Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!"— Előadás másolata:

1 Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

2 Márciusi versenyeredményeink
Március igencsak bővelkedett a házi és kerületi tanulmányi versenyekben, melyeken iskolánk tanulói szép számban és eredményesen vettek részt.

3 Alsós versenyeredmények
Az alsósok közül a 2-3. osztályos fiúk kerületi tornaversenyen értek el IV. helyezést. Hoklics Martin Harnos Zoltán Bányász Gergő Kuklis Balázs Utassy Péter Tóth Norbert Felkészítő tanár: László Balázs

4 A 2., 3., 4. osztályosok kerületi matematika versenyen mérték össze tudásukat a kerület többi diákjával. Felkészítő tanárok: Osztálytanítók

5 Felsős versenyeredmények
Kerületi matematika verseny: Girnt Péter 8.b IV. helyezett Felkészítő tanár: Kotsis Ildikó Kerületi angol verseny: Nándorfi Viktória 6. b I. helyezett Felkészítő tanár: Pulay Gabriella

6 Kerületi német csapatverseny:
Bertalan Réka, 5. a III. helyezettek Kovács Levente 5. a Rektenwald Roland 5. b Deli Dóra 6. b Felkészítő tanár: Amtszmanné Tóth Zsuzsanna Zrínyi Miklós matematika verseny Sörös Dávid V. helyezett Kerületi német csapatverseny: Bertalan Réka, 5. a III. helyezett Kovács Levente 5. a Rektenwald Roland 5. b Deli Dóra 6. b Felkészítő tanár: Amtszmanné Tóth Zsuzsanna Zrínyi Miklós matematika verseny Sörös Dávid V. helyezett

7 Bibliaismereti verseny:
Kockák csapata: Paál Dániel Réthy Örs Schubert Dániel III. helyezés Felkészítő tanár: Kmotriczáné Fodor Ildikó

8 Ez a hónap azonban nem csak a tanulásról szólt, hanem a húsvéti készülődésről is.
A tanító nénik vidám, sokszínű kézműves foglalkozást tartottak az alsósoknak, és ugyancsak kézműves foglalkozással várták a környező óvodákból a leendő elsősöket is. Ez a délután nagyon jól sikerült, sokan eljöttek, hogy megismerjék iskolánkat.

9

10

11

12

13 Néhány szó a húsvétról Jeles napjaink közül a karácsony után a legszebb ünnepünk a húsvét. A hosszú téli esték után mindannyian várjuk a természet ébredését, újjászületését. Sok ember számára a húsvét jelzi igazán a tavasz közeledtét. A keresztény vallásúak húsvét hétfőjén Krisztus feltámadását ünneplik. A néphagyományban ilyenkor különböző ősi szokásokkal próbáltak az emberek egészséget, szépséget, jólétet „varázsolni” maguknak. Ilyen ősi szokás a locsolkodás, az állatfürösztés, a húsvéti határjárás.

14 Március 15. képekben

15 Családi egészség- és ezoterikus nap a Tátra Alapítvány a Kultúráért és a Környezetért támogatására
Március 22-én 10 órától 18 óráig a Csili Művelődési Központ Kiállító termében került első alkalommal megrendezésre a „Családi egészség- és ezoterikus nap” . Az Alapítványunk elnök, Felhősi Éva szervezésében változatos programokon vehettek részt a látogatók.

16 Programok Arcfestés Számmisztika Zsákbamacska Talpmasszázs
Bioptron lámpa kipróbálása Búzafűlé koncentrátum Hajgyógyászat Grafológia Számmisztika Talpmasszázs Életmód tanácsadás Diabetikus tanácsadó Asztrológia Etka joga Tombola

17 Köszönjük az adományokat, melyekkel iskolánk alapítványát támogatták!
Támogatóink Természetgyógyászati Magazin Bonduell T-Mobil Köszönjük az adományokat, melyekkel iskolánk alapítványát támogatták!

18 Bemutató óra a 6.a osztályban
én osztályfőnöki bemutató órán vehettek részt az érdeklődők. Az óra témája az agressziókezelés volt. Fentné Fodor Éva osztályfőnök a módszerek tárházának sokaságát tárta a jelenlévők elé: Szigetek Székfoglaló Állatfelismerő Jóslás Zsebszöveg Meditálás

19 Várszegi Enikő és Krausz Harald véleménye
„Mindenki nagyon élvezte ezt a napot. Éva nénivel nagyon szeretünk játékosan tanulni, hisz mindig valami új, érdekes dolgot játszunk és a régi, jól megszokottak is előjönnek. Köszönjük tanárunknak, Éva néninek, aki összehozta ezt nekünk.”

20

21

22 „Működő” vulkán az 5.b osztályban
Készítették: Szabó Bence Tóth Zsolt

23 Áprilisi programok Április 1. Kerületi alsós helyesíró verseny
Április : Iskolánk ismét bemutatkozott, műsoros délutánnal várjuk az óvodásokat. Április 8. Költészet napja Egészségnap. Megismerkedhettek az egészséges életmóddal és a helyes táplálkozással.

24 Április 22. A tavalyihoz hasonlóan ismét projekt-napot tartunk, melynek most a TŰZ lesz a témája.
Kerületi matematika verseny 5-6. osztály Kerületi német verseny 7-8. osztály Április 27. Kerületi fizika verseny Április 28. Kerületi Színjátszó Találkozó Iskolánk színjátszói is szerepelnek A hazudós egér (Lázár Ervin) című mesével.

25 Március 28.-Takarító nap

26

27

28

29

30

31

32 Tavaszi szünet Április 9. A tavaszi szünet első napja
Április 16. Az első tanítási nap (B hét, csütörtök)

33 Ötletek a tavaszi szünetre
Ne üljetek egész nap a számítógép előtt, menjetek ki a szabadba! Kiránduljatok, futkossatok a jó levegőn! Látogassatok el a Néprajzi Múzeumba vagy a Mezőgazdasági Múzeumba! Mindkét múzeum a húsvéthoz kapcsolódva rengeteg látnivalót és programot tartogat a gyerekek számára.

34 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések