Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés."— Előadás másolata:

1 Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés

2 Új tábla létrehozása 1 1. Kattintsunk az Objektumok listán a Táblák elemre. 2. Kattintsunk duplán a Tábla létrehozása Tervező nézetben sorra. 3. Adjuk meg a tábla minden egyes mezőjét.

3 3. Lépés: a mezők megadásamezők 3.1. Mezőnév oszlopra: és írjunk be a mezőnek egy egyedi nevet. (Például: Vezetéknév) 3.2. Adattípus oszlop: tartsuk meg az alapértelmezést (Szöveg), vagy kattintsunk az Adattípus oszlopba, a nyílra, és válasszuk ki a kívánt adattípust (Szöveg, Szám, Logikai, stb.) 3.3. Leírást nem kötelező megadni. Ez a leírás az állapotsorban jelenik meg, amikor a mezőbe adatokat írunk be.

4 4. Lépés: Az elsődleges kulcs megadása Kijelölöm azt a rekordot, amely biztosan nem lehet egyforma a táblázatban és az eszközsor Elsődleges kulcs ikonjára kattintunk. (A Rekord mellé kis kulcs kerül.) 5. Lépés: A tábla mentése Ha nem adunk meg nevet (Pl.: Tanulók), az Access automatikusan a Tábla1, Tábla2, stb. neveket adja.

5 A jelölő négyzetekkel az igen/nem logikai fogalmakat lehet beállítani. 6. Lépés: A tábla feltöltése adatokkal. A kész táblát Adatlap nézetben tölthetjük fel adatokkal.tábla

6 A Tervező nézet az objektumok megtervezéséhez jelenít meg beállítási lehetőségeket és parancsokat.Tervező nézet

7 Az Adatlap nézet az adatokat jeleníti meg táblákban, űrlapokon, lekérdezésekben és jelentésekben. Ha az adatokat Adatlap nézetben visszük be, akkor az Access gépelés közben hozza létre a táblát.Adatlap nézet

8 Műveletek a táblákkal és az adatokkal Új rekord felvétele Rekordok kijelölése Rekordok törlése Oszlopok sorrendjének, szélességének módosítása Adatmódosítás Rekordok menü/Rendezés Először mindig ki kell jelölni azt a mezőt, amelyet rendezni szeretnénk! Eszközsor/ Rendezés ikon Adott tulajdonság szerint növekvően vagy csökkenően legyenek rendezve a rekordok.

9 Segítségével könnyen megkereshetünk egyszerű feltételeknek megfelelő rekordokat az adattáblában. Pl. - legdrágább DVD író  az Érték mező csökkenő rendezéssel - fehér színű DVD írók  rendezni a táblát a Szín mező szerint. Összetett feltételek: - azonos márkájú DVD-írók szín szerint rendezve  első rendezési kulcs a Márkanév, a második a Szín Rendezés

10 … Szűrés Az adatok szűrése az jelenti, hogy megadunk egy logikai feltételt (szűrőfeltételt), és a program csak azokat a rekordokat jeleníti meg, amelyek ennek a feltételnek eleget tesznek. Az automatikus szűrőt a megfelelő ikonra kattintva (vagy a megfelelő menüponttal) kapcsolhatjuk be, illetve ki. Bekapcsolt állapotában a kiválasztott mező neve mellett legördíthető egy lista, ahol megadhatjuk, hogy milyen tulajdonságú rekordokat keresünk. Ha egy adott mező szerinti feltételt beállítottunk, akkor már csak az annak megfelelő rekordok jelennek meg. Ezt tovább szűrhetjük egy másik mező szerinti feltétel megadásával stb. A szűrés a legegyszerűbb módja szűrés kijelöléssel. Ekkor az egyes feltételeket elegendő csupán kiválasztani.

11 Szűrés kijelöléssel Samsung márkájú DVD-írók. 1. Kijelöljük a Samsung Márkanevet 2. Az eszközsoron a Szűrés kijelöléssel eszközre kattintunk (vagy a Rekordok menü/Szűrés kijelöléssel parancsot választjuk). 3. Megjelenik a Samsung DVD-írók szűrt listája.

12 Automatikus szűrő Az egy sorba írt feltételeket a logikai ÉS művelet köti össze. (A szűrés feltételeit a Fülek segítségével VAGY művelettel is bővíthetjük.) A szűrőfeltétel a tábla beállításaival együtt menthető. PL: Az ábrán látható szűrőfeltétel megadása (Márkanév=”Samsung” ÉS Szín=”Fekete”)


Letölteni ppt "Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések