Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SZAKMAI GRÉMIUMOK ÁTALAKULÁSA A SZAKMAI EGYEZTETÉSEK ÉS A JOGI KÖRNYEZET ALAKULÁSÁVAL Hajnal Ferenc Boros Mihály.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SZAKMAI GRÉMIUMOK ÁTALAKULÁSA A SZAKMAI EGYEZTETÉSEK ÉS A JOGI KÖRNYEZET ALAKULÁSÁVAL Hajnal Ferenc Boros Mihály."— Előadás másolata:

1 A SZAKMAI GRÉMIUMOK ÁTALAKULÁSA A SZAKMAI EGYEZTETÉSEK ÉS A JOGI KÖRNYEZET ALAKULÁSÁVAL Hajnal Ferenc Boros Mihály

2 Támogatott rezidens Rezidens Felsőoktatási intézmény (pl. SZTE ÁOK) Akkreditált képzőhely (pl. SZTE KK, kórházak) Szakképzési jogviszony Munkáltatói jogviszony Grémiumvezető, Mentor Tutor Rezidens Szövetség

3 Központi gyakornokok kapcsolatrendszere Tudományegyetem ÁOK, FOK, GYTK Általános Orvostudományi Kar Központi gyakornok (egyetemi utánpótlás) Grémiumvezető Mentor Tutor Gazdasági Igazgatóság Humán Erőforrás Gazdálkodási Osztály Szak- és Továbbképző Központ Képzőhely Rezidens Szövetség

4 A támogatott szakképzés szakképzési grémiumai GrémiumSzakképesítésLegkisebb létszám Belgyógyászat Gasztroenterológia Geriátria hematológia Infektológia Kardiológia Klinikai onkológia Nefrológia 9 4. melléklet a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelethez

5 EMMI szakmai partner: MKSZ Dr. Velkey György elnök Úrnak Tisztelt Elnök Úr, A Szegedi TE Szakképzési Központ nevében, utalva a jelzetten Önhöz is eljutott levélre Mészáros János h. államtitkár úrtól karunk, Központunk és A SZTE Sz. A. Klinikai Központ vezetése nevében kérjük mielőbb szakmánkénti személyi javaslataikat a helyi szakképzési grémiumok felállítása érdekében a régiónkban működő kórházi vezető szakemberekről a négy hozzánk tartozó megyére vonatkozóan: Bács-KK, Békés, Csongrád, Jász-NK. Kérésünk nem érinti a Kórházszövetségben nem képviselt szakmákat! Mindenesetre a könnyebb indulás érdekében továbbítom az ominózus levelet. Hajnal Ferenc dr.

6 Jogszabályok - akadályok Hatályos grémiumokra: 34/2015. (VI. 30.) EMMI rendelet, Tényleges hatálybalépést az Eü. Szakmai Koll. elutasította, Korrekcióig az új típusú rezidensek elvileg nem tartoznak a grémiumvezetők ható- és felelősségi körébe, Várjuk az Magyar Kórházszövetség válaszát és esetleg személyi javaslatait is.

7 Mészáros J. h. át. levele

8 Megoldás a felvetett problémákra Dr. Mészáros János h. át. 2015. nov.11. 1. A 16/2010. EüM rendelet szakképzési grémiumokat tartalmazó 4. mellékletének hatályon kívül helyezése. 2. A jogszabályban táblázatos formájú grémiumi besorolás módosítása: a táblázat egyik oszlopa az alap szakképesítések grémiumait, a minimum létszám összetételét és mellette egy további oszlop a hozzájuk rendelhető ráépített szakképesítéseket tartalmazza. Valamennyi egyetem és Szakmai Kollégium a 2. számú javaslatot támogatta. A módosított jogszabály készül ….


Letölteni ppt "A SZAKMAI GRÉMIUMOK ÁTALAKULÁSA A SZAKMAI EGYEZTETÉSEK ÉS A JOGI KÖRNYEZET ALAKULÁSÁVAL Hajnal Ferenc Boros Mihály."

Hasonló előadás


Google Hirdetések