Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Grémiumvezetői feladatok a legújabb szabályozások alapján Dr. Ertl Tibor általános, szak-és továbbképzési dékánhelyettes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Grémiumvezetői feladatok a legújabb szabályozások alapján Dr. Ertl Tibor általános, szak-és továbbképzési dékánhelyettes."— Előadás másolata:

1 Grémiumvezetői feladatok a legújabb szabályozások alapján Dr. Ertl Tibor általános, szak-és továbbképzési dékánhelyettes

2 A Kormány rendelet 25 § (4) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltatók a pályázat útján elnyert támogatott álláshelyeket legkésőbb szeptember 1.-ig tölthetik be! Az állás betöltésével egyidejűleg, de legkésőbb 30 napon belül a támogatott rezidens megállapodást köteles kötni a szakképzésben való részvételről az illetékes felsőoktatási intézménnyel.

3 Rendszerbevételi eljárás Klinikai Központ támogatott rezidenseinek Egyetemi utánpótlás ( központi gyakornoki státusz ) Központi gyakornokoknak ( háziorvostan, igazságügyi orvostan, megelőző orvostan és népegészségtan, arc-állcsont szájsebész) Az álláshelyek betöltése érdekében a rendszerbevételi eljárásnak a támogatott rezidensek és az egyetemi utánpótlás esetében mielőbb, de legkésőbb augusztus 13.- ig meg kell történni!

4 Grémiumvezető feladata Megadja az időpontot a rendszerbevételhez Legkésőbb július 1.-ig! (több intézmény esetén gondoskodik a munkahelyi vezető jelenlétéről) Rendszerbevétel során: 1. azonnal eredményt hirdet, 2. az állás elfogadásáról a nyilatkozatot aláíratja a Jelölttel, 3. szakképzési munkatervet jóváhagyja Kijelöli a mentort

5 Mentor feladata A szakképzési munkaterv a jelölttel közösen történő elkészítése A Jelölt teljes szakképzési programjának nyomon követése Az egyes részteljesítések után fokozott ellenőrzése Folyamatos konzultáció biztosítása A tutori tevékenység ellenőrzése (maximum 5 tutor tartozhat hozzá)

6 Ráépített szakképesítések március 1-től díjköteles: Ft/fő/hó Mentor feladatai megegyeznek az első szakképesítésnél megadottakkal Az első szakképesítésnél fel nem használt időtartamból lehet itt is gazdálkodni. (3 évig)

7 Szakképzési díjazások Kjt. alapilletményének 50 %-a kerül elosztásra: Ft * 15 %-a FtKépzési normatíva 35 %-a FtOktatási díj Tutor díja: FtMentor díja: Ft * május 1-től érvényes


Letölteni ppt "Grémiumvezetői feladatok a legújabb szabályozások alapján Dr. Ertl Tibor általános, szak-és továbbképzési dékánhelyettes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések