Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TZ ELMA Zrt. Debreceni Egyetem FÖLD NAPJA TZ ELMA 2010. április 22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TZ ELMA Zrt. Debreceni Egyetem FÖLD NAPJA TZ ELMA 2010. április 22."— Előadás másolata:

1 TZ ELMA Zrt. www.tz-elma.eu tz-elma@alconsul.hu

2 Debreceni Egyetem FÖLD NAPJA TZ ELMA 2010. április 22.

3 TZ ELMA Zrt. Sok szeretettel köszöntöm minden kedves Hallgatómat! Én szeretem, ha bárki, bármikor előadás közben kérdez, vitatkozik, ellentmond, stb…, stb…..

4 Kérdés; Önök szerint az elektromos autózásnak van jövője? Elma ® TOTAL ZERO EMISSION®

5 Nos még valaki?........ Na igen! De ha van jövője az milyen jövő?.......... - Honnan vesszük az energiát? - Hogyan tárolja azt az elektromos autó? -Miképpen hasznosítja? -Mire használjuk az elektromos autót? -És hogyan használjuk? -Stb. stb.………………….

6 Szerintem az elektromos autózásnak nem csak jövője, de nagyon gazdag múltja is van…..…

7 BÉLA BARÉNYI a GÉNIUSZ!!! „Sie denken 15 bis 20 Jahre voraus. Kommen Sie nach Sindelfingen, wir werden Ihnen alles geben, was sie brauchen” Mit diesen Worten wurde Béla Barényi Ende der 30er Jahre bei Daimler eingestellt. Neben der Sicherheitsfahrgastzelle meldete er über 2500 !! weitere Patente an und gilt als Erfinder der passiven Fahrzeug-sicherheit. 1994 wurde Barényi in die Automotive Hall of Fame aufgenommen.

8 Újabb kérdések: •Ki, vagy kik és mikor építettek először elektromos autót? •Mikor és mire használták/ják az elektromos autókat? •És végül; miért nem az elektromos autó hódította meg a világot?......

9 A fenntartható fejlődés kérdései Mi lesz veled FÖLD? Mi lesz veled EMBERISÉG?

10 Bioethanol – kontra - élelem Csak a „harmadik VILÁG” kérdése Végtelen-e a TERMŐFÖLD?

11 Mennyi még a fosszilis tartalék? •Shell tanulmány szerint már apad..

12 Kifogyhatatlan-e a •Mennyire hatékony a jelenlegi solar- technológia •Melyek a fejlődés lehetőségei •Hogyan tárolják a napemergiát?

13 Műszaki adatok 2010. márciusi állapot Elektromotor: •Háromfázisú asszinkronmotor •12kW/30kW teljesítmény (tartósan/rövid ideig) •80Nm/200Nm nyomaték (tartósan/rövid ideig) •Mikroprocesszoros vezérlő

14 Műszaki adatok 2010. márciusi állapot Súly •1060 kg önsúly •1350 kg max. össztömeg Méretek •3800 mm hossza •1600 mm szélessége Menettulajdonságok •120 km/h csúcssebesség •110 km hatótávolság (70km/h átlagsebességgel és 100% akkumulátor lemerítéssel)

15 Otthon a városban - Rövid távolságok a városi autózásban: ez az ELMA ® autó előnye! Jó a fordulékonysága, a motor megfelelő nyomatéka mellett gyorsan és ügyesen mozog a zsúfolt városi közlekedésben. - Vidéki utakon, vagy az autópályán szüksége van a végsebességre is,ezzel azonban az energia fogyasztása is megnő. - Kényelmes, tágas utastér és a nagyméretű üvegfelület, a biztonsági berendezések kényelmes és biztonságos utazást garantálnak. - 100%-ban elektromos meghajtású autó, demégsem kicsi az utastér; ELMA ® autóval három utast + a csomagjait is kényelmesen tudja szállítani.

16 Biztonság & Környezetvédelem Az ELMA ® elektromos autóval igénye szerint akár minden ma létező biztonsági felszereléssel, biztonságosan autózhat; pl.: vezető- és utas oldali légzsák, elektromos szervó- kormány, ABS, stb.) A megrendelő igénye szerint kiválasztott autótípusban lévő felszerelésekkel szállítható. 15.000 Km/év = - 2 tonna CO2

17 Energiatakarékos meghajtás Az ELMA ® elektromos autót egy modern elektronikával vezérelt háromfázisú aszinkronmotor hajtja, amely jó teljesítmény-felhasználást garantál. Mindössze 12 kWh energiafogyasztással 120 km, de akár 150 km távolságot is utazhat. Átszámítva ezt a hagyományos benzinüzemre alig 1,5 liter/100 km benzinfelhasználást jelent! Az autózáshoz szükséges elektromos energiát egy rendkívül korszerű lítium- vasfoszfát akkumulátor csomag tárolja, Az intelligens töltőrendszernek köszönhetően az akkumulátorok töltéséhez bármely hagyományos háztartási csatlakozó (220V/16A) megfelel.

18 ELMA = ELektromos és MAgyar Az ELMA ® autó alapját egy olyan modern kisautó adja amelyet Magyarországon gyártottak. A már közlekedésben használt autók nagy darabszáma miatt a pótalkatrész ellátás mindenütt elérhető és ezért az ELMA ® elektromos autó a vetélytársainál olcsóbb! Mivel az elektromos meghajtás önmagában szinte teljesen kopásmentes, jól hasznosul az energiája (ca.:90%!)így sok örömet szerez az ELMA ® az olcsó, kényelmes, biztonságos és környezetkímélő autózáshoz.

19 Környezetvédelem A TZ-ELMA Zrt. Célja az, hogy az Ön utazásához szükséges elektromos energiát a megújuló ☼ napenergiából nyerje, így az Ön ELMA ® autója teljes egészében CO2, vagy bármely más környezetszennyezés nélkül, TOTAL ZERO EMISSION ® = azaz teljesen emisszió-mentesen közlekedjen. De a háztartási árammal is a hagyományos üzemanyagokkal szemben az elektromos meghajtás jóval hatékonyabb, majdnem 90%-os az energia-hasznosítása, ezért környezetkímélőbb is. Kiemelten fontos klíma védelmi célokat Ön az ELMA ® autóval már ma, azonnal megvalósíthatja, évente pl.: 15.000 km használat mintegy 2 tonna CO2-t takarít meg! Az ELMA ® nem csak ásványi olaj tartalmú anyagoktól mentes, de innentől kezdve Önt az olaj és benzinárak már nem érintik.

20 Ki nyer ma? És holnap?…… Az elektromos autó; -Nem zajos -Gyártása egyszerűbb -Üzemeltetése olcsóbb -Az energia jobban hasznosul -Intelligens jármű -Zero emissio CO2

21 És hol áll a politika?.....

22 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Kérdéseikkel kapcsolatban ezután is örömmel állunk a rendelkezésükre: TZ ELMA Zrt. Tel.: +36 (22) 501-296 Fax: +36 (22) 501-295 Mobiltel.:+36 (30) 936-5296 E-mail: tz-elma@alconsul.hu dr. Bednár András


Letölteni ppt "TZ ELMA Zrt. Debreceni Egyetem FÖLD NAPJA TZ ELMA 2010. április 22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések