Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munkaállomás klónozása (Egy lehetséges megoldás) Speciális programok használata - Norton Ghost, FAT32COPY, HDDCOPY,stb Előny: - Szinte minden operációs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munkaállomás klónozása (Egy lehetséges megoldás) Speciális programok használata - Norton Ghost, FAT32COPY, HDDCOPY,stb Előny: - Szinte minden operációs."— Előadás másolata:

1

2 Munkaállomás klónozása (Egy lehetséges megoldás) Speciális programok használata - Norton Ghost, FAT32COPY, HDDCOPY,stb Előny: - Szinte minden operációs rendszert képesek klónozni. Hátrány: - Általában fizetősek :) - Korlátozott tömörítési képességekkel rendelkeznek - Az esetleges eltérések a munkaállomások között nehezen kezelhetők, további teendők szükségesek.. Egyéni megoldás - ingyenes programok használata Előny: - Ingyenes - A tömörítési arány a választott tömörítőtől függ - Az esetleges eltérések is könnyebben kezelhetők - Kevesebb helyet foglal el. Hátrány: - Operációs rendszerenként más és más lehet a klónozás technikája.

3 Speciális megoldás (DOS, Windows 3.x, Windows 95, Windows 98) Hozzávalók: - Egy tömörítő program (RAR, PKZIP, ARJ) - Egy program, amely lementi a hosszú fájlneveket DOS alatt is. (DOSLFNBK) - Egy okosan elkészített BAT állomány - Egy azonosító, amely a klónozást végzi.

4 A mentés menete Készíts egy boot-lemezt, amely ékezethelyes konfigurációt és a hálózat használatához szükséges állományokat tartalmazza. Mentsd le a hosszú fájlneveket a DOSLFNBK programmal. Tömörítsd le a meghajtót. A tömörített állományt helyezd el egy hálózati meghajtón

5 A visszaállítás menete A mentésnél elkészített boot-lemezről indítsunk rendszert. Formázzuk meg a C:-t rendszerlemezként. Lépjünk fel a hálózatra. Csomagoljuk ki a korábban letömörített állományt Állítsuk vissza a hosszú fájlneveket.

6 Módosított változat 200 MB 10 MB 6 MB 8 MB

7 Hozzávalók Egy program, ami lementi a master gép aktuális állapotát. Egy program, ami összehasonlítja a master gép állományait az aktuális gép állapotával.

8 Módosított mentés Készítsük el a master gép mentését a korábban ismertetett módon. Mentsük el a master gép aktuális állapotát. Konfiguráljuk a munkaállomást. (Visszaállítás+egyéb beállítások) Hasonlítsuk össze a master gép állapotával, s mentsük le a különbségeket.

9 Módosított visszaállítás Állítsuk vissza a master gép mentését. Állítsuk vissza a gép saját mentését. Állítsuk vissza a hosszú fájlneveket. Kész.

10 A hálózat eléréséhez javasolt konfiguráció SET NWLANGUAGE=ENGLISH c:\nwclient\NIOS.EXE /W LOAD c:\nwclient\LSLC32.NLM LOAD c:\nwclient\CMSM.NLM LOAD c:\nwclient\ETHERTSM.NLM LOAD c:\nwclient\PCISRV.LAN FRAME=ETHERNET_802.2 LOAD c:\nwclient\TCPIP.NLM LOAD c:\nwclient\IPX.NLM LOAD c:\nwclient\CLIENT32.NLM

11 Boot lemez konfiguráció Autoexec.bat: @echo off smartdrv mode con codepage prepare=((852) ega.cpi) mode con codepage select=852 keyb hu,,\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.sys Config.sys device=himem.sys dos=high,umb device=display.sys con=(ega,,1) Country=036,852,country.sys

12 Segédprogramok FILESAVE.EXE: A C: egység állományrendszerének lementése, és összehasonlítása DELATTR.EXE: Megadott állományok attribútumának törlése RESTORE.EXE: A paraméterként megadott gép mentésének automatikus visszaállítása

13 FILESAVE.EXE Használata - FILESAVE.EXE FULL Ebben az esetben az aktuális könyvtárban készít egy full.dat állományt, ami a C: egység állományrendszerét tartalmazza. - FILESAVE.EXE Ha paraméter nélkül indítjuk, akkor az aktuális könyvtárban lévő full.dat tartalmát hasonlítja össze a C: egység tartalmával. A különbséget a full.txt állományban helyezi el.

14 DELATTR.EXE Használata: DELATTR.EXE PARAMÉTER A paraméterben megadott könyvtárban lévő full.txt-ben lévő összes állomány attribútumát törli. Példa: DELATTR.EXE K01 Akkor a K01könyvtárban lévő FULL.TXT-ben lévő állományoknak az attribútumát törli.

15 RESTORE.EXE Használata: Két módon lehetséges: - Az eNewMail GEP.DAT állományát felhasználva. - GEP.DAT nélkül. RESTORE.INI felépítése: geppath=F:\LOG fomentes=foment.bat

16 RESTORE.EXE GEP.DAT használatával: RESTORE 00452312DBA3 - Kikeresi a GEP.DAT-ban a 00452312DBA3 azonosítóval rendelkező gépet és a hozzá tartozó nevet (Pl GEP1). - Az aktuális könyvtárban megkeresi a GEP1.MOL állományt, amit soronként végrehajt. Ha nem talál ilyen állományt, akkor a RESTORE.INI-ben megadott foment.bat-t hajtja végre soronként.

17 RESTORE.EXE GEP.DAT használata nélkül: RESTORE 00452312DBA3 - Az aktuális könyvtárban megkeresi a 0452312D.BA3 állományt, amit soronként végrehajt. Ha nem talál ilyen állományt, akkor a RESTORE.INI-ben megadott foment.bat-t hajtja végre soronként.

18 RESTORE.EXE GEP1.MOL formája: rar x -y+ ment.rar c:\ delattr.exe %1 rar.exe x -y+ %1\adat.rar c:\ call restore.bat scandisk c: /AUTOFIX /NOSUMMARY call reg.bat %1


Letölteni ppt "Munkaállomás klónozása (Egy lehetséges megoldás) Speciális programok használata - Norton Ghost, FAT32COPY, HDDCOPY,stb Előny: - Szinte minden operációs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések