Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Simon Zoltán, Café Creative

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Simon Zoltán, Café Creative"— Előadás másolata:

1 Simon Zoltán, Café Creative
Mit néz a néző? Simon Zoltán, Café Creative

2

3

4 Mi a különbség?

5

6

7

8

9

10

11

12 A brand A MÁRKA: az emberekben élő érzések egy termékről, szolgáltatásról vagy vállalatról. Minden egyes embernek megvan a saját külön verziója. A vállalatok nem kontrollálják ezeket az embereket és érzéseket, legfeljebb kommunikációs technikákkal befolyásolják. Ha jól teszik, akkor elegendő számú emberben fog ugyanaz az érzés egy adott vállalatról, termékről vagy szolgáltatásról kialakulni. Ekkor elmondhatja a vállalat, hogy van márkája.

13 WHAT IS A BRAND? “A product is something that is made in a factory: a brand is something bought by the consumer.” (Stephen King, from Developing New Brands) “Your brand is how a consumer feels about your product” (Charlotte Beers) “A brand is a collection of perceptions in the mind of the consumer.” (Paul Feldwick)

14 The meaning of the brand
advertising packaging the product itself where it is sold direct mail web site promotions events personal service telephone contact editorial comment sponsorship price etc……..

15 Communication fields Hogyan és milyen csatornákon keresztül terjesztjük ki a márka stratégiában megfogalmazottakat.

16 The corporate benefits of a strong brand
The ability to charge a better price A more loyal customer base resistant to competitive activity A protectable long-term profit stream Power in negotiations with distributors The ability to support a range of products with consequent marketing economies of scale A platform for more efficient range extensions/new products A clearly defined focus for internal efforts and motivation

17 Forrás: Interbrand, Best Global brands 2011

18 Ami ha nem működik, lecserélik az edzőt, aki a stratégiát alkotta.

19 LOGÓTERV – OTP BANK

20 BRAND COFFEIN 7. / 7.

21 Biztonságos + Ügyfélközpontú + Vezető + BRAND COFFEIN ÉRTÉKEK
Stabil - A biztonság stabilitáson alapul. Az OTP esetében ez a „volt-van-lesz” érzése. Ma Mo.-n elképzelhetetlen, hogy az OTP ne legyen. Az országosan elérhető fiókhálózat is a nagyságot, a stabilitást reprezentálja. Szakértő – Egy pénzintézet csak akkor biztonságos, ha szakértelemmel bánik az ügyfelek pénzügyeivel. Az ügyfél nem tud magától e bonyolult világban eligazodni, szüksége van egy társra, a bankra. Ezt az érzést várják és kapják az OTP-től. Felelős – A biztonság, a gondoskodás és a felelősségvállalás rokon fogalmak; ez alapvető elvárás az OTP Csoport legkülönbözőbb piacokon működő tagjaitól. Komplex – Az ügyfelek egyszerű banki ügyintézésre vágynak, ezért azt várják, hogy minden szolgáltatást egy helyen igénybe tudjanak venni. Tehát az ügyfélközpontúság széles termékskálát is jelent. Kényelmes – Mindent egyre kényelmesebben szeretnének intézni az emberek, így a banki szolgáltatásokat is: sorban állás nélkül akár otthonról, vagy személyesen, bárhonnan, bárhol, könnyen elérhetően. Gyors – A kényelem mellett a mai elvárások sarkköve a gyorsaság. Bár az OTP sokat fejlődött ezen a téren is, ügyfelei mégsem tartják gyorsnak. Innovatív – A vezető meg akarja őrizni pozícióját, ezért dolgozik, fejlődik. Újabb és újabb utakat keres. Az utóbbi évtizedben végig ez jellemezte az OTP-t. Dinamikus – A vezető mindig dinamikus, erőteljes. Ez egy állapot, amely akkor igaz, ha sugárzik a márkából. Regionális – Magyarországon az OTP piacvezető. Mára azonban regionális vállalattá vált, és ez beépült a márkaértékek közé.

22 Volt, van, lesz?

23 A márka egy ígéret – múlt, jelen és jövő…

24

25 Márkaszemélyiség

26 1. Ki vagy te? Hogyan mutatkozol be? Mi a foglalkozásod? Olyan valami, ami örömöt okoz, értesz hozzá és inspirál téged. Olyasmi, amit értenek azok is, akiknek mondod.

27 2. Mit csinálsz? Mivégre létezel? Mi az a (fennkölt) eszme, ami létrehívta a vállalkozásod? Mit adsz hozzá a világhoz? Mi az, amiért azt mondhatod majd egyszer: volt értelme?

28 3. Mi a víziód? Hogyan látod saját vállalkozásodat 5, 10 év múlva? Legyen ez a vízió érthető, kézzel fogható!

29 4. Milyen hullámot lovagolsz meg?
Milyen trend irányítja az iparágad? Mennyire erősek a trendek? Mi az, amit fel tudsz használni? Egynél több trend is használható?

30 5. Kik vannak még a láthatáron?
Kivel versenyzel a kategóriádban? Ki hányadikként érkezett? Mi a stratégiája annak, hogy első vagy második legyél?

31 6. Mi tesz téged egyedülállóvá?
Mi az az egyetlen dolog, ami mássá, ellenállhatatlanná teszi a márkádat? Mi az, ami csak te vagy?

32 7. Mit kell hozzáadnod vagy elvenned?
A meglévő márkád mely elemei hatnak az egyediség ellen? Nem akarsz túl sokat? És mik azok, amelyek még hozzáadhatnának?

33 8. Ki szeret téged? Ki alkotja a márkád közösségét? Akik az igazi magját és erejét adják a márkának. (Ökoszisztéma, menedzsment, munkatársak, vevők, befektetők)

34 9. Ki az ellenséged? Melyik versenytársad a rossz ember? Milyen értékeket testesít meg, amit te nem csinálnál sosem? (és amit el is mondasz ügyfeleidnek)

35 10. Hogyan szólítanak? Segít vagy árt a neved a márkádnak? Akarsz változtatni? Vagy tudsz rajta javítani?

36 11. Hogyan magyarázod magad?
Írj egy mondatos állítást a márkádról (trueline)! Készíts belőle rövid verziót (tagline, szlogen)! Trueline:

37 12. Hogyan terjeszted ki az üzeneted?
Milyen üzenetekre bontod tovább azt, amit a trueline-ban leírtál? Ügyelj, hogy az üzeneteid is olyan egyediek legyenek, mint a stratégiád!

38 13. Hogyan lesznek elkötelezett vevőid?
Állítsd össze milyen termékeket kínálsz! Hasonlítsd össze a versenytársakéval! Melyek azok a pontok, ahol a vevők nem tudnak ellenállni neked?

39 14. Milyen élményeket adsz?
Hogyan ismernek meg a vevőid? Hogyan kerülsz fel a vásárlási listájukra? Oda koncentráld erőforrásaidat, ahol markánsan különbözöl!

40 15. Hogyan nyered meg a vevők lojalitását?
Hogyan segítheted a vevőidnek, hogy gátat szabjanak a versenynek (a javadra)? Hogyan tudod a diszlojalitást elkerülni?

41 16. Hogyan terjeszd tovább a sikereidet?
Egy márka mindig tovább akar lépni. De milyen eszközökkel és módszerekkel tudod az eddigi sikereidet kiterjeszteni? Úgy, hogy közben a már elérteket ne veszélyeztesd!

42 17. Hogyan védjed a portfoliódat?
A rövid távú profitelvárás közben is védened kell a márkás hosszú távú érdekeit! Vigyázz, hogy fókuszált maradj! Vigyázz a 4C betegségre!

43 Kik a versenytársaid?

44 Ki a célcsoportod?

45 Mi az akadálya annak, hogy téged válasszanak?

46 A kommunikáció 3 aranyszabálya

47 Ne nézd hülyének!

48 Ne hazudj neki!

49 Ne untasd!

50 Kell egy csapat?

51 Enjoy the game!


Letölteni ppt "Simon Zoltán, Café Creative"

Hasonló előadás


Google Hirdetések