Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tegnap Ma Holnap HDD.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tegnap Ma Holnap HDD."— Előadás másolata:

1 Tegnap Ma Holnap HDD

2 HDD - Általában Feladata Adattárolás Tárolás módja
Mágnesezhető réteggel bevont lemezeken történik. Tárolókapacitás Írási és olv. seb. mért.e.:Mb/s Csatolófelület ATA (PATA), SATA (SATA I és SATA II), SCSI

3 HDD-Lemez A HDD-beli lemezeket azonos központú, különböző sugarú körök tagolják, ezeket sávoknak (trackeknek) nevezzük. A sávok azonosítása számokkal történik, a legkülső sáv a 0-s sorszámú. Azokat a sávokat melyek egymás alatt helyezkednek el cilindernek nevezzük. A sávokat tovább lehet bontani ún. szektorokra. Ezeket is sorszámozzák, ezek eggyel kezdődnek. A könnyebbség kedvéért a winchester 3-4 szektort együtt szokott kezelni, ezek a szektorcsoportok, a clusterek.

4 HITACHI 2 TB Ultrastar A7K2000
Hitachi Global Storage elsőként kínál a piacon 2 TB-os 7200 RPM-es merevlemezt. SATA 3 Gbps-os csatolófelület 32 MB-nyi buffer 1,2 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni RVS (Rotation Vibration Safeguard) érzékelővel rendelkeznek, optimális teljesítményt kínál a több merevlemezből álló RAID rendszerek számára

5 Toshiba külső HDD-k Csatlakozás:USB 2.0 Súly: 150 gramm
Tárkapacitás: 160 és 640 GB közötti modellek Fiatalos megjelenés A kisebb 160, 250 és 320 GB-os modellekben egyetlen tányér található, zajszintjük éppen ezért mindössze 20dB körüli. Az 500 (MK5065GSX) és 640 GB-os (MK6465GSX) csúcs változatokban ebből kettőt találni, itt némileg magasabb, 25dB zajszintre lehet számítani.

6 HDD-USB 3.0 „lassan” terjed Oka: nem tudjuk kihasználni
A piaci előrejelzések egyébként azt mutatják, hogy az elkövetkezendő három év alatt összesen százmilliós nagyságrendben adnak majd el USB 3.0-képes hardvereket.

7 A jövő HDD-je. Biotárolás

8 Biotárolás Az új eljárás baktériumok DNS-ét felhasználva tárol adatokat. Mesterséges DNS amelyen belül egy génszekvenciára 100 bitnyi adatot lehet elhelyezni Egyszerű talajbaktérium, a Bacillius subtilis génjeit használták fel. A technológiát valószínűleg a gyógyszeriparban fogják először használni, de lehetővé teszi azt is, hogy szöveget és képadatokat is tároljanak, mégpedig több ezer évig. Ez azért áttörés, mert a jelenlegi tárolási technológiák legfeljebb száz évig képesek adatokat tárolni. Próbaképpen már sikeresen bekódolták az "e= mc2 1905!" szöveget, majd sikeresen vissza is olvasták azt !!

9 Források: www.ipon.hu www.notebooktv.hu www.computerworld.hu

10 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Tegnap Ma Holnap HDD."

Hasonló előadás


Google Hirdetések