Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla."— Előadás másolata:

1

2 A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.

3 BANKSZÁMLA ÉS MEGTAKARÍTÁSOK

4 SZÁMLANYITÁS ELŐTT GONDOLD VÉGIG, HOGY MIRE AKAROD HASZNÁLNI A FOLYÓSZÁMLÁDAT : - HÁNYSZOR VESZEL FEL PÉNZT EGY HÓNAPBAN, - AKARSZ - E ÁTUTALNI, - SZERETNÉL - E BANKKÁRTYÁT, - JOBBAN SZERETED A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉST, VAGY INKÁBB AZ INTERNETEN AKARSZ BANKOLNI ? A bankszámla nyitást megelőzően érdemes utánanézned, hogy az általad kiválasztott bank kínál-e a fiatalok igényeihez igazított, kedvezőbb feltételek mellett igénybe vehető számlacsomagot. Ha már elmúltál 18 éves, szüleid közreműködése nélkül lehet saját bankszámlád, és Igényelhetsz magadnak bankkártyát is. Ha fiatalabb korban szeretnél számlát nyitni, ehhez szülői hozzájárulás szükséges.

5

6 Tájékozódj a költségekről! Gondold végig, melyik kártyatípust részesíted előnyben! Ha a bank által biztosított hitelkeretet szeretnéd elsősorban kihasználni, akkor a hitelkártyák között nézz körül! Ebben az esetben pontosan kövesd nyomon, mikor, mennyi az esedékes tartozásod! Ha csak addig szeretnél nyújtózkodni, ameddig pillanatnyi anyagi lehetőségeid engedik, akkor a betéti kártyák közül válassz! Ha vásárláskor bankkártyáddal fizetsz, nézz utána, hogy a bank ennek kapcsán számít-e fel díjat. Ha nyilatkoztál róla, az első két készpénzfelvétel, összesen 150 ezer Ft-ig ingyenes. Az ezen felüli készpénzfelvételért viszont általában magas díjat kell fizetned.

7 MIRE FIGYELJ, HA BANKKÁRTYÁT HASZNÁLSZ?

8


Letölteni ppt "A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla."

Hasonló előadás


Google Hirdetések