Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"— Előadás másolata:

1

2

3 Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak. PARTNEREK:

4 Modern Méréstechnika Laboratóriumi gyakorlat DAQmx adatgyűjtők használata

5 DAQmx programozás 5

6 Példakereső

7 Ajánlott példák Voltage – SW-Timed input Voltage – On demand output Digital – SW-Timed input Digital – SW-Timed output

8 Fogalmak és módszerek On demand / software timed: A számítógépen futó program végzi az időzítést HW timed: az időzítést a hardver végzi (mintavételezés) Channel: aktuálisan kiválasztott csatorna Task: mérési feladat (több csatornát is tartalmazhat)

9 Feszültség mérése 9

10 Csatorna kiválasztása Több csatorna is választható (Browse)

11 Feszültség előállítása 11

12 Digitális kimenet használata 12

13 Digitális I/O Általában nem támogat mintavételezést Több csatorna esetén választható adattípusok: – integer (boolean értékek egy egésszé vannak összefűzve) – boolean tömb (íráskor megfelelő méretű kell legyen)

14 Feladatok

15 1. Kapcsolás elkészítése Kösse rá megfelelő módon a potenciométert az adatgyűjtő bemenetére! Kösse rá a LED-sort az adatgyűjtő digitális kimeneteire! – Használja az ellenálláshallót a maximális áram korlátozására! – A LED-sor fényesebben világít, ha negatív logikával hajtjuk meg

16 2. Potenciométer mérése Készítsen programot, mely a potenciométer állását egy Waveform Chart grafikonon megjeleníti! Tesztelje a programot!

17 3. LED-es kijelzés A LED-soron a potenciométer állásával arányosan gyújtsa ki a LED-eket!


Letölteni ppt "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések