Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz 

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz "— Előadás másolata:

1 Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz 
Itt a Karácsony! Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz

2 Karácsony A Karácsonyt azóta ünnepeljük, mióta megszületett kis Jézus. A karácsony egy keresztény ünnep , amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta. Minden év december 25-én tartják világszerte.

3 Karácsonyi jelképek Karácsonyi csillag Karácsonyfa Angyalok Betlehem

4 Karácsonyi angyalok története
A Bibliában az angyalok Isten küldöttei. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek és segítenek rajtuk. A Biblia szerint az angyalok Isten teremtményei, semmiféle megkülönböztetett tiszteletet nem igényelnek. Az angyalok erejükre és hatalmukra nézve magasabbrendűek az embernél. Maga a Sátán is angyal volt, a fény angyala, de fellázadt Isten ellen, emiatt egy mennyei háború veszteseként letaszíttatott Mihály arkangyal által a mennyből.

5 Karácsonyi játékok Betlehemezés
Jézus születésének történetét bemutató, ma is élő, egyházi eredetű népi játék. Szereplői általában pásztoroknak öltözve, házilag készített jászollal vagy betlehemi kistemplommal járnak házról házra. Szent énekekkel, tréfás párbeszédekkel elevenítik fel Jézus születésének eseményeit. Regölés István napjától, december 26-tól újévig jártak a regősök. A regölés lényegében természetvarázsló énekmondás, köszöntés - bőségvarázsló, párokat összeboronáló, adománygyűjtő szokás volt. Különféle énekeket adtak elő és jókívánságokat mondtak a ház lakóinak. Kántálás Kántálásnak nevezték a karácsonyi énekes, verses köszöntőt. Az elnevezés a köszöntő énekes jellegére utal, mivel énekkel köszöntötték a ház lakóit. Elsősorban a felnőttek jártak kántálni este, az éjféli óráig.

6 Boldog Karácsonyt!!


Letölteni ppt "Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz "

Hasonló előadás


Google Hirdetések