Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Jon A. Palmer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Jon A. Palmer"— Előadás másolata:

1 Készítette: Jon A. Palmer
Az igazi gazdagság Készítette: Jon A. Palmer

2 Kérdések Az elmúlt hónapban hányszor osztottad meg valakivel az örök életről szóló örömhírt? Mit tettél az elmúlt héten annak érdekében, hogy barátokat szerezzél a hamis mammonból? Ha ma este lenne az ítélet napja, hány ember van a közvetlen ismeretségedben, akiért nagyon sírnál, hogy nem mehetnek veled a mennyországba? Mit fogsz másképp tenni ezen a héten, mint az elmúlt héten?

3 Lukács 16:1-13 „Monda pedig az ő tanítványainak is: Volt egy gazdag ember, kinek volt egy sáfára; és az bevádoltaték nála, hogy javait eltékozolja. Hívta azért azt, és mondta néki: Mit hallok felőled? Adj számot a te sáfárságodról; mert nem lehetsz tovább sáfár. Monda pedig magában a sáfár: Mit míveljek, mivelhogy az én uram elveszi tőlem a sáfárságot? Kapálni nem tudok; koldulni szégyellek! Tudom mit tegyek, hogy mikor a sáfárságtól megfosztatom, befogadjanak engem házaikba. És magához hivatván az ő urának minden egyes adósát, monda az elsőnek: Mennyivel tartozol az én uramnak?

4 Az pedig monda: Száz bátus olajjal
Az pedig monda: Száz bátus olajjal. És monda néki: Vedd a te írásodat, és leülvén, hamar írj ötvenet. Azután monda másnak: Te pedig mennyivel tartozol? Az pedig monda: Száz kórus búzával. És monda annak: Vedd a te írásodat, és írj nyolcvanat. És dicsérte az úr a hamis sáfárt, hogy eszesen cselekedett, mert e világnak fiai eszesebbek a világosságnak fiainál a maguk nemében. Én is mondom néktek, szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy mikor meghaltok, befogadjanak benneteket az örök hajlékukba. A ki hű a kevesen, a sokon is hű az; és a ki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.

5 Ha azért a hamis mammonon hívek nem voltatok, ki bízná reátok az igazi kincset? És ha a másén hívek nem voltatok, ki adja oda néktek, a mi a tiétek? Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok az Istennek és a mammonnak.”

6 Ez az igerész általában nagyon sok problémát okoz a hívőknek.
8. igevers: És dicsérte az úr a hamis sáfárt, hogy eszesen cselekedett, mert e világnak fiai eszesebbek a világosságnak fiainál a maguk nemében. Jézus elismerte a világi embereket (akiknek a pénz, vagy az anyagiak az istenük) hogy következetesebbek, mint a hívők(!)

7 A pénz hamis biztonságot ad az embereknek
Pénz ~ kábítószer „Szerezzetek magatoknak barátokat, akik befogadnak benneteket a mennyországba, amikor meghaltok.” Minél több pénzünk van, annál többet kell evangelizálni - Ha ezt nem tesszük, akkor bolondabbak vagyunk, mint a világi emberek. Nem vagyunk következetesek. Bármit invesztálunk az Ő országába, a százszorosát adja!

8 A mennyei valuta viszont az emberek lelke
A mennyei valuta viszont az emberek lelke. Egy ember lelke többet ér a világ összes gazdagságánál. Hogyan fogod érezni magad, amikor te kacsalábon forgó palotában leszel a mennyben, miközben a legjobb barátaid, munkatársaid, szomszédaid, családod az örök kárhozatban kínlódnak? Sindler listája című film Ha nem vagyunk hűségesek a hamis pénzen, ha nem tudunk jól bánni vele, akkor ki fogja ránk bízni az igazi kincseket a mennyországban?

9 Jézus utolsó mondata nagyon kijózanító kijelentés: „Senki nem szolgálhat két úrnak egyszerre.” (Itt a mammon nemcsak a pénz, hanem minden, ami a pénz által uralkodó világban érték.)

10 I. Ján. 2:15-17 „Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”

11 Test kívánsága: evés, ivás, szex, kényelem, stb.
Szem kívánsága: divat, ruházkodás, fényűzés, gyönyörök keresése, filmek, pornográfia, stb. Élet kérkedése: mindaz, amiért az emberek hivalkodnak, rajonganak, akár autók, luxus ház, prominens személyek, utazgatások, üdülések, diplomák, kulturáltság, család, származás, zene stb.

12 Döntés Kinek akarsz szolgálni? A döntést azonban nemcsak ma kell meghozni, hanem minden egyes napon. Aki az Urat választja, annak bővölködő élete lesz és nemcsak most, hanem mindörökre.


Letölteni ppt "Készítette: Jon A. Palmer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések