Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások."— Előadás másolata:

1 Oktatásszervezési változások

2 Mintatantervi változások

3 Hierarchikus tárgycsoportok mintatantervben

4 Hierarchikus tárgycsoportok – Tárgycsoportba helyezés

5 Tárgycsoportban helyezés menete  Felső listában tárgy/tárgycsoport kiválasztása, amit tárgycsoportba akarunk helyezni  „Tárgycsoportba helyezés” gomb  Feljövő listában a cél tárgycsoport kiválasztása (ahová a tárgyat be szeretnénk tenni)  Az áthelyezés a teljes hierarchiát magával viszi, tehát ha a forrás tárgycsoportban alárendelt tárgyak/tárgycsoportok szerepelnek, illetve azokon belül további szintekre kerülnek beállításra, a teljes hierarchia megmarad, csak egy szinttel lejjebb kerül.

6 Hierarchikus tárgycsoportok – Elvétel tárgycsoportból

7 Tárgycsoportból elvétel menete  Felső listában tárgy/tárgycsoport kiválasztása, amit el akarunk venni a csoportból  „Tárgycsoportból kivétel” gomb  A kivétel következtében a mintatanterv hierarchiában legfelülre kerül a kiválasztott sor, egy szintre a többi felső szintű tárggyal/tárgycsoporttal. Ha egy hierarchia valamely szintjén áll a kijelölt csoport, akkor minden alárendelt sort is magával vesz, megőrizve a beállított hierarchiát.

8 Sor név, sor kód

9 Önálló mintatanterv sor – „tárgycsoport”

10

11  Nem kerül be a tárgycsoportok közé.  Érvényesülnek rá a tárgycsoport jellemzők.  Mintatanterven belül úgy viselkedik, mint egy tárgycsoport.  Másik mintatantervbe csak másolással helyezhető át.  Csak tárgycsoportot helyettesíthet, tárgyat sosem.

12 Mintatanterv másolás

13  Csak a kijelölt sorok kerülnek másolásra, akár meglévő mintatantervbe, akár új mintatanterv létrehozásával másolunk.  Amennyiben egy tárgy van kijelölve, és felettes csoport nincs, a tárgy közvetlenül kötődik be a cél mintatantervbe, csoport nélkül, függetlenül attól, hogy a forrás mintatantervben csoportban volt-e.  Amennyiben egy tárgycsoportot másolunk, akkor a tárgycsoport sora kerül át. Ha van benne sor, legyen az akár tárgy, akár tárgycsoport, a benne foglalt sorokat csak akkor visszük át, ha azok ki vannak jelölve.

14 Mintatanterv másolás  Amennyiben a forrás mintatantervben hierarchiában szerepelnek a csoportok, a hierarchiát megtartjuk, de csak a kijelöltek esetében. Tehát a hierarchia változik, ha a felettes szint nem kerül kijelölésre a másolás során. Amennyiben egy közbe eső szintet nem jelöl ki a forrásban a felhasználó, akkor az alsóbb szint a közöttes szint kihagyásával a felsőbb szinthez kerül kötésre.  A korábban említett, önálló mintatanterv sor ugyan úgy kezelődik a másolás szempontjából is, mint a többi mintatanterv sor.

15 Tárgycsoport jellemzők, működési változások

16 Tárgycsoport jellemzők  Tárgycsoport jellemzőkre vonatkozó vizsgálat a hallgatói weben és a kliens programban az előrehaladásnál érvényesül.  Minden tárgy elvégzendő – tárgycsoportba közvetlenül bekötött tárgyakra vonatkozik, csak akkor teljesített a csoport, ha minden közvetlenül bekötött tárgy teljesített.  Elvégzendő kreditszám – Változás! – amennyiben több szintű csoportokból áll a mintatanterv, rekurzívan nézzük, tehát nem csak a közvetlenül bekötött tárgyakra vonatkoztatva. A csoport akkor teljesített, hogy ha a közvetlenül bekötött + a hierarchia bármely szintjén megtalálható kredit értéket a hallgató teljesítette.  Elvégzendő tárgyak száma – tárgycsoportba közvetlenül bekötött, minimálisan elvégzendő tárgyszám ahhoz, hogy a csoport teljesített legyen.

17 Tárgycsoport jellemzők  Tárgycsoport elvégzése kötelező – ez a felettes tárgycsoport szempontjából releváns információ, vagyis a felettes tárgycsoport csak akkor nyilvánítható elvégzettnek, ha a hierarchiában alárendelt, „Tárgycsoport elvégzése kötelező” beállítással rendelkező csoport az egyéb szempontok alapján teljesítettnek minősíthető.  Tárgycsoportból felvehető tárgyak max száma – jelenleg csak tájékoztató jellegű adat.  Elvégzendő tárgycsoportok száma – a tárgycsoportba közvetlenül bekötött sorok közül minimálisan ennyit kell elvégezni, hogy a csoport teljesített legyen.  Kötelező tárgyak elvégzettek – a tárgycsoport csak akkor lehet teljesített, ha csoportba közvetlenül bekötött, kötelező felvétel típussal jelölt tárgyak teljesítésre kerültek.

18 Előrehaladás vizsgálat – kliens Első pont Második pont

19 Előrehaladás vizsgálat – HWEB Első pont Második pont

20 Tárgycsoport típus mintatantervben Első pont Második pont

21 Tárgycsoport típus mintatantervben Első pont Második pont

22 Mintatanterv sor – min-max félév Első pont Második pont

23 HWEB_FELEVMIN_MAX_LATSZIK Első pont Második pont

24 MINTATANTERVSOR_TARGY_ARCHIVSZINKRON I érték esetén, ha a mintatanterv sorban, vagy a tárgy sorban módosítjuk az archivált pipát, akkor az érvényesül a másik oldalon is, vagyis mintatanterv sor módosítás esetén a mintatanterv sorhoz kapcsolódó tárgynál és kapcsolódó egyéb mintatanterv sorban, illetve tárgy felőli módosításnál minden kapcsolódó mintatanterv sorban.

25 Új tárgycsoport típus: Minden intézményi tárgy Első pont Második pont

26 Új tárgycsoport típus: Minden intézményi tárgy Első pont Második pont

27 Új tárgycsoport típus: Minden intézményi tárgy  A tárgyak megjelenítésénél figyelembe veszi a hallgatói weben a szűrésben beállított félévet (csak féléven belül meghirdetett tárgyak jelennek meg)  A tárgyak listázásánál szintén figyelembe veszi a MINDENINTEZMENYITARGYFELVEHETOWEB paraméter beállítását

28 Követelmény, vizsga feltétel ellenőrzés változások

29 Táblázatos követelmény ellenőrzés Első pont Második pont

30 Táblázatos követelmény ellenőrzés Első pont Második pont

31 Táblázatos követelmény ellenőrzés működése  A teljesítés feltétel bármely félévre vonatkozik  A felvétel feltétel azonos félévre vonatkozik (időszak féléve, illetve utólagos ellenőrzés esetén indexsor féléve).  A teljesítés és felvétel feltétel együttes beállítása vagy kapcsolatot jelent.  A szabályokon belül a beállított tárgy sorok között „és” kapcsolat van.  A szabályok között „vagy” kapcsolat van, ha nincs beállítva szabály csoport.  A szabály csoportokon belül „vagy” kapcsolat van, a szabály csoportok között „és” kapcsolat.  Ha egy szabályban nincs beállítva csoport, az egy önálló csoportot képez (több ilyen önálló sor is lehet), vagy kapcsolatban áll a többi csoporttal.

32 Táblázatos követelmény ellenőrzés működése  A párhuzamos feltétel sosem jelent kötelezőséget a felvétel pillanatában, kizárólag utólagos (manuális) ellenőrzéskor érvényesül.  A párhuzamos feltétel mellett mindig be kell állítani teljesítés és /vagy felvétel feltételt.  ELOKOVETELMENYBENTELJESITETTSEGVIZSGA LAT0 1 - csak képzésen belül vizsgál(alapértelmezett érték) 1- figyelembe veszi a képzéscsoportokat 2- a hallgató összes kepesere vizsgál.

33 Ellenőrzés szabályai  A táblázatos követelmény ellenőrzés eredménye és kapcsolatban van a szöveges (meta) követelményekkel.  Hasonlóan a szöveges követelményekhez, hierarchiában követi, hogy ha van a mintatantervnél beállított követelmény, akkor a tárgynál beállított nem fut le.  Előzetes és végleges időszakban az időszaknak megfelelő követelmények érvényesülnek.  Vizsgánál jelentkezéskor fut le az előzetes követelmény, manuálisan ellenőrizhető a végleges.

34 Táblázatos követelmény megjelenítés indexsoroknál Első pont Második pont

35 Vizsgához új, központi feltétel megadás Első pont Második pont

36 Vizsgához új, központi feltétel megadás Első pont Második pont

37 Vizsgához új, központi feltétel megadás Első pont Második pont

38 Vizsgához új, központi feltétel megadás Első pont Második pont

39 Vizsgához új, központi feltétel megadás Első pont Második pont

40 Kurzus kezelés változások

41 KURZUSMODOSITAS rendszerparaméter – működés változás Első pont Második pont

42 Kurzus órarendi adatszolgáltatás – új mező

43

44

45 Kurzushoz egyéncsoport rendelése

46 Vizsgához egyéncsoport rendelése

47 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások."

Hasonló előadás


Google Hirdetések