Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2"— Előadás másolata:

1 Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Kimeneti perifériák Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2

2 Kimeneti perifériák A kimeneti perifériák elsősorban az eredmények megjelenítéséért felelősek. Kimeneti perifériák: Hangszóró Monitor Nyomtató Plotter

3 Hangszóró Ezen keresztül kapjuk meg a számítógép által feldolgozott hang-, esetleg szöveganyagot. A DVD terjedésével nő a térhatású hangzás iránti igény, ennél fogva megjelentek a kettőnél több hangszóróból álló térhangzást elősegítő hangfalrendszerek /5.1, 7.1/. Ezek esetében olyan hangkártyára van szükség amely képes ennyi hangszórót felismerni és működtetni. A hangszórókat sok esetben a monitorra is fel lehet szerelni, egyes monitorokba be is építik, de ezek nem biztosítanak térhangzást.

4 Hangszórók

5 Monitorok A legfontosabb kimeneti periféria a monitor.
Két fő kategóriát különböztetünk meg: Hagyományosnak tekinthető; katódsugárcsöves, röviden CRT /Chatode Ray Tube/. Modernebb technológiával működő folyadékkristályos, röviden LCD /Liquid Crystal Display/. Az utóbbi előnye, hogy alacsonyabb az energiafolyasztása, képük stabilabb, élesebb.

6 Monitorok

7 Nyomtatók Ma már nyomtatók széles választéka vár minket, nekünk csak választanunk kell…... Tűs nyomtató Tintasugaras nyomtató Lézernyomtató Hőnyomtató

8 Tűs nyomtató Egy festékszalagot használ ; a betűket, képeket a nyomtatófejben elhelyezett tűk segítségével pontonként alakítja ki, emiatt mátrixnyomtatónak is nevezik. A nyomtatófejben elhelyezett tűk alapján megkülönböztetünk 9 és 24 tűs mátrixnyomtatót. Nyomtatási sebességként a másodpercenként kirajzolt karakterek számát (CPS: Characters Per Second) szokták megadni.

9 Tűs nyomtató

10 Tintasugaras nyomtató
Folyékony festéket használ a kép előállításához, apró festékcseppek formájában juttatja a lapra és ezekből áll össze a kép. Ezek a nyomtatók akár több száz képpontot el tudnak helyezni egy milliméteres darabon. A színes nyomtatáshoz 4-8 különböző színű festéket használnak, és ezek keverékeként állítják elő a képen látható színeket. Ezek között a nyomatatók között egyre több fotóminőségű nyomtató kapható.

11 Tintasugaras nyomtató

12 Lézernyomtató Működése a hagyományos fénymásolókhoz hasonló.
Egy elektromosan feltöltött hengerre lézer segítségével „rajzolják” a képet. Ennek a hengernek a segítségével kerül a festékpor a papírra. A festéket forró hengerek égetik ezután a papírra.

13 Hőnyomtató A képet egy speciális hőérzékeny lapra „égetik” rá.
Otthoni használatra nem a legjobb. Hőnyomtatókkal pénztárgépekben és faxkészülékekben találkozhatunk, mivel gyors és csöndes nyomtatást tesznek lehetővé.


Letölteni ppt "Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2"

Hasonló előadás


Google Hirdetések