a FINISH gombra kattintasz, ellenőrizd az adatok helyességét! Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (2. adatok ellenőrzése)

24 Sikeres a bankkártya hozzárendelés. (3. befejezés) Itt láthatod a hozzáadott bankkártya számod utolsó négy számjegyét.

25 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámláról AlertPay bankszámlára.

26 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. Lépj be az AlertPay fiókodba! Lépj be AlertPay azonosító email címeddel és jelszavaddal az AllertPay számládra! Az adatok megadása után kattints a LOG IN gombra!

27 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (Menü kiválasztás) Deposit, Electronic Founds,majd kattints a Bank Transver szövegre!

28 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (1. A feltöltendő összeg meghatározása) Ide írd az AlertPay számládra feltenni kívánt összeget! Kattints a NEXT gombra! Írj a Details mezőbe egy megjegyzést, hogy később be tudd azonosítani ezt a levonást a bankszámládon!

29 Ha mindent rendben találtál, akkor kattints a DEPOSIT gombra. Ha nem, akkor lépj vissza a BACK gombbal és javíts az előző oldalon! Ezt az összeget kell átutalni vagy befizetni az AlertPay bankszámlájára Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (2. A megadott adatok ellenőrzése) 13500 Ft alatti összegnél 800 Ft a tranzakciós díj. Ezt az összeget utalhatod tovább a SprintWealth-nak.

30 Az AlertPay számládról mindig a Logout szövegre kattintással lépj ki! A tranzakció sikeresen létrejött. Kapni fogsz egy e-mailt a tranzakció adatairól. Az átutaláshoz szükséges adatok lesznek benne, amelyet a "DEPOSIT" menüben kezdeményeztél. Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. ( 3. Sikeres tranzakció)

31 Ez e-mail, a hazai bankszámlánkról indított átutalási megbízáshoz szükséges adatokat adja meg. Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (e-mail az AlertPay-tól, tranzakciós adatokkal)

32 A tranzakciós adatok értelmezése. Bank: Citibank ZRT Account Name: Earthport Plc Account Holding Branch: Budapest IBAN: HU55108000075879701300000000 Swift/BIC: CITIHUH Account Number: 1234567 Bank Deposit Code: 3434392562250 Amount to deposit: 6800.00 HUF Az AlertPay banktól érkezett e-mailben lévő adatok. (pirossal jelölve az ami majd kell belőle az utaláshoz vagy a kézpénzes befizetéshez) Az Account Number, és a Bank Deposit Code a számjegyek darabszáma azonos, 7, illetve 13 számjegyűek)

33 Mit kezdj az e-maiben kapott tranzakciós adatokkal? A legegyszerűbb, ha egy belföldi átutalási megbízásként értelmezzük a tennivalókat. Amikor az AlertPay-en elvégeztük a Deposit funkciót, azzal az AlertPay bank előjegyzett egy az AlertPay számlánkra küldött utalást, amit az AlertPay egyenlőre várólistára tett. (várja hozzá a pénz megérkezését) A pénzt az e-mail-ban megkapott adatokkal, a saját bankszámla számunkról fogjuk indítani. (Ezt kell csinálni, akkor is, ha nem konkrét fizetnivalónk van, csak készenlétként szeretnénk feltölteni valamennyi pénzt az AlertPay számlánkra.

34 Pénz befizetés AlertPay számlára.

35 Pénz befizetés az AlertPay számlára. Bankszámláról utalással. Ebben az esetben a pénz kb.3-4 banki nap múlva lesz továbbfizethető. (13.500. Ft összeg alatt a költség 800. Ft) Kézpénzes befizetéssel az AlertPay Citi banknál vezetett forintszámlájára. Ebben az esetben a pénz kb.24 óra múlva lesz továbbfizethető. (13.500. Ft összeg alatt a költség 800. Ft) Bankkártyás fizetéssel. A pénz azonnal a kedvezményezett számlájára kerül. Pénzt több módon is befizethetsz az AlertPay számládra:

36 Készpénz befizetés AlertPay számlára. Kitöltési minta Citi bankos készpénz befizetési bizonylathoz.

37 Adatok az átutalási megbízáshoz. Bank: Citibank ZRT Account Name: Earthport Plc Account Holding Branch: Budapest IBAN: HU55108000075879701300000000 Swift/BIC: CITIHUH Account Number: 1234567 Bank Deposit Code: 12345617891234 Amount to deposit: 123456.00 HUF Az AlertPay banktól érkezett e-mailben lévő adatok (pirossal jelölve ami majd kell belőle) Az Account Number, és a Bank Deposit Code a példa kedvéért fiktív, de a számjegyek darabszáma azonos, 7, illetve 13 számjegyűek)

38 Online átutalási megbízás kitöltése: Kedvezményezett neve, székhelye: Earthport Plc, Budapest Kedvezményezett számlaszáma: 108000075879701300000000 Összeg (HUF): amennyit megadtál Közlemény: 1234567, 1234567891234 Bizonylatszám: Az AlertPay bank Citi bankos forintszámlájára megy az átutalás. AlertPay online bankszámlád megnyitásához KATTINTS IDE!

39 Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

40 Belépés az AlertPay számládra. Lépj be e-mailcímeddel és jelszavaddal az AlertPay fiókodba! Ha beírtad az adatokat kattints a LOG IN gombra! Ide írd be azt a jelszót, amit a regisztrációkor megadtál. Ide kell beírnod azt az email címet amit a regisztrációnál megadtál. (Az email címed az AlertPay azonosítód.) Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

41 Az utalási adatok megadása. Kattints a SEND MONEY menüre! Itt láthatod előre beírva a saját nevedet és az email címedet! Ebbe a mezőbe írd be annak az AlertPay azonosítóját (email címét) akinek a pénzt utalni szeretnéd! Ide írd be az utalni kívánt összeget! Két AlertPay számla között az utalás díja 1 USD, ezt minden esetben hozzá kell számolni az utalni kívánt összeghez 29 USD+1 USD= 30 USD ( jelen esetben 29 USD-t utalunk) A legördülő menüből kiválaszthatod, hogy mely pénznemben vezetett számládról kívánsz utalni! Ebbe a rovatba írj valamit, hogy a beírtak alapján tudják kitől jött a pénz! Ha minden kész, akkor kattints a NEXT gombra! Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

42 Az utalási adatok ellenőrzése. Itt láthatod az utalás megadott adatait. Kitől,kinek,mennyit? A saját lakcímedet láthatod itt! Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

43 Az utalás elküldése. Ide írd be a tranzakciós pin kódodat! Ha mindent rendben, találtál, akkor kattints a SEND gombra! Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

44 A sikeres utalás nyugtázása. Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

45 Automata email a sikeres utalásról. Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.


Letölteni ppt "AlertPay az Online bank. Ismerd meg az AlertPay internetes bankot! Új AlertPay számla nyitás. A számla típus kiválasztása. A regisztrációs űrlap kitöltése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések