Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Talajvizsgálati eredmények Champagne Gaec de l’Azur Catherine Champion 2001-2004.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Talajvizsgálati eredmények Champagne Gaec de l’Azur Catherine Champion 2001-2004."— Előadás másolata:

1 Talajvizsgálati eredmények Champagne Gaec de l’Azur Catherine Champion 2001-2004

2 Après 3 ans d’utilisation de Bactériosol® Vigne :

3

4 7 éve, mikor elkezdtem használni a Bactériosol®-t a szőlő ültetvényem sok problémával küzdött (gyengén fejlődő szőlő). A Bacteriosol hatására gyorsan megerősödött, minden betegség hamar eltűnt. A szilva ültetvényemre a homogén egyenletes méretű termés a jellemző. A levélzet csillogó, és ellenáll a betegségeknek. A kaszálókon ugyanakkora a termés, mint előzőleg, de a takarmány beltartalmilag sokkal gazdagabb. Mr Michel FAUROU (ESPANEL 82 MOLIERES)

5 A BACTERIOSOL-t a 15 ha-nyi gyömölcsösén és szőlőjén használja 6 éve kiváltva vele minden szerves trágyát. Nem öntözi az ültetvényét. Célja : a minőség javítása. Megfigyelései : Jó termés miközben a termés mérettartománya és minősége javul (szilva). A szőlőn a klorózis eltűnése kezelés nélkül.. Nagyon jó gyümölcskötés. Az őszi Bactériosol kijuttatással tavasszal erősen indul meg a vegetáció. Erőteljesebb növényzet, amely kevésbé szenved a szárazságtól. Minél több ideje használjuk egy területen a Bacteriosol szisztémát, a pozitív hatások annál erősebben jelentkeznek. Az összehasonlító talajvizsgálatok eredménye alapján 5 év alatt, a pH 8,4 –ről 8,1-re csökkent, miközben a felvehető kalcium és vas mennyiség jelentősen növekedett. Mr Francis FIGEAC (82 BELFORT)

6 Megfigyelések szőlőn  A növényzet jobb növekedése  levelek  Az idei hajtások erősebbek  + kiegyenlítettebb fejlődésű növényzet  Időben és térben  Jobb aszálytűrés  Nagyobb ellenállóképesség a betegségekkel szemben  – kevesebb klorózis  – kevesebb virágelrúgás  – kevesebb peszticid felhasználás  –a sorközfüvesítésnél kevesebb konkurencia a tápanyagért  Kerüljük a totális gyomirtást (eróziós veszély, tápanyaghiány, klorózis)  Részesítsük előnyben a sorközfüvesítést –Teljes vagy részleges, –Természetes vagy mesterséges  A humusztartalom növekedésével csökken a fű és a szőlő közötti konkurencia

7 összefoglalás  Bactériosol a szőlészetben= Jobb minőség  Jobb talajminőség : + több humusz  + több tárolt tápanyag  Kiegyensúlyozottab tápanyagellátás  – kevesebb környzetszennyezés  – kevesebb kimosódás okozta veszteség  + erőteljesebb növényzet tápanyagkonkurencia nélkül  jobb talajszerkezet  A szőlő egészségesebb :  + nagyobb homogenitás  – kevesebb klorózis  + jobb aszálytűrés  Jobb nitrogénellátás műtrágya nélkül (+ NO 3 -, - NH 4 + )  Jobb termés :  + nagyobb homogenitás  + jobb minőség  Jó termés  Jobb minőségű bor


Letölteni ppt "Talajvizsgálati eredmények Champagne Gaec de l’Azur Catherine Champion 2001-2004."

Hasonló előadás


Google Hirdetések