Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A táplálkozási szokások fontossága

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A táplálkozási szokások fontossága"— Előadás másolata:

1 A táplálkozási szokások fontossága
Helyes táplálkozás Helyes életmód

2 MAFFIA Egészségügy (üzlet) Gyógyszeripar (üzlet) Média TV Reklám
Élelmiszeripar (üzlet)

3 Egészségügy Az orvosi képzés tüneti kezelésre irányul;
A betegségek okát, gyökerét nem kutatja, minden esetben tünetet kezel; A hagyományos orvoslást nem oktatják, gyógynövények, ősi terápiák alkalmazását nem ismerik; Nem az orvosok tehetnek róla, ők ilyen képzést kapnak; Gyógyszerközpontú gyógyítás.

4 Gyógyszeripar Az egészségügy közreműködik, hogy rengeteg gyógyszer kerüljön eladásra; A gyógyszerek előállítási költsége minimális (a haszon a gyógyszeriparé); Az érdekeltség a terjesztésben profi módon meg van szervezve, sokszor az orvos is érdekelt minél több gyógyszer felírásában; Nem érdekük az eredményes, hatékony gyógyítás: A lakosságot az egészség és a betegség határán érdemes tartani, hogy minél több gyógyszer fogyjon A gyógyszerek szedése mellékhatásokat produkál, ami újabb gyógyszerek szedését eredményezi; Egy egészségesnek mondott család is kb Ft körül költ havonta a gyógyszertárban (influenza, vitamin, tea keverékek), a nyugdíjasok akár a dupláját is; Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség.

5 Olcsó élelmiszer előállítása Orvosi képzés iránya (egészségügy)
Élelmiszeripar Ma a világ majdnem minden országában mennyiségi és nem minőségi táplálkozás van; A lényeg, hogy minél több élelmiszert vásároljanak az emberek; Az élelmiszerek előállítását a lehető legolcsóbban kell megoldani, ami nagyon keményen a minőség rovására megy; A nagy multik (Cora, Interspar, Auchan) erre szakosodtak; Az igénytelen, olcsón előállított élelmiszerek az emberek testének ELSAVASODÁSÁT okozza, ami megbetegedéshez vezet; Megbetegedés Gyógyszerfogyasztás Olcsó élelmiszer előállítása Gyógyszerfogyasztás Orvosi képzés iránya (egészségügy)

6 Média, TV, Reklám Gyógyszer reklámok: Saridon, Neocitran, kenőcsök, köhögéscsillapítók, bélműködést szabályozó gyógyszerek, Supradin, Actival; „Méresse meg vérnyomását!” –felhívás, hogy menjen orvoshoz; Csokoládé, puding, zacskós leves, szószok, pizza, chips, Cola, Fanta, Sprite reklámok. Már a gyerekeket is megcélozza időben; Agymosás, periférikus hallás; Vajon miért nincs olyan reklám, ami megelőzi a betegségek kialakulását? Pl.: Mozogjon rendszeresen; Egyen gyümölcsöt és zöldséget napi háromszor; Legyen kiegyensúlyozott az egészsége érdekében. Tudatos stresszelés, félelemkeltés: TV Híradó; Az egészségügy és a média aládolgozik a gyógyszer és az élelmiszeripar maffiának.

7 Egészséges életmód a sav-bázis egyensúly tükrében
Helyes életmód - csak életmód váltással lehetséges! Harald Hosch: Egészség savtalanítással

8 MI OKOZHAT SAVASODÁST? Elektromos hatások; Környezeti szennyezés;
Mértéktelen táplálkozás; Helytelen táplálkozás; Tartósító szerek; Dohányzás; Rendszeres alkoholfogyasztás; Gyógyszerek (szintetikus); Vegyszerek; Mozgáshiány; Elhízás; Stressz.

9 Mértéktelen és helytelen táplálkozás
Elsavasodást eredményez; Gyermekkortól kezdve általában; 50-60 éves korban valamilyen betegség kialakulása; Normális körülmények között természetes halállal kellene elhunyni, éves korban (helyette kínok között halnak meg az emberek korábban); A komoly betegségben szenvedő emberek 100%-ának elsavasodott a teste, szervezete.

10 Mit tegyünk? Sav- bázis kiegyenlítés táplálkozással;
Élelmiszerek pontozása: 0-tól 50-ig bázikus 0-tól 50-ig savas Pl. a könyvből: 1 adag marhapörkölt 40 pont savas 1 adag galuska 10 pont savas 1 db alma 3 pont bázikus 1 db banán 5 pont bázikus 1 db narancs 5 pont bázikus 6-7 év alatt sejt szinten bázikussá válhat bárki szervezete, teste; Abszolút savas: fehér liszt, répacukor, alkohol; Ártalmasan savas: konzerv, sertéshús, felvágott; Ideális: hal, burgonya, szárnyasok (házi), rizs, tejes kiörlésű kenyér félék, tejtermékek (házi), sajtok, túrók, magvak, NYERS ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS (elsősorban nem a vitamin értéke miatt)

11 Folyadékfogyasztás I. A lakosság 90%-a kevés folyadékot fogyaszt;
Óriási szükség lenne a napi 3-4 l folyadékra; A maffia (média, élelmiszeripar) gondoskodik az elsavasításról (Cola, Fanta, Sprite, sör, bor, pálinka); Sajnos még a gyümölcslevek is idetartoznak (E 440, E 270, E 310, gyümölcsöt alig látott, szénsavas, répacukor), 90 Ft-os almalé mennyi almát tartalmazhat? A tejnek nincs tápértéke, 1,2%-os tej teljesen felesleges, értelmetlen; SZÍNES CSOMGOLÁS, REKLÁM NAGY FOGYASZTÁS mennyiségi táplálkozás-minőség nem számít; Csapvíz-méreg.

12 Folyadékfogyasztás II.
Ideális: Artézi víz; PÍ víz; Csendes ásványvíz? 4 l naponta Jól gondolja át mindenki. A test 60-70%-a víz. Az éveken át tartó ártalmas folyadékok fogyasztása gyakorlatilag átmossa méreggel a testet. Lassú és biztos savasodás-megbetegedés. A szervek idő előtt felmondják a szolgálatot és ezt elfogadjuk, mert ezt terjesztik a szokások, a példák amit látunk, a TV pedig ezt segíti, mert ebből van pénz.

13 Folyadékfogyasztás III.
Az egészség megőrzése az előbb említettek fordítottjára is igaz.; Aki évekig átmossa magát jó minőségű folyadékkal, az vert helyzetből is egészségessé válik; Aki évekig minőségi táplálkozást folytat, óriási esélye van a megbetegedések elkerülésére.

14 Stressz I. A gyógyszeripar odafigyel, hogy függő fogyasztói legyenek;
A legártalmasabbak egyike a nyugtató gyógyszerek szedése (és ugyanakkor legnagyobb haszon).

15 Stressz II. Megoldás: ÉLETMÓDVÁLTÁSSAL, GONDOLKODÁSMÓD VÁLTÁSSAL lehetséges; Relaxáció, természetgyógyászat, valamilyen spirituális irány, agykontroll Széles látókörrel; Hiteleset keresve; Nem leragadva egy vonalon. Kényes téma: szokások, elmúlt szocialista rendszer materialista berögzött gondolkodásmódja. Amig nem történik meg az egyénnel, addig nem hiszi el, hogy működik. Aki az elméjét, lelkét rendben tartja többet érhet, mint az egész sav-bázis kiegyenlítés.

16 Stressz III. Müller Péter: Benső mosoly; Müller Péter: Szeretetkönyv;
OSHO: Érzelmi jóllét; OSHO: A megértés könyve; OSHO: A test és az elme kiegyensúlyozása; OSHO: Az ego könyve.

17 Stressz III. Müller Péter: Benső mosoly; Müller Péter: Szeretetkönyv;
OSHO: Érzelmi jóllét; OSHO: A megértés könyve; OSHO: A test és az elme kiegyensúlyozása; OSHO: Az ego könyve.

18 Hogyan betegedj meg? Ne figyelj a testedre! Egyél rengeteg haszontalan, káros ételt! Szedjél minél több gyógyszert! Ha feszült vagy és fáradt, ne figyelj oda, inkább tegyél rá egy lapáttal! Olyan dolgokat csinálj, amiket nem szeretsz és nagy ívben kerülj minden olyan tevékenységet, ami neked örömet szerez! Kövesd a környezetedben élők tanácsait, igazodj elvárásaikhoz! Tarts haragot és légy rendkívül kritikus másra és önmagaddal szemben! Kerüld a mély, tartós, bensőséges kapcsolatokat! Minden problémád miatt másokat hibáztass! Ki ne nyilvánítsd érzéseidet, véleményedet nyíltan! Úgyse értékelné senki!

19 Hogyan betegedj meg? Fojtsd el magadban a humorérzékedet!
Életeddel kapcsolatban gyakran gondolj rémisztő lehetőségekre és rágódj rajtuk minél hosszabban! Minden pillanatodban, de legalább időd nagy részében aggódj! Olyan újságcikkeket, könyveket olvass, olyan TV műsorokat nézz, amelyek negatív töltésűek! Rohangálj orvostól orvosig! Gyűjts össze minél több, egymásnak ellentmondó szakvéleményt és fogyassz rendszeres gyógyszereket! Panaszkodj folyamatosan! Barátokat ne keress, ha mégis találnál valakit, az olyan legyen, akinek rengeteg problémája van. Erősítsétek egymásban a reménytelenség érzését!

20 Hogyan maradj egészséges?
Fordíts magadra elegendő, szeretetteljes figyelmet. Tápláld tested, segíts és bátorítsd önmagad. Eressz szélnek minden negatív érzést! Eressz szélnek minden neheztelést! Eressz szélnek minden irigységet! Eressz szélnek minden haragot! Eressz szélnek minden félelmet! Eressz szélnek minden szomorúságot! Olyan dolgokat csinálj, amik elégedettséggel töltenek el, amik örömöt szereznek neked!

21 Hogyan maradj egészséges?
Járulj hozzá közösséged életéhez! Olyan szolgálatot tégy nekik, amiben örömöd leled és amit értékesnek tartasz! Teremts örömteli, szeretetteljes, őszinte kapcsolatokat! Próbálj meg minden lelki sebet begyógyítani, ami pl.: szakítást okozott életedben, vagy amit szüleiddel kapcsolatban gyűjtöttél be. Ha hibát követsz el, bocsáss meg magadnak, vond le a tanulságokat, majd lépj tovább! Szeresd magad!

22 Vitaminok, táplálékkiegészítők I.
RDA szabadalmaztatja az összes vitaminkészítményt és táplálékkiegészítőt; Kínosan ügyelnek rá, hogy rendkívül hatékony ne legyen, mert sok egészséges ember lenne és csökkenne a gyógyszerfogyasztás; Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség című könyve A alacsony mg tartalmú, alacsony dózisú az összes RDA termék; Dr. Lenkei: Ideális mg, nagy dózis; Ugyanakkor: cellulóz, aromák, ragasztószerek, tartósítószerek folyamatos fogyasztása nem jó.

23 Vitaminok, táplálékkiegészítők II.
Ideális: Természetes alapú vitaminok, táplálékkiegészítők, ideális mg mennyiséggel. Növény, gyümölcs kivonatokból készült nem szintetikus készítményekre van szükség; Az RDA természetesen ezt nem szabadalmaztatja; Megoldás: Helyes életmód, helyes táplálkozás; Savtalanítás; Kúraszerűen vitaminok szedése, mértékkel. Amerikai példa

24 A parasztbácsi legendája
Egy 1952-ben élt nagyapa savas hatásai?: Elektromos hatások; Környezeti szennyezés; Mértéktelen táplálkozás; Helytelen táplálkozás; Tartósító szerek; Dohányzás; Rendszeres alkoholfogyasztás; Gyógyszerek (szintetikus); Vegyszerek; Mozgáshiány; Elhízás; Stressz.

25 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "A táplálkozási szokások fontossága"

Hasonló előadás


Google Hirdetések