Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom."— Előadás másolata:

1 szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom. A kurzusra többféle képzési programot teljesítő hallgatók jelentkezhetnek. kurzus => kurzuskód A kurzuskód mindig kurzushoz, tantárgyelemhez és képzési program(ok)hoz kötött. A hallgató képzési programjához kötött kurzuskódot lát, amikor „kurzusfelvételi” vagy „vizsgajelentkezési” időszakban a féléves munkáját tervezi.

2 A mintaegységek készlete határozza meg azt, hogy egy-egy adott ciklusban milyen tartalommal lehet kurzusokat meghirdetni, illetve a létrejövő kurzusok mely tantervi helyre fognak illeszkednek. A kurzus eredete a mintaegység, ez biztosítja az azonos tartalmat a különböző kurzuskódok mögött. Az, hogy mennyi kurzuskód jöhet létre ugyanarra a kurzusra, attól függ, hogy a kurzushoz kapcsolódó mintaegység (amelyikből a kurzust meghirdették) hány tantervi helyre mutat. Ez utóbbit a mintaegységhez tantervi objektumok (tárgyelemek) kapcsolásával lehet meghatározni. Ezt a kapcsolatot megfeleltetésnek nevezzük.

3 1. A képzések tantervének elkészítése: tárgyelemek készletének kialakítása 2. A képzések tartalmi elemeinek készletezése: mintaegységek rögzítése 3. A tantervi és a tartalmi elemek egymáshoz rendelése: megfeleltetések kialakítása a minategységek és a tárgyelemek között kurzusmeghirdetés előkészítése A fenti három lépésben rögzített objektumok "időtállóak", elég egy alkalommal létrehozni őket, és az idő előrehaladtával csupán a készlet karbantartásával kell foglalkozni!

4

5

6 A tárgyreprezentánssal összefogott ún. többelemű kurzusok olyan kurzuscsoportokat alkotnak, ahol a teljesítés a csoport egyik kitüntetett eleméhez, az ún. tárgykurzushoz vagy más néven tárgyreprezentáns kurzushoz kötődik. ElőadásGyakorlat

7

8

9

10 A minta mintacsoportokba sorolása órarendi szempontból fontos. Az órarendkészítő ugyanis tud figyelni arra, hogy az azonos mintacsoportba tartozó mintákból meghirdetett kurzusok között az órarendi ütközést elkerülje. Ha vannak például olyan kurzusok, amelyeket az első évfolyamosok évfolyam-előadás keretében hallgatnak, célszerű az ezekhez tartozó mintákat azonos mintacsoportba sorolni. Mintacsoport Minta tanszékei Az adott mintára órarendi órát hozhatnak létre, vagyis hirdethetnek meg kurzust ehhez a mintához. Az adott mintához megfeleltetést hozhatnak létre az általuk kezelt tárgyelemekhez. A mintához kapcsolódó tanszékek

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Meghirdetés alatt (D) Meghirdetés befejezve (I) "Nincs bejegyzés„ (N) Előjelentkezésre felajánlva (L) Ebben a ciklusban nem releváns (L) S => kurzusmeghirdetési státusza (kézzel állítható) S2 => kurzusmeghirdetés állapota (automatikusan kiértékelt) A meghirdető jelezze, hogy az adott elem meghirdetése milyen fázisban van. <= csak kurzusoknál (+ megjegyzés) <= csak mintaegységeknél Zárolt (van hozzá zárolt kurzuskód) Törölhető kurzus (torolt = ‘I’) Nem felvehető kurzus (maxletszam=0) Előjelentkezésre felajánlott kurzus (van hozzá felajánlott kurzuskód) Órarendi cím => A kurzus címe Órarendi kód => A kurzus kódja Generálódnak a mintaegység adataiból. ]

26

27 Konfirmálandó: az adott kurzskód felvétele nem csak a hallgatón, hanem az oktatón is múlik, konfirmálandó kurzuskód esetében tehát oktatói jóváhagyás is szükséges ahhoz, hogy a felvétel sikeres legyen. Előjelentkezésre felajánlottak: Ebben a listában csak az előjelentkezésre felajánlott kurzuskódok jelennek meg.

28 A Tárgyelem lista M (meghirdetett) és K (kreditálható) mezői azt jelzik, hogy van-e már meghirdetett kurzus a tárgyelemhez tartozó minták valamelyikéhez, illetve van-e hely még ezeken a mintákon újabb kurzuskódnak (akkor nincs hely, ha a mintához csak olyan kurzusok vannak meghirdetve, amelyeken a minta minden megfeleltetéséhez tartozik már egy kurzuskód).

29 Automatikus (A): A megfeleltetésen keresztül kapcsolódó tárgyelemnek megfelelő kurzuskód a kurzus létrehozásakor automatikusan létrejön, vagyis a kurzus meghirdetésével együtt mindjárt kurzuskód(ok) is legenerálódik/generálódnak.

30 A tanszék joga a kurzusra újabb kurzuskódot létrehozni, azaz az eredeti kurzust más kóddal kreditálni. A kurzushoz tartozó mintaegységhez tartozik olyan tárgyelem (megfeleltetésen keresztül), amelyhez még nem hirdettek meg kódot és a tárgyelemnek a kiválasztott tanszék a kezelője.

31

32 Kurzus adatai Kurzushoz meghirdetett kurzuskódok Kurzus oktatói 1 2 5 3 4

33 1

34 Kurzushoz meghirdetett kurzuskódok 2

35 2

36 Kurzus oktatói 3 4/a

37 3 és

38 Kurzus oktatói 4/b

39

40 Kurzushoz meghirdetett kurzuskódok 5

41

42

43

44 2

45

46 Egy kurzus az összes olyan kóddal, ahol az automatikus meghirdetés be volt pipálva.

47

48 A kurzusok és kódok csak a ment gomb megnyomása után lesznek meghirdetve! Csak zárolt kurzuskódot tud felvenni a hallgató és vizsgát is csak ebben az esetben tudunk meghirdetni a kurzushoz!

49 A módosítás ikon csak abban az esetben látszik, ha van már meghirdetve kurzus a mintaegységhez!

50 A most keletkezett kódok csillaggal meg vannak jelölve! Ha a kurzushoz van még olyan megfeleltetés amelyhez nem hirdettem meg kódot, akkor megjelenik a plusz kurzuskód ikon is.


Letölteni ppt "Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom."

Hasonló előadás


Google Hirdetések