Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

"Új Látásmód" - érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TÁMOP-1.4.3-08/2-2009-0012 Németh Orsolya.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ""Új Látásmód" - érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TÁMOP-1.4.3-08/2-2009-0012 Németh Orsolya."— Előadás másolata:

1 "Új Látásmód" - érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TÁMOP / Németh Orsolya Szakmai vezető Főkedvezményezett: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Konzorciumi partner: "Egészséges Szervezet, Egészséges Munkahely" Alapítvány A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2 Előzmények : I. „Partnerünk Európa” – Látássérültek integrált megközelítésű alternatív képzése és foglalkoztatása Azonosító: HEFOP /2.0 Konzorciumi partnerek: Esély XXI. KHT, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) Projektidőszak: július április 30. Keretösszeg: Ft Tevékenységek: 36 fő látássérült személy európai üzleti asszisztens képzése, tranzit jellegű majd nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatása, részükre pszichoszociális támogatás és hat hónapos utókövetés nyújtása.

3 II. „Tudás és kompetencia” – Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Azonosító: HEFOP / /4.0 Konzorciumi partner: Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete Projektidőszak: június 1-november 30. Keretösszeg: Ft Tevékenységek: látássérült személyekkel foglalkozó szociális szakemberek és önkéntesek (45 fő) képzése és szupervíziós támogatása.

4 "Új látásmód" projekt: Időtartam: február június 30. Keretösszeg: Ft Főkedvezményezett: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Konzorciumi partner: "Egészséges Szervezet, Egészséges Munkahely" Alapítvány Projektmenedzser: Fodor Ágnes Pénzügyi vezető: Major János Szakmai vezető: Németh Orsolya

5 Az "Új látásmód" projekt céljai: - rövid távon a VGYKE korábban megvalósított HEFOP projektjeiben megszerzett tapasztalatok elterjesztése és a kidolgozott módszerek továbbfejlesztése - hosszú távon a vak és gyengénlátó emberek munkaerő-piaci, ezáltal pedig társadalmi re/integrációjának elősegítése, támogatása.

6 Célterületek, célcsoportok: Közvetlen: - fogyatékosügyi intézmények, civil szervezetek, - szociális szakemberek, - felnőttképző intézmények, -nyílt munkaerő-piac. Közvetett: - vak és gyengénlátó személyek, - a fogyatékosügyi szakma.

7 Mi az "Új látásmód"? Érzékenység, mivel nagy hangsúlyt helyezünk a programban az érzékenyítésre, a szemléletformálásra, a saját élmények nyújtására. Innováció, mivel új szemléletet és módszereket hozunk be a látássérült emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítésébe. Közös tanulás, mivel látók és látássérültek a projekt megvalósítása során folyamatosan közösen, egymástól tanulunk.

8 A projekt négy fő pillére: 1. korábbi fogyatékos emberek foglalkoztatását támogató EU-s projektek disszeminációja 2. a fogyatékos emberek munkaerő-piaci re/integrációját támogató mentorok képzése 3. a felnőttképzéssel foglalkozó intézmények tájékoztatása, érzékenyítése információs napok keretében 4. a nyílt munkaerő-piac szemléletének javítása, a látássérült munkavállalók befogadásának elősegítése érzékenyítő tréningprogram révén 5. nyilvánosság, tájékoztatás

9 1. korábbi fogyatékos emberek foglalkoztatását támogató EU-s projektek disszeminációja Célok: - a korábban EU támogatással megvalósult, fogyatékos emberek munkaerő-piaci reintegrációját támogató programok felkutatása, - ezen projektek eredményeinek átfogó ismertetése, - a projektek eredményeinek esetleges "utókövetése". Tevékenységek: - disszeminációs konferencia megrendezése májusában - tanulmánykötet összeállítása és megjelentetése legalább 500 példányban a megvalósult programokról őszéig.

10 2. a fogyatékos emberek munkaerő-piaci re/integrációját támogató mentorok képzése Célok: - a "Tudás és kompetencia" projekt keretében megvalósult mentorképzés továbbfejlesztése -újabb szociális szakemberek és önkéntesek felkészítése, - más fogyatékossági csoportokkal foglalkozó résztvevők bevonása Tevékenységek, várt eredmények: - a képzőintézmény kiválasztása, - a korábbi képzés átdolgozása a tapasztalatok és visszajelzések alapján, a tananyag aktualizálása nyarán, - legalább 20 fő bevonása a képzésbe szeptember végéig, - legalább az alábbi modulok lebonyolítása: érzékenyítő-tudatosító tréning, rehabilitációs alapismeretek, mentorképzés, mentorszupervízió, feetback ülések október és április között, - legalább 15 fő sikeresen elvégzi a képzést és tanúsítványt szerez, - a VGYKE legkésőbb tavaszára megszerzi a képzőintézményi FAT akkreditációt.

11 3. A felnőttképzéssel foglalkozó intézmények tájékoztatása, érzékenyítése információs napok keretében Célok: - a képzőintézmények befogadóvá tétele, - az oktatók érzékenyítése, - a vak és gyengénlátó hallgatók speciális igényeinek ismertetése és a szükséges segédeszközök bemutatása, - a képzésadaptálás alapelveinek megismertetése. Tevékenységek: - képzőintézményi információs fórumok szervezése ősze és tavasza között az ország legalább három régiójában, - a program keretében érzékenyítő foglalkozás, eszközbemutató, valamint szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetések lebonyolítása.

12 4. a nyílt munkaerő-piac szemléletének javítása, a látássérült munkavállalók befogadásának elősegítése érzékenyítő tréningprogram révén Célok: - a nyílt munkaerő-piaci munkáltatók befogadó hozzáállásának erősítése, -az érzékenyítő tréning, mint a fogyatékos személyek munkahelyi befogadását támogató eszköz elterjesztése, -megfelelően képzett látássérült és látó trénerek utánpótlásának biztosítása Tevékenységek: - a "Túloldalról" érzékenyítő tréning adaptálása a munkaerő-piaci integráció helyzetére nyarán és őszén, -"Túloldalról" érzékenyítő tréningek lebonyolítása legalább három csoportban több különböző munkáltató képviselőinek részvételével tavaszán, -legalább három tréningdemonstrációs alkalom biztosítása tavaszán az érdeklődő, de még nem eléggé elkötelezett munkáltatóknak, - a trénerképzés módszertanának kidolgozása nyarán és őszén, - összesen legalább 6 új látó és látássérült tréner kiképzése ősze és tavasza között.

13 5. Nyilvánosság, tájékoztatás: Célok: - szervezetünk ismertségének növelése, - tevékenységeink, a projekt során elvégzett feladataink széles körű disszeminációja, - figyelemkeltés és megoldási javaslatok nyújtása az érintettek és az érdeklődő szakemberek számára. Tevékenységek: - kötelező, az EU által előírt nyilvánossági elemek alkalmazása: tájékoztató tábla elhelyezése a projekt megvalósulásának helyszínein, az előírt logók és információk elhelyezése minden a projekttel kapcsolatos dokumentumon és felületen, -a VGYKE honlapján a projektnek saját aloldal készítése és üzemeltetése, folyamatos frissítése, - szóróanyagok, reklámtárgyak készíttetése és terjesztése, - nyitó- és zárórendezvény megvalósítása, - sajtótájékoztatók szervezése, sajtóközlemények kiadása.

14 További információk: Projekt honlap: Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt ""Új Látásmód" - érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TÁMOP-1.4.3-08/2-2009-0012 Németh Orsolya."

Hasonló előadás


Google Hirdetések