Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr."— Előadás másolata:

1 A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter (Különös tekintettel Nagykörü térségére) I. Nagykörüi Állattenyésztési Nap január 27. I. Nagykörüi Állattenyésztési Nap január 27.

2 Témakörök  Az alapanyag előállítás növelésének lehetőségei állattenyésztési módszerekkel  Az alapanyag előállítás feltételeinek javítása  Az alapanyag előállítás növelése integrációs lehetőségekkel  Termékfejlesztési lehetőségek  Termékforgalmazási lehetőségek

3 A. Az alapanyag előállítás növelésének lehetőségei állattenyésztési módszerekkel  Tradicionális fajok  szarvasmarha (magyar szürke, magyar tarka)  létszám növelés  biotechnológia  keresztezések egyed g/nap Magyar szürke x Holstein fríz F1 Holstein fríz (Baricz László, Bácsalmás)

4  Tradicionális fajok  sertés (mangalica, magyar nagyfehér)  létszám növelés  keresztezések  baromfi (tyúk-félék, vízi szárnyasok, pulyka)  létszám növelés  juh (racka, gyimesi racka, cigája)  létszám növelés  keresztezések A. Az alapanyag előállítás növelésének lehetőségei állattenyésztési módszerekkel

5  Új fajok bevonásával  bivaly  hal  nyúl  galamb  kecske

6 B. Az alapanyag előállítás feltételeinek javítása  A legeltetés (feltételes és feltétlen legelők) fejlesztése  A talajerő utánpótlás fejlesztése  Az elhelyezés, tartási mód fejlesztése (nyári szállás, telelőhely)  Egységes technológiák kialakítása Az öko feltételek fokozatos megteremtése

7 C. Az alapanyag előállítás növelése integrációs lehetőségekkel  szarvasmarha  borjú kihelyezés  üszőnevelés  sertés  vemhes koca kihelyezés  malac felvásárlás, egységes extenzív hízlalás

8 C. Az alapanyag előállítás növelése integrációs lehetőségekkel  baromfi  tenyészállat (kakas)  előnevelt csirke  karácsonyi pulyka, kappan  vízi szárnyas  A takarmány ellátás biztosítása kihelyezés

9 D. Termékfejlesztési lehetőségek  alapanyagok  hús, tej, tojás  félkész termékek  fűszerezés, pácolás, konyhai előkészítés

10 D. Termékfejlesztési lehetőségek  késztermékek  szalámi, kolbász, egyebek EREDETVÉDELEM Typi-Fix

11 D. Termékfejlesztési lehetőségek  Termék sorok, termékkapcsolások, termékajánlatok, receptek, csomagolás, védjegy MODEL SZINTEN, EU FELTÉTELEKKEL, TELJESKÖRŰ INTEGRÁCIÓVAL

12 E. Termékforgalmazási lehetőségek  termékek csak helyi megrendelésre  az egészséges életmód turizmus kialakítása, továbbfejlesztése  hagyományos „tiszai konyha” népszerűsítése  gyalogos, kerékpáros, lovas, vízi turizmus  aktív „csendes pihenő”, rekreáció „Levegő gyógyhely” „Levegő gyógyhely”

13 Nagykörü = egészségkert


Letölteni ppt "A környezetbarát állattenyésztés és termék előállítás fejlesztésének lehetőségei a Tisza mentén Dr. Seregi János, ny. egyetemi tanár CD Pusztai Péter Dr."

Hasonló előadás


Google Hirdetések