Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szélerőmű Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szélerőmű Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila."— Előadás másolata:

1 Szélerőmű Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila

2 A szélerőmű felépítése Fő részei:  Állvány  Generátor  Sebességváltó rendszer  Vezérlőegység  Fék Teljesítményük 10-500 kW között van.

3 Szélerőmű felhasználásának fajtái Kétféle van:  Sziget üzem, helyi energiafelhasználással  Hálózati üzem, a megtermelt villamosenergia elektromos hálózatra történő táplálásával

4 A szélerőművek előnyei  Nem hoz létre semmilyen veszélyes hulladékot.  A lakosság egy tagja sem sérül meg a szélenergia létesítményektől.  Nincs kockázata a szélturbinák okozta nagy katasztrófa baleseteknek.  A szélenergia jelentősen felülmúlja költségeit.  A szélenergiának számos környezeti előnye van.  A tiszta, megújuló és fenntartó áramtermelés egy új eszköze.

5 A szélerőmű hátrányai  Zajosak  Madárpusztító hatásúak  Nagyon erős vagy nagyon gyenge szélben a turbinák leállnak  Csak bizonyos helyeken építhetők; ott ahol sokat fúj a szél

6 A szélerőmű feladata A szélenergia megújuló energiaforrás, amelynek jelentős környezetvédelmi és költségelőnyei vannak. A szélenergia kitermelésének modern formája a szélturbina lapátjainak forgási energiáját alakítja át elektromos árammá. Régen a szélenergiát a szélmalmok hasznosították.

7 A szélerőművek népszerűsége  A szél energiáját ilyen formában nem csak Magyarországon használjuk fel, hanem a világ különböző tájain. (Pl.: Kína, Egyesült Államok, India, Románia, stb.)  Környezet kímélő hatásuk miatt érdemes ezeket használni.


Letölteni ppt "Szélerőmű Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila."

Hasonló előadás


Google Hirdetések