Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatója " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatója " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal."— Előadás másolata:

1 www.tappancs.atw.hu Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatója " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." - Mahatma Gandhi

2 www.tappancs.atw.hu Bemutatkozunk A Tappancs Állatotthon Alapítvány 1998-ban jött létre és azóta próbál segíteni a kóbor, magára hagyott állatokon. Közel 8 évig működött telephely nélkül, kezdetben Tatán majd Tatabányán. 2005. év végén, a Komárom-Esztergom Megyei Mentálhygienes és Rehabilitációs Intézmény által bérbeadott földterület segítségével, végre elkezdődhetett az állatotthon építése, kialakítása.

3 www.tappancs.atw.hu Ilyen volt a terület amikor megkaptuk…

4 www.tappancs.atw.hu És 2 év alatt ilyenre sikerült varázsolnunk…

5 www.tappancs.atw.hu Célunk Az Alapítvány szeretne egy olyan európai színvonalú állatotthont kialakítani, illetve működtetni, mely elsődlegesen a kóbor, illetve magára hagyott állatok átmeneti elhelyezését, valamint felelősségteljes, szerető gazdához való kiközvetítését tűzte ki céljául.

6 www.tappancs.atw.hu Védenceink már eddigi életük során is sok megpróbáltatáson mentek keresztül… Bántalmazták, megkínozták őket Fülike: Egyik szemét kiszúrták, lábát eltörték. Csöpi: Egyik szemét kiszúrták,farkát megcsonkították Bicebóca : Jobb hátsó lábát megcsonkították Hilda: Szájba lőtték Gubanc: Jobb hátsó lábát amputálni kellett egy súlyos csípősérülés miatt. Oszi: Több golyó van a testében. Jumbo : Csont soványan felakasztották egy csatornában és magára hagyták.

7 www.tappancs.atw.hu Embertelen tartási körülmények között kellett élniük Soproni kutyusok Több mint 200 kutya embertelen körülmények között. Inárcsi, újlengyeli kutyusok Közel 200 kutya embertelen körülmények között. Rudi: aki évekig élt 1 méteres láncon, fázott, éhezett.

8 www.tappancs.atw.hu Vagy csupán „gazdájuk” rájuk unt és kitette őket az utcára, sorsukra hagyva őket. Függetlenül attól, hogy még picik és tehetetlenek, nem tudják megvédeni magukat….

9 www.tappancs.atw.hu Nem számít az sem, hogy akár évekig hűségesen szolgálták azt, aki most utcára tette őket…

10 www.tappancs.atw.hu Az anya kutyákat és kölykeiket is minden szívfájdalom nélkül kiteszik az utcára …

11 www.tappancs.atw.hu Kis csapatunk azon munkálkodik nap mint nap, hogy minél több ilyen bajba jutott állaton tudjon segíteni, hiszen Ők nem tehetnek arról, hogy ilyen helyzetekbe kerültek. Ez egy küldetés, ami rengeteg időt és energiát igényel, de megéri… Ezekért a szemekért és pofikért mindenre képesek vagyunk:

12 www.tappancs.atw.huTerveink Belső kennelek korszerűsítése(falazás, csempézés, járólapozás,nyílászárók cseréje stb.) Belső kennelek korszerűsítése(falazás, csempézés, járólapozás,nyílászárók cseréje stb.) Mudi-ház felújítása Mudi-ház felújítása Orvosi szoba kialakítása Orvosi szoba kialakítása Külső kutyajátszóterek építése Külső kutyajátszóterek építése Kölyök elkülönítő felújítása Kölyök elkülönítő felújítása Macska-ház kialakítása Macska-ház kialakítása Raktárépület illetve iroda létrehozása Raktárépület illetve iroda létrehozása Csapatunk számára a legfontosabb az, hogy a pártfogásunkban lévő állatok testi és lelki rehabilitációját lehetőségeinkhez mérten biztosítani tudjuk. Ezen célunk eléréshez nélkülözhetetlennek tartjuk az épületek felújítását, mellyel kutyáink számára magasabb színvonalon nyújthatunk nyugalmat, tiszta, rendezett, szeretetteljes környezetet, gondoskodást.

13 www.tappancs.atw.hu Terveink közt szerepel óvodás illetve iskolás csoportok fogadása is a menhelyen. Szeretnénk, ha a jövő generációja már fiatal korban megismerkedhetne az ember egyik legjobb barátjával, annak tartásával, mellyel remélhetőleg elérnék azt, hogy későbbiekben a felnőtté vált gyermekek szeretettel forduljanak az állatok felé. Terveink közt szerepel óvodás illetve iskolás csoportok fogadása is a menhelyen. Szeretnénk, ha a jövő generációja már fiatal korban megismerkedhetne az ember egyik legjobb barátjával, annak tartásával, mellyel remélhetőleg elérnék azt, hogy későbbiekben a felnőtté vált gyermekek szeretettel forduljanak az állatok felé. Későbbi elképzeléseinkben szerepel még az idős, beteg emberek látogatása is terápiás kutyákkal, mellyel elősegíthetnénk gyógyulásukat, illetve egy kis örömöt, vidámságot csempészhetnénk életük mindennapjaiba. Későbbi elképzeléseinkben szerepel még az idős, beteg emberek látogatása is terápiás kutyákkal, mellyel elősegíthetnénk gyógyulásukat, illetve egy kis örömöt, vidámságot csempészhetnénk életük mindennapjaiba.

14 www.tappancs.atw.hu Fenti terveink megvalósításához segítségre van szükségünk! Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa a Tappancs Állatotthon Alapítvány árváit! Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18608438-2-11


Letölteni ppt "Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatója " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések