Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!"— Előadás másolata:

1 Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát! Mert jön, mert jön, mert nemsokára itt leszen, Az ég fényl ő csillagképében megjelen, Advent után, mikor a Csendnek vége lesz, S az égi fény jelzi: megérkezett!

2 Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk az úton Úristen! Forrásvíz, kenyér, az ínség nem ér! Légy minékünk áldás és élet! Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk minden szenvedésben! Tekinteteddel, meleg fényeddel, Légy közel az ólomidőkben!

3 Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy áldásaiddal mivélünk! Te Szentlelkeddel, élő igéddel, Légy jelzőtűz az úton nékünk. Őrizz meg minket, óvd meg népedet! Légy velünk a gonosszal harcban! Akarat s erő - légy békeszerző, Jöjj el szabadításod hozva!

4 Magasztaljátok az ÚR dicső nevét, ajándékot hozva jöjjetek udvaraiba! Boruljatok le az ÚR előtt szent öltözetben, reszkess tőle, te egész föld! Mondjátok el a népeknek, hogy uralkodik az ÚR! Bizony, szilárdan áll a világ, nem inog. Igazságosan ítéli a népeket. Örüljön az ég, örvendezzen a föld, zúgjon a tenger a benne levőkkel! Ujjongjon a mező, és minden, ami rajta van! Ujjongnak majd az erdő fái mind az ÚR előtt, amikor eljön, mert eljön, hogy ítélkezzék a földön. Igazságosan ítéli a világot, pártatlanul a népeket. 98.zsoltár

5 Ó, jöjj, ó, jöjj, Immánuel, Hadd szabaduljon Izrael! Ím, fogságból kél sóhaja, Mert távol Isten szent Fia. Meglásd, meglásd, ó, Izrael, Megszületik Immánuel!

6 Ó, jöjj, ó, jöjj, Naptámadat, És hozd vigasztalásodat! Űzd el a sötét éj ködét, És vesd el minden félelmét! Meglásd, meglásd, ó, Izrael, Megszületik Immánuel!

7 Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr!

8

9

10

11

12

13

14

15

16 körülmények társak Érzéseink: Tökéletességre törekvés, Negatív hozzáállás, érzékenység

17 Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Józsué 1,7-9

18

19

20 Kit sok boldog pásztor dicsért, hallván angyal égi hírét: Félni többé nincsen miért, Itt a megtartó Király!

21 ADVENT 1.


Letölteni ppt "Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések