Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nyomtatók Nem ütő nyomtatók. Általános tulajdonságok o Párhuzamos nyomtatóport, USB o DPI: dot per inch (inch=2,54 cm). Hány képpont fér el egy inchen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nyomtatók Nem ütő nyomtatók. Általános tulajdonságok o Párhuzamos nyomtatóport, USB o DPI: dot per inch (inch=2,54 cm). Hány képpont fér el egy inchen."— Előadás másolata:

1 Nyomtatók Nem ütő nyomtatók

2 Általános tulajdonságok o Párhuzamos nyomtatóport, USB o DPI: dot per inch (inch=2,54 cm). Hány képpont fér el egy inchen. o Lap/perc

3 Tintasugaras nyomtatók  Tintacseppeket juttat a papírra.  A patronban van egy porlasztó, ami megfelelő méretűre alakítja a tintacseppeket.  Négy színből keveri ki a megfelelő színeket.  A porlasztás módszerei: piezoelektromos, elektrosztatikus, gőzbuborékkos.

4 Tulajdonságok Alacsony beszerzési ár Színes nyomtatásra is olcsó  Magas lapköltség  Az olcsó típusok nem terhelhetők

5 Nyomtatófejek o HP Hőtágulás elvű. Fejjel egybeépített patron. o Canon Hőtágulás elvű. Külön cserélhető fej és patron. o Epson Piezo fej. Külön cserélhatő.  Minden típushoz van utángyártott patron, ez a fej garanciájának elvesztésével jár.

6 Lézernyomtatók  Fényérzékeny anyaggal bevont, elektromosan feltöltött henger.  A lézer kijelöli a hengeren a nyomtatandó pontokat. Ezek a pontok ellentétes töltéssel rendelkeznek.  A hengerre rátapad a festék, és ráég a papírra.

7 Tulajdonságok Fekete-fehérben a legszebb kép Magas terhelhetőség Másodpéldányokat gyorsan nyomtat  Drága a nyomtató, különösen a színes.

8 Hőnyomtatók  Speciális papír.  A tűk felhevülnek, és ahogy közelednek a papírhoz, megjelenítik a nyomtatandó képet.

9 Tulajdonságok Kontrasztos, szép íráskép Nagyon csendes Egyszerű szerkezet  A hőelemekkel felszerelt fejet gyakran kell cserélni  Drága bele a papír  Csak fekete-fehérben nyomtat

10 Zselés nyomtatók  Tinta helyett zselét használ.

11 Tulajdonságok Napfény,- és vízálló nyomatok Rendkívül gyors a kétoldalú nyomtatás is Gyors száradás A fej nem romlik el könnyen


Letölteni ppt "Nyomtatók Nem ütő nyomtatók. Általános tulajdonságok o Párhuzamos nyomtatóport, USB o DPI: dot per inch (inch=2,54 cm). Hány képpont fér el egy inchen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések