Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Summit 16 csatornás digitális keverőpult

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Summit 16 csatornás digitális keverőpult"— Előadás másolata:

1

2 Summit 16 csatornás digitális keverőpult
Kiváló ár-érték arányú digitális keverőpult 16 mono mic/line csatorna +48V phantom táppal és insert ponttal Jelfeldolgozás akár 96 kHz-es mintavételi frekvenciával 24 biten Kompakt három kialakítás 3 layer-en (Channel, AUX/Group, Multi/Digital), 16 motorizált hangerő szabályzóval 17 kiváló minőségű 100 mm-es automatizált fader, az analóg keverőknél megszokott elrendezésben Nagyméretű színes érintőképernyős LCD monitor 8 ‘multi’ kimenet, ráválasztható 8 AUX és 8 Group csatornával A jelfeldolgozást csúcsminőségű, 40-bites lebegőpontos DSP végzi. Gyorsan megtanulható, könnyen kezelhető

3 Közelebbről…

4 Mic/Line Bemenetek Minden bemeneti csatorna (1-16) rendelkezik XLR mikrofon-, TRS vonalszintű csatlakozó-val, és insert ponttal külső for connecting to external digital effect processors. Csoportonként kapcsolható Phantom táp kondenzátor mikrofonoknak az 1-4, 5-8, 9-12 és a csatornákon. -20 dB PAD kapcsoló minden bemeneti csatornán, a magas kimeneti szintekkel működő bejátszókhoz. Állítható 40dB bemeneti erősítés. 10 és 60dB között mikrofon szinten, -10 és +40dB között vonalszinten. Peak LED minden bemeneti csatornán, ami tájékoztatást nyújt a jel digitalizálás előtti állapotáról.

5 Csatorna vezérlők A csatornavezérlők hozzárendelhetőek a bementi csatornákhoz, az Aux mix, a Group mix és a Multi kimenetekhez is. A be- és kimenetek három layer-en érhetőek el: 1-16 csatornák; AUX 1-8; Group 1-8; Multi 1-8; AES/EBU. Fader-ek használhatóak az AUX-okra jutó egyes csatornák jeleinek szabályozására. Minden csatornában extra sima pályájú, ultra érzékeny 100 mm-es automatizált fader található. Új layer kiválasztásakor a fader-ek automatikusan átállnak az aktuális layer-nek megfelelően. A Layer-ek gombnyomással egyszerűen válthatóak.

6 Analóg csatlakozók A nyolc szimmetrikus (6.3mm Jack) Multi Output kimenetre minden AUX vagy Group ráválasztható a külső eszközök számára. A Solo használatakor a kiválasztott csatorna jele a Control Room kimenetre kerül, figyelembe véve, hogy az PFL, vagy AFL. Az XLR csatlakozók szimmetrikusak, így csatlakoztathatóak a legtöbb professzionális berendezéshez. A Summit rendelkezik egy előlapra szerelt 6.3 mm-es, hangerő-szabályzóval ellátott fejhallgató kimenettel is. Az RCA ki-és bemenetek teszik teljessé az analóg kimenetek sorát, melyek szintje külön-külön szabályozható.

7 Digitális csatlakozók
A Summit AES/EBU bemenete rákeverhető a főkimenetre, kimenetén pedig digitálisan továbbítható a főkimenet jele. Külső, digitális ki- vagy bemenettel rendelkező berendezés (pl.: CD, DAT, DVD, lejátszó) egyszerűen csatlakoztatható anélkül, hogy a jelet analóggá kellene alakítani. A hátlapra szerelt Word Clock be- és kimenet is biztosíthatja a stabil órajelet több digitális berendezés között. A mintavételi frekvencia akár 96 kHz is lehet 24 biten.

8 Beállítás vezérlők Azonnali hozzáférési lehetőség a csatornák kimeneti beállításaihoz a 8 AUX gombbal. Egyszerű layer váltás a csatorna, az AUX/Group és a Multi layer-ek közt. Közvetlen elérhetőség a kivezérlés mérők oldalára a Meter gombbal. A legtöbb beállítás elvégezhető a kurzor mozgató gombokkal és a Jog tárcsával. Mindegyik forgatható szabályzó és fader, a Jog tárcsával is szabályozható. A funkció gombok 1-4 (lent) a le és fel mutató nyilakkal, kényelmesebb hozzáférést nyújta-nak az oldalváltáshoz a grafikus menüben.

9 USB / FireWire Interfész
USB 2.0 és FireWire csatlakozóval rendelkező számítógépekkel is összeköthető. A 16 csatorna sávonként is rögzíthető. Akár négy Summit pult is csatlakoztatható egyidejűleg egy számítógéphez, melyek 64 csatornát kezelnek le valós időben. A hang a számítógépig szinte időkésés nélkül eljut, még 96 kHz 24 bites felbontásnál is. Windows XP, Vista, 7 és Mac OSX kompatibilis. Tartozéka a készüléknek, de beszerelése nem szükséges a keverőpult működéséhez..

10 Grafikus vezérlő panel* (GUI)
Minden menüpont könnyen elérhető a pult képernyőjén látható ábrák megérintésével. Az fenti ikonok miniatürizált képe mindig látható képernyő legfelső sorában. *Graphical Interface Unit

11 GUI: View A ‘View’ ablakban az egyes csatornák tulajdonságai, s paramétereik beállítása látható.

12 Az ablak bal oldalán az alábbi jellemzők olvashatók le:
View (folytatás 1/3) Az ablak bal oldalán az alábbi jellemzők olvashatók le: Csatorna szám On/Off Solo Panoráma vezérlő Fader állapota Kivezérlésmérő Pre/Post kapcsolóval Fázisfordító Számítógépről érkező jelet a csator-nára választó gomb Csatorna jel kapcsoló a Main mix-re

13 View (folytatás 2/3) Csatornánkénti EQ és Dinamika processzor, kapcsolóik és jellemzőiket mutató grafikon. A grafikonok megérintésével közvetlen EQ és Dinamika processzor elérési lehetőség.

14 View (folytatás 3/3) Késleltetés kapcsoló, s annak paramétereit állító szabályzók. EQ-DYN-Delay sorrend felcserélést közvetlenül engedélyező választógomb (Order). AUX és Group Send be- és kikapcsolók, s azok szabályzói. AUX send szint vezérlők.

15 View (AUX/Group) Az AUX/Group oldal lehetőséget ad szabályozni az AUX-ra kerülő csatornák jeleit, és a kiválasztott AUX kimeneti szintjét. Aux-ra csatornánként elküldött jelek szintjét mutató kivezérlés mérők. Aux send Pre-fader (Kék) és Post-fader (Zöld) kapcsolók.

16 GUI: Meter Ebben a menüben minden csatorna jelszintje egyenként is megfigyel-hető. A csatornák Pre-Fader és Post-Fader jelei egyenként is ellenőrizhetőek. (View/Fader menü). A csatornánkénti Dinamika processzorok állapota szintén látható a Meter oldalon (Off, Stand-by vagy Active).

17 Kivezérlés mérők / Fader-ek
A meter/fader oldalon minden bemeneti-, AUX-, Group- és Main csatorna jele, s azok szabályzóinak állása egyidőben megfigyelhető.

18 GUI: Fader-ek Bemeneti-, Aux- és Group csatornák jellemzői olvasható le erről a képernyőről. A ‘Fader’ menüben panorámázható a csatornák jele és váltható a kivezérlés mérő Pre- és Post-Fader közt.

19 GUI: Patch GUI: Delay A patch menü meg-határozza a sorrend-jét a dinamika pro-cesszornak, az EQ-nak és a késleltetés-nek. Ezek minden csatornán megtalál-hatóak, beleértve a multi és a main kime-neteket is. Az érintőgombokkal mindegyik jelfeldolgo-zó ki- és bekapcsol-ható. A késleltetés használható minden bemeneti csatornán 1-16-ig, a multi és a Main kimene-ten. Time, Mix és Feedback egyaránt szabályozhatóak. A késleltetés állítható millisecond, láb és méter egységekben is. A pontos késleltetés beállításá-hoz megadható a levegő hőmérséklete is.

20 GUI: Effekt Processzorok
Az effekteket 8 fő csoportban találhatjuk: Room, Hall, Flanger, Plate, Chorus, Tap delay és ezek kombinációi. Az Effekt processzorok tartalmaznak 46 gyárilag beállított effektet (EFX 1-35; EFX 2-11), melyeket akár 7 állítható paraméterrel és zajzárral láttak el. Minden effekt beállítás elmenthető és utólag előhívható.

21 GUI: Equalizer Minden bemeneti-, multi-, és Main out csatorna, 4 sávos EQ-val van ellátva. A vágás és emelés mértéke, a ‘Q’ és a beavatkozási frekvencia egyaránt módosítható. A mély-, és magas vágó szűrők szintén előállíthatóak. Minden EQ beállítás elmenthető és előhívható.

22 GUI: Dinamika processzor
A ‘Dynamics’ menü lehetőséget ad Gate, Expander, Komp-resszor és Limiter beállítására a ki-, és bemeneti csatornákon. Mindegyik dinamika processzornak saját kezelőszervei vannak Attack, Release, Threshold, Ratio és/vagy Range.

23 GUI: Dinamika processzor
A képernyő bal oldalán lévő grafikon egyszerű leolvashatóságot biztosít a processzor beállított állapotáról. A Threshold és a Ratio a grafikon ‘átrajzolásával’ is módosítható. Minden dinamika processzornak saját on/off kapcsolója van.

24 GUI: Jelgenerátor A jelgenerátor képes előállítani 100 Hz, 1kHz, és 10kHz frekvenciájú szinusz jelet és rózsazajt. A generátor kimenő szintje állítható, és kiadható az bármelyik kimeneti csatornára.

25 GUI: Scene A ‘scene’ oldalon elmenthető és betölthető minden szint és routing beállítás.

26 GUI: Csatornák összekapcsolása
A link funkcióval lehetőség van egy fader-rel több csatornát vezérelni, így ehhez nincs szükség group csatornákra. A 16 csatornán maximum 4 csoportot lehet létrehozni.

27 GUI: Csatorna párok A ‘pair’ móddal párosíthatóak a csatornák, melyek paraméterei gombnyomásra másolhatóak.

28 További információért és a kipróbálási lehetőségért forduljon hozzánk bizalommal, vagy látogasson el a gyártó, vagy a saját weboldalunkra.


Letölteni ppt "Summit 16 csatornás digitális keverőpult"

Hasonló előadás


Google Hirdetések