Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Carpentaria öbölben, Észak- Ausztráliában, szeptember és november között egy páratlan szépségű természeti jelenség látható: a reggeli kötélfelhők.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Carpentaria öbölben, Észak- Ausztráliában, szeptember és november között egy páratlan szépségű természeti jelenség látható: a reggeli kötélfelhők."— Előadás másolata:

1

2 A Carpentaria öbölben, Észak- Ausztráliában, szeptember és november között egy páratlan szépségű természeti jelenség látható: a reggeli kötélfelhők.

3

4

5

6 Nyugodt időjárás esetén minden reggel, napkeltekor 1.6 - 3.2 kilométer magas és 600 - 1000 kilométer hosszú felhő jelenik meg, amely betölti az egész horizontot és 40 km/óra sebeséggel halad.

7

8

9

10 Néha több hullám jelenik meg, ennek oka a különböző hőmérsékletű légtömegek találkozása.

11

12

13

14 A jelenség oka, hogy a reggeli órákban a tenger feletti meleg, nedves levegő a feljebb lévő hidegebb légrétegek fölé áramlik.

15

16

17

18 Ez a jelenség a viágon több helyen előfordul, de a szép látványt nyújtó érdekes felhők csak Ausztráliában jelennek meg.

19

20

21

22

23 1989 óta, sikló és motoros sárkányrepülők hada keresi fel a jelenség helyszinét a páratlan látvány miatt. Felhasználva a felhő határán fellépő erős turbulenciát, cikk-cakk repüléssel akár 400 kilométerre is repülhetnek.

24

25

26

27


Letölteni ppt "A Carpentaria öbölben, Észak- Ausztráliában, szeptember és november között egy páratlan szépségű természeti jelenség látható: a reggeli kötélfelhők."

Hasonló előadás


Google Hirdetések