Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam."— Előadás másolata:

1 Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam

2 A probléma: A Tisza folyó vízszintje évről évre magasabb. Az egyes öblözetek hogyan védekezhetnek az árvíz ellen? Az állam melyik öblözetet támogassa leginkább? A Tisza folyó vízszintje évről évre magasabb. Az egyes öblözetek hogyan védekezhetnek az árvíz ellen? Az állam melyik öblözetet támogassa leginkább?

3 A feladat megoldás jelenlegi helyzete A Tiszán az év bármely szakában kialakulhatnak rendkívüli árvizek A Tiszán az év bármely szakában kialakulhatnak rendkívüli árvizek Korábban az árvízmentesítés elsőrendű célja a vagyonmentés és a termőföldek értéknövelése volt. Korábban az árvízmentesítés elsőrendű célja a vagyonmentés és a termőföldek értéknövelése volt. Ma már az árvizek károkozásának mértékét és megítélését elsősorban nem a termésveszteség, hanem a polgárok közvetlen veszélyeztetettsége és lakóhelyének pusztulása határozza meg. Ma már az árvizek károkozásának mértékét és megítélését elsősorban nem a termésveszteség, hanem a polgárok közvetlen veszélyeztetettsége és lakóhelyének pusztulása határozza meg.

4 A feladat megoldás jelenlegi helyzete(2) Hazánkban az árvizek lefolyását általában árvédelmi töltésekkel szabályozzuk. Hazánkban az árvizek lefolyását általában árvédelmi töltésekkel szabályozzuk.

5 Objektumok Bodrogközi Bodrogközi Taktaközi Taktaközi Délborsodi Délborsodi Poroszlói Poroszlói Laskó- Tisza- Zagyva- Tarna közi Laskó- Tisza- Zagyva- Tarna közi Szolnoki Szolnoki Tiszakécskei Tiszakécskei Csongrádi Csongrádi Szegedi Szegedi

6 Attribútumok: Védvonalhossz (km) Védvonalhossz (km) Javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz (km) Javasolt optimális fejlesztés által érintett védvonalhossz (km) Területe (km 2 ) Területe (km 2 ) Veszélyeztetett terület (km 2 ) Veszélyeztetett terület (km 2 ) Veszélyeztetett belterület (km 2 ) Veszélyeztetett belterület (km 2 ) Népesség (fő) Népesség (fő) Településeinek a száma (db) Településeinek a száma (db)

7 A feladat által érintett célcsoportok segítséget nyújthat az államnak támogatások optimális elosztásánál. segítséget nyújthat az államnak támogatások optimális elosztásánál. Illetve az ott élő embereknek. Illetve az ott élő embereknek.

8 A saját megoldás bemutatása A Tisza rendkívüli árvizeinek károkozás nélküli levezetésére a legalkalmasabb megoldás a hazai ártéren megvalósítható tározásos árapasztó- rendszer. A Tisza rendkívüli árvizeinek károkozás nélküli levezetésére a legalkalmasabb megoldás a hazai ártéren megvalósítható tározásos árapasztó- rendszer.

9 Az eredmények értelmezése A COCO elemzés során kétféle ítélet született: ahol az eltérés oszlopban negatív számot kaptam, ott túl sokat fizetett az állam, ahol pozitív lett ez eredmény ott túl keveset fizetett. A COCO elemzés során kétféle ítélet született: ahol az eltérés oszlopban negatív számot kaptam, ott túl sokat fizetett az állam, ahol pozitív lett ez eredmény ott túl keveset fizetett.


Letölteni ppt "Az árvíz Készítette :Görög Georgina SZIE-GTK-GVAM 1.évfolyam."

Hasonló előadás


Google Hirdetések