Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Költséghatékony gyártások avagy hogyan és hol gyártsuk le a szükséges marketingkommunikációs anyagokat ár-érték arányban a legjobb megoldást használva.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Költséghatékony gyártások avagy hogyan és hol gyártsuk le a szükséges marketingkommunikációs anyagokat ár-érték arányban a legjobb megoldást használva."— Előadás másolata:

1 Költséghatékony gyártások avagy hogyan és hol gyártsuk le a szükséges marketingkommunikációs anyagokat ár-érték arányban a legjobb megoldást használva Készítette: Madanec László

2 Tervezés Mennyi a költségkeretünk? Milyen terméket szeretnénk megvalósítani? Milyen mennyiségben szeretnénk előállítani? Mennyi a rendelkezésre álló idő? Hogyan juttatom el az ügyfeleknek? Készítette: Madanec László (Forrás: Schmidt: The current situation in the print media industry. Press Conference on Financial Statements, Würzburg 2007)

3 Készítette: Madanec László Nyomtatási eljárások összehasonlítása költségek alapján Összeg (e Ft) Mennyiség

4 Készítette: Madanec László Nyomtatási eljárások összehasonlítása gyártási idő alapján Napok száma

5 Korszerű nyomda Készítette: Madanec László ISO 9001:2008

6 Korszerű nyomda Készítette: Madanec László ISO 9001:2008 Proof nyomtató

7 Korszerű nyomda Készítette: Madanec László ISO 9001:2008 Proof nyomtató CtPlate rendszer Ofszet nyomógép

8 Korszerű nyomda Készítette: Madanec László ISO 9001:2008 Proof nyomtató CtPlate rendszer Ofszet nyomógép Íves digitális nyomtató Tekercses digitális nyomtató

9 Korszerű nyomda Készítette: Madanec László ISO 9001:2008 Proof nyomtató CtPlate rendszer Tekercses digitális nyomtató Ofszet nyomógép Íved digitális nyomtató

10 Készítette: Madanec László Értéknövelés – felületnemesítés A felületnemesítés célja: Értéknövelő funkciója segíti a termék eladását Felületvédelmi funkciója a várható fizikai és kémiai hatásokkal szemben (pára, hideg, szennyeződések) A felületnemesítés lehetőségei: Lakkozás (ofszet, diszperziós, UV-lakk, hibrid lakk) Fóliázás (hideg-, meleg, prégfóliázás) Vakdomborítás

11 Készítette: Madanec László Csomagolások

12 Készítette: Madanec László Értéknövelés – új technológia A klasszikus nyomdai megjelenési formák mellett modern és egyedi megoldásokat is alkalmazhatunk. Különleges és kreatív nyomathordozók jelentek meg a piacon, melyek újdonságnak számítanak a vizuális kommunikáció területén. Az alábbi anyagokra készíthetünk nyomatokat: Fémgőzölt papír PVC, polipropilén anyagok Műanyag (vinyl) öntapadók Lenticular: A leglátványosabb lehetőségek valóra váltásához egy különleges műanyagból készített és speciálisan kialakított lencselemez nyújt segítséget. Ezeknek a termékeknek kihasználva az egyediségét és különleges megjelenését, jóval hatásosabb és dinamikusabb kampányok, reklámanyagok készíthetőek, mint a hagyományos alapanyagokra.

13 Készítette: Madanec László Fémgőzölt anyagok A fémgőzölt papír alkalmazásával fémes csillogás érhető el például az igényesen megtervezett és kialakított dobozokon vagy üvegcímkéken. A papír egyik oldala egy csillogó fémes réteggel van ellátva (pl. ezüst, arany) így alkalmas látványos, csillogó felületek létrehozására. Felhasználás lehetőségei: exkluzív reklámanyagok, csomagoló anyagok (DVD tok, CD tok, doboz), füzet vagy katalógus borítók, meghívók, stb.

14 Készítette: Madanec László Műanyagok Elsősorban az anyag vízállósága, időtállósága miatt használjuk, de fontos tulajdonsága az átlátszóság is. Különböző vastagságban alkalmazhatjuk, attól függően, hogy a végterméknek milyen elvárásoknak kell megfelelni. Felhasználás lehetőségei: doboz, pohár- tányéralátét, étlap, asztali kártya, írásvetítő fólia, wobbler is készíthető a speciális anyagok széles választékából.

15 Készítette: Madanec László Lenticular effektusok Váltókép (flip) 2-3 kép közötti, átmenet nélküli váltást jelent: a lencselemez mozgatásával az egyik kép helyébe egy hirtelen váltással egy másik kép lép.

16 Készítette: Madanec László Lenticular effektusok Váltókép (flip) 2-3 kép közötti, átmenet nélküli váltást jelent: a lencselemez mozgatásával az egyik kép helyébe egy hirtelen váltással egy másik kép lép. Zoom Adott képrészre közelítés- távolítás, 5-10 képben. Olyan hatás, melynél egy a grafikán szereplő elem közeledését illetve távolodását érezzük.

17 Készítette: Madanec László Lenticular effektusok Váltókép (flip) 2-3 kép közötti, átmenet nélküli váltást jelent: a lencselemez mozgatásával az egyik kép helyébe egy hirtelen váltással egy másik kép lép. Zoom Adott képrészre közelítés- távolítás, 5-10 képben. Olyan hatás, melynél egy a grafikán szereplő elem közeledését illetve távolodását érezzük. Animáció Folyamatos mozgás megjelenítése 5- 10 képben. Az animációs filmekhez hasonlóan egy képsorozat segítségével mozgást imitáló effektus.

18 Készítette: Madanec László Lenticular effektusok Átváltozás (morf) A morf hatás során az egyik grafikai elem folyamatosan átváltozik, átalakul egy másik elemmé.

19 Készítette: Madanec László Lenticular effektusok Átváltozás (morf)3D A morf hatás során az egyik grafikai elem folyamatosan átváltozik, átalakul egy másik elemmé. 3 dimenziós képek valódi térérzetet keltenek az emberi szemekben. Szinte meg szeretnénk érinteni az adott terméket.

20 Készítette: Madanec László Hibrid lakk (narancsbőr effektus) Az UV-ofszet technológia felületnemesítési eljárása. A matt-fényes kontrasztban a matt rész „narancsos” felületet ad. Használhatjuk akár papír nyomathordozón akár fémgőzölt felületen egyaránt. Felhasználás lehetőségei: reklámkiadványok, könyv- és füzetborítók, csomagolóanyagok.

21 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Madanec László


Letölteni ppt "Költséghatékony gyártások avagy hogyan és hol gyártsuk le a szükséges marketingkommunikációs anyagokat ár-érték arányban a legjobb megoldást használva."

Hasonló előadás


Google Hirdetések