Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!"— Előadás másolata:

1 JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!
MOBILNAK SZÜLETTÜNK! JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia! Szigetvári Ákos cégvezető Országos Távfelügyelet Kft. Cím: 1152 Budapest, Telek utca 5-7. Tel: +36 (1) Fax: +36 (1) Web:

2 Valóban szeretne megöregedni Magyarországon?
A társadalom szerkezete megváltozott A generációk egymástól távol, külön háztartásban élnek A gondoskodáshoz a családtagok részben állnak egymás rendelkezésére A gondozás szerepét az állam szociális alapellátó rendszere tölti be, a meglévő költségvetés keretein belül. Öregedő társadalom: globális probléma Az EU megoldást ígér 2020-ig (Ambient Assisted Living) Magyarország – nyugdíjas: Jelenleg: ~3 M, 5 éven belül: ~4.5M

3 És a biztonság? 2011 2012 IDŐSKORÚAK ELLEN ELKÖVETETT BŰNCSELEKMÉNYEK 718 1018 SZEMÉLY ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK 28 36 GAZDASÁGI BŰNCSELEKMÉNYEK 31 72 VAGYON ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK 628 890

4 Megoldások

5

6

7 Általános elvárások Maximális mobilitás Maximális rugalmasság Maximális funkcionalitás

8 Fogyasztói szempontok
Felhasználóbarát „egyszerű” készülék Kicsi, könnyű, vezeték nélküli (Praktikus) 24 órás Biztonságérzetet ad (a szolgáltatás nem helyhez kötött) Kényelmes (házszerviz, gyógyszer rendelés) Privát célú felhasználás (hibrid szolgáltatás) Kapcsolt szolgáltatások támogatása (távgondozás)

9 Hogyan működik a szolgáltatás?
IP alapú csomag Internet alapú adatkommunikáció GPRS kommunikáció GSM szolgáltató Segélykérés üzenet!! A felügyelt személy a jelzőkészülék gombjának megnyomásával tud segítséget kérni a gondozási központ diszpécserétől.

10 Mi történik segélykérés esetén?
Segélykérés esetén a diszpécser GSM hálózaton keresztül kétirányú beszédkapcsolatot létesít a felügyelt személy jelzőkészülékével, majd az események ismeretében megkezdi az intézkedést.

11 Hogyan történik az intézkedés?
A diszpécser felhívja az ellátott házi gondozóját a Vario MedCare Plus felügyeleti készüléken, majd ezen keresztül értesíti a riasztási eseményről. A felügyelt személlyel és a házi gondozóval történt beszélgetéseket a szoftver minden esetben rögzíti.

12 Hogyan történik az intézkedés?
IP alapú csomag Internet alapú adatkommunikáció RFID azonosító korong GPRS kommunikáció GPRS kommunikáció Rádiófrekvenciás azonosítás GSM szolgáltató Gondozó kiérkezett a helyszínre! Az intézkedéseket a szoftverben lévő forgatókönyv irányítja. A kiérkezés tényét és a munkavégzést megszemélyesített azonosító korongok biztosítják.

13 Kik nyújtják ezt a szolgáltatást?
Önkormányzatok gondozási központjai Kistérségi társulások gondozási központjai Házi gondozói szolgálatok eHealth szolgáltatók

14 Mobilgondozási Ökoszisztéma

15 Fejlesztjük!

16 Telemedicina, eHealth

17 Az meg mi a csuda? Olyan egészségügyi szolgáltatás, amelynek során az ellátásban részesülő és az ellátó személy közvetlenül nem találkozik, a kapcsolat valamilyen távoli adatátviteli rendszeren keresztül jön létre. eBeteg

18 VARIO HEALTHCARE, a Mobil EgészségFigyelő
Proaktív gondozás VARIO HEALTHCARE, a Mobil EgészségFigyelő

19 Milyen szoftver fogadja az adatokat?

20 Résztvevők

21 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések