Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

•A látás érzékszerve  A szemünk többet ér, mint a legdrágább fényképezőgép!  A szem segédszervei:  - szemöldök  -szemhéjak  -szempillák  -könnymirigyek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "•A látás érzékszerve  A szemünk többet ér, mint a legdrágább fényképezőgép!  A szem segédszervei:  - szemöldök  -szemhéjak  -szempillák  -könnymirigyek."— Előadás másolata:

1

2 •A látás érzékszerve  A szemünk többet ér, mint a legdrágább fényképezőgép!  A szem segédszervei:  - szemöldök  -szemhéjak  -szempillák  -könnymirigyek  -szemizmok.

3 A szem fő részei:  -szemgolyó  -látóideg  -látóközpont  -ínhártya  -szaruhártya  -érhártya  -sugártest  -szivárványhártya  -pupilla  -szemlencse  -üvegtest  -ideghártya

4 Érdekességek  A szemben 75 millió idegsejt és összesen 150 millió érzéksejt található.  A tv-kamerák 800 000 pontocskából kialakuló képet továbbítanak, ez jelentéktelen a 150 millió pontocskából összeálló képhez képest, mely a recehártyán alakul ki.

5

6 A látás élettana AAAA látás bonyolult vegyi és bioelektromos folyamatok összessége. AAAA két szemben képződött idegimpulzusokat a látóidegek a nagyagykéreg nyakszirti látóközpontjába vezetik, ahol kialakul a látás érzete.

7 A szem betegségei I.  -rövidlátás  -távollátás  -kancsalság  -öregkori távollátás  -színvakság

8 A szem betegségei II.  - gyulladás  -trachoma  -szürke hályog  -zöld hályog  -sérülés  -hóvakság

9 ’’A szem a lélek tükre”  Vigyáznunk kell rá!!  A folyamatos monitornézéstől nagyon elfáradhat az ember szeme.  A szem és a szemkörnyék rendszeres ápolásának elmulasztása számos szépséghiba kialakulásához vezethet.

10 A szem ápolása  A szemünket időnként tisztítani kell, nem elég egy átlagos mosakodás.  A szemünk számára a meleg, enyhés sós vízfürdő a legmegnyugtatóbb.  Elengedhetetlen a napi 7-8 órai alvás

11 A szemműtét  Lézeres szemműtéttel az ún. korrigált vízis több mint 125%-os is lehet.  A lézerkezelést a szaruhártya alsóbb, nem regenerálódó rétegében végzik.

12 Köszönjük a figyelmet!!

13 Készítette: Készítette: Patyi Éva Patyi Éva Tikvicki Dóra Tikvicki Dóra


Letölteni ppt "•A látás érzékszerve  A szemünk többet ér, mint a legdrágább fényképezőgép!  A szem segédszervei:  - szemöldök  -szemhéjak  -szempillák  -könnymirigyek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések