Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban."— Előadás másolata:

1 Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

2 176 napja (ápr 26-án) találkoztunk utoljára. Milyen események történtek azóta? Tanácskozik a Csipet Csapat

3 A lakosság által felvetett és a hivatalnak leadott lényegesebb problémák… - A Lorántffy Kollégium mellett kérte az iskola igazgatója, hogy kerüljön kialakításra egy dohányzóhely a diákoknak. Az intézkedés célja, hogy a diákok ne zavarják a lakókat. A dohányzóhely elkészült… Milyen problémák merültek fel május eleje óta a Technikumban? Hol tart ezek intézése? Milyen egyéb ügyek voltak ezeken kívül?

4 Az Esze Tamás utca 13/c lépcsőház bejárata elől kiszedték a lakók által korábban kért két darab cölöpöt, ezek pótlását kértem a hivataltól.

5 A Görbe utca 3 mellett a bal oldalon az autósok tönkretették a pázsitot, cölöpökkel való lezárását javasoltam a hivatalnak. Megtörtént…

6 A városrészben állandó a parkolóhiány. Kezdeményezésünkre a Görbe utcában összesen 4 db új parkoló épült az autósok nagy örömére...

7 Áprilisban jeleztem a hivatalnak, hogy a Bocskai utca páratlan felén levő játszótéren a hinta élet- veszélyes. Sürgős javíttatását kértem. Megtörtént.

8 Az Esze Tamás utca 1 előtti pad háttámlája hiányzott. Pótlását kértem a hivataltól. Megtörtént.

9 A Béke téren a hirdetőtábla ajtaja nyitva volt, az ajtót nem lehetett becsukni. Javíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…

10 A Bocskai utca 7/B mögötti területen a nagyfeszültségi kábel alatt az E-ON - a város helyett - levágta a fás-bokros részt. A zöldnyesedék azonban ott maradt, komoly tűzveszélyt okozva. Az elszállíttatását kértem a hivataltól. A mai napig nem történt meg az elszállítás, kétszer szóltam miatta a közgyűlésen. A jövő heti közgyűlésen megint szólni fogok.

11 A Nyomda udvarban (Dózsa György út 27-31 mögött) a kisszemetesnél rengeteg szemét volt. Elszállíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…

12 A Gábor Áron utcai Aprók Háza Óvoda bejárata rendkívül balesetveszélyessé vált az évek alatt. Az óvoda vezetője a sürgős javíttatását kérte. A kérést továbbítottam a hivatalnak. A lépcsőt teljesen felújították.

13 Az Esze Tamás utca 13 és 15 között a füves területen egy nagy faágcsoport volt, elszállítta- tását kértem a hivataltól. Megtörtént…

14 Megjavíttattuk a Kallós Dezső utca 22 előtti letört támlájú padot.

15 - A városi piacra kértek a nyugdíjasok két padot a húsboltok közé, ahol megpihenhetnek. A padok kihelyeztetését kértem a hivataltól, - A piac élelmiszer árusító részén a dohányzás tilalmát elrendelő határozatot és táblákat kértek. Megkértem a hivatalt, hogy az ÁNTSZ-el közösen vizsgálják meg ennek a lehetőségét. És még ezeken kívül elintéztük: - 6 köztéri utcavilágítás kiégett lámpa javíttatása, - 2 forgalomirányító lámpa javíttatása, 3 db törött csatornafedél javíttatása, - megritkíttattuk a bokrokat a Nyomda udvarban. Felvetett (még elintézetlen) problémák: - A városi piacra kértek a nyugdíjasok két padot a húsboltok közé, ahol megpihenhetnek. A padok kihelyeztetését kértem a hivataltól, - A piac élelmiszer árusító részén a dohányzás tilalmát elrendelő határozatot és táblákat kértek. Megkértem a hivatalt, hogy az ÁNTSZ-el közösen vizsgálják meg ennek a lehetőségét.

16 - a Táncsics M. utca 7. előtt a gyalogjárdán egy csatornafedél eltörött, mély lyuk van rajta. Javíttatását kértem a hivataltól, - az Építők útja 10. mögötti részen a pad mellett egy közvilágítást biztosító lámpában kiégett az égő. Ennek kicserélését kértem a hivataltól, - a Vasvári Iskola előtti parkban a járda mellett van egy kidőlt balesetveszélyes villamos szek- rény. Ennek rendbetételét kértem a hivataltól, - a Bocskai belső udvarban az északnyugati sarokban egy utcavilágítás melletti fát kérik a lakók megritkíttatni.

17 - kezdeményeztem, hogy az Esze Tamás utca elején mindkét oldalon lehessen parkolni, ezzel 8 db parkolóval bővülne a városrész, - a Bocskai u. 10 melletti „tengelytörő” kátyú betemettetését kértem a hivataltól, - a Táncsics M. utca 6. előtti sérült járdaszegély rendbetételét kértem a hivataltól, - a LOFY Kollégium melletti völgylépcső állapota kritikussá-életveszélyessé vált, felmérését és javíttatását kértem a hivataltól.

18 Egyéb történések: Május 3-án Naszladiné Irénkével részt vettünk a DK nyílt lakossági fórumán, melyen Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök volt a vendég.

19 Május 10-én és 23-án ismét akcióban volt a Tech- nikum Csapat. Folytatva az ápr. 25-én elkezdett virágágyás kő lábazat festést, 500 négyzetméter kő lábazatot festettünk le, így megszépítve a Görbe utcát.

20 2012. május 16-án délután egy kis technikumi zöldterület újult meg a Technikum Csapat keze munkájának köszönhetően. A lelkes közösségi brigád másfél köbméter humusszal töltötte fel az autósok által tönkretett területet, 6 darab védő- cölöpöt ásott le, 600 kg virágföldet terített le, majd fűmaggal vetette be az immáron megújult zöldterületet. Ez mellett még 8 zsák szemetet is összegyűjtöttünk. A lakosok által is elismert közösségi munkán 12 fő vett részt.

21 Június 8-án a Technikum Csapat meglepetéssel készült a Dunaújvárosi Hajléktalan Centrum hajléktalanjai számára. Kismoni László felhívása után - a kapott jelentős adománynak köszönhetően - finom ebédet főztünk (és tálaltunk fel) a centrum lakói számára, s ezen kívül még hasznos eszközöket (vérnyomásmérő, vércukorszintmérő, tartós elemek, töltő) is tudtunk ajándékozni a rászorultaknak. S nem utolsósorban itt viseltük először a csapat új logójával nyomott pólóit.

22 Június 20-án felhívással éltem az árván maradt Ötvös Dávid és nagymamája Csepke Béláné megsegítésére. A jelentős adományokból élelmiszer, mosógép, kerékpár, számítógép és festék is került a bajba jutott család birtokába.

23 -A Kallós Dezső utca statikai vizsgálatának újabb tanulmánya még május elején elkészült, és augusztusban (!) meg is kaptam a hivataltól. Ezt a szakvéleményt szeptember elején eljuttattam az utca lakóinak (a közös képviselőkön keresztül). A hivatal újra ki akarja nyitni az utcát a forgalom számára. Az ügynek még nincsen vége, folytatódik. Újabb lakossági fórum lesz a témában. /a szakvélemény a honlapomon elolvasható/ -A Kallós Dezső utca statikai vizsgálatának újabb tanulmánya még május elején elkészült, és augusztusban (!) meg is kaptam a hivataltól. Ezt a szakvéleményt szeptember elején eljuttattam az utca lakóinak (a közös képviselőkön keresztül). A hivatal újra ki akarja nyitni az utcát a forgalom számára. Az ügynek még nincsen vége, folytatódik. Újabb lakossági fórum lesz a témában. /a szakvélemény a honlapomon elolvasható/ - Október 10-én és 11-én tartottam egy hajnali bejárást, ahol a városrész utcavilágításainak helyzetét mértem fel. A városrészben összesen 34 rossz, kiégett lámpát találtam, melyek sürgős javíttatását kértem a mai napon.

24 Kezdeményeztem a szeptember 20-i közgyűlésen, hogy a vasmű bejelentett 800 fős leépítéseinek kezelésére tegyük rendbe a város foglalkoztatási közalapítványát. Tóth Kálmán képviselőtársammal együtt egyeztetni fogunk a cég szakszervezeteivel és a Tankilevich cégvezető úrral a kialakult helyzetről és a város teendőiről…

25 Rengeteget dolgoztunk május eleje óta. Mindenkinek köszönöm a munkáját. A közeljövő teendői: A városrész problémáinak hivatal felé való képviselete: kérlek benneteket hozzátok nekem a problémákat, hogy intézhessem őket… A városrész karácsonyfája projekt indítása… Mikortól-meddig legyen? Advent első vasárnapja december 2, Vízkereszt pedig január 6. Tehát december 2-től január 6-ig… Dobozokat kell készítenünk megint. Sajnos. Ez az én hibám, én trehánykodtam el a tavalyi dobozokat… Még valami ötlet?????????

26 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések