Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szervesanyag kijuttatás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szervesanyag kijuttatás"— Előadás másolata:

1 Bactériosol® szőlészeti koncepció A Bactériosol® működése szőlészetekben

2 Szervesanyag kijuttatás
Tápanyagutánpótlás nélkül O2 CO2 Szervesanyag kijuttatás trágya, hígtrágya, zöldtrágya N2 H2O AUTOTRÓF MIKROORGANIZMUSOK A TALAJ SZERVESANYAG TARTALMA SZERVES- ANYAG ÁSVÁNYIASODÁS OLDHATÓ ELEMEK A RIZOSZFÉRA MIKROORGAIZMUSAI HUMUSZKÉPZŐ MIKROORGANIZMUSOK K + NH4+ Mg 2+ H+ ARGILE HUMUSZ Ca 2+ ÁSVÁNYOK KIMOSÓDÁS AGYAGÁSVÁNY-HUMUSZ KOMPLEX KŐZET

3 MŰTRÁGYÁVAL ÉS TALAJJAVÍTÓ
SZEREKKEL MŰTRÁGYA ÉS TALAJJAVÍTÓ SZEREK O2 CO2 H2O N2 AUTOTRÓF MIKROORGANIZMUSOK A TALAJ SZERVESANYAG TARTALMA SZERVES ANYAG ÁSVÁNYIASODÁS A RIZOSZFÉRA MIKROORGANIZMUSAI OLDHATÓ ELEMEK ÁSVÁNYI SÓK HUMUSZKÉPZŐ MIKOORGANIZMUSOK KŐZET K + NH4+ Mg 2+ H+ AGYAG HUMUSZ Ca 2+ AGYAG-HUMUSZ KOMPLEX kimosódás

4 Bactériosol®-szisztémával
1500 összetevő Az ásványi anyag tartalom a talajból ered: 1,75 g/liter ref.:OENOLOGIE 1998 p.322) O2 CO2 N2 H2O AUTOTRÓF mikroorganizmusok TALAJ szerv.a Szerves anyag ásványiasodás A rizoszféra mikroorganizmusai Oldható anyagok Humuszképző mikroorganizmusok Fe 2+ HUMUSZ NH4+ ásványok H+ ARGILE Ca 2+ Mg 2+ K + kimosódás NH4+ kőzet = a borok identitása TERROIR... Agyag-humusz komplex

5 Egy bor minősége közvetlenül a talaj mikrobiális életétől függ
Egy minőségi bor körülbelül 1500 összetevőből áll. A bor minősége a szőlő minőségétől függ. A szőlő gyümölcsének összetevői a növény tápanyagfelvételétől függenek. A növény tápanyagfelvétele, azaz a gyökérzeten keresztüli felszívódás az agyag-humusz komplex fejlettségétől függ , az pedig a talajlakó mikroorganizmusok humusz termelésétől. A Bactériosol mikroorganizmusai olyan természetes mikroorganizmusok, amelyeket az alábbi célok elérésére választottak ki: minél gyorsabban állítsanak elő humuszt minél jobban felvehetővé tegyék az anyakőzet ásványi anyag készletét, mert a bor minőségét és identitását ez fogja megadni, ettől domborodnak ki a termőhelyi jellegzetességek.

6 anyakőzet = bor identitása
Megkérgesedett talaj gyomirtó gombaölő rovarirtó kérgesedés Mikrobiális élet Levegő hiány tömörödés A kőzet feltüremkedik Ca + CO2 = Kalcium bikarbonát A hajszálgyökérzet eltűnése = Szárazságtűrés csőkken és a bor identitása eltűnik Egy fejlett talaj jellemzői H1 H2 H3 H4 anyakőzet = bor identitása

7 BACTERIOSOL működése szőlőben
Fejleszti a mikrobiális életet és növeli a humusz-agyag ásványok mennyiségét NÖVELI A FOTOSZINTÉZIST DINAMIZÁLJA A BIOLÓGIAI CIKLUSOKAT Mikroelem ellátás és a talaj tömörödés megállítása A SZERVESANYAGOKVALORIZÁLÁSA HUMIFIKÁLÁSSAL A talaj humusz tartalmának megnövelése (+117%) * A kimosódás limitálása (- 35% Nitrát) * * Europe Sols kisérlet (Toulouse)


Letölteni ppt "Szervesanyag kijuttatás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések