Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok,"— Előadás másolata:

1

2 Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok, ábrák mintha életre kelnének.

3 A képen egy animáció képkockái láthatóak.

4 Ahhoz, hogy valósnak érezzük, illetve látjuk a mozgást, legalább 16 képkockának kell lennie egyetlen másodpercben (frame/s). A 16 alatti frame/s szaggatott és élvezhetetlen lesz, nem kelti bennünk a mozgás élethű érzését. Manapság a használt sebesség 25 vagy 30 képkocka/mp.

5 A két kép egyforma képkockákat tartalmaz, csak a képkocka/másodperc tulajdonságuk eltérő. 2 képkocka/ms16 képkocka/ms

6 A legelterjedtebb animációs képállomány a gif.

7 Nagyon elterjedt műfaj, legtöbbször a filmiparban találkozhatunk vele, mint például az animációs filmek. Az animációs filmeknek számos változata létezik, közvetlenül a filmre rajzolástól kezdve a homokkal rajzoláson át az élő szereplőkkel együtt játszó rajzfigurákig. A mozifilmekben is egyre több alkalommal találkozhatunk animációval.

8

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések