Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)"— Előadás másolata:

1 Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)

2 Salamon imádsága Imádság bevezető része Imádság bevezető része Mit kért Salamon Istentől? Mit kért Salamon Istentől? Mit nem kért? Mit nem kért? Értelmes szívet kért. Értelmes szívet kért. Imádság után Imádság után „tetszék ez a beszéd az Úrnak”

3 Jézus imádsága a Gecsemánéban (Máté 26:39) Magányos imádság volt Magányos imádság volt Alázatos ima volt Alázatos ima volt Gyermeki ima volt Gyermeki ima volt Kitartó imádság volt Kitartó imádság volt Megadással teljes imádság volt Megadással teljes imádság volt

4 Gondolatok az imádságról C. S. Lewis: „Isten nem kívánságteljesítő automata” E. M. Bounds: „Senki sem tud jelentős és tartós munkát végezni Istenért, aki nem az imádság embere, és senki sem lehet az imádság embere, aki nem szán sok időt imádkozásra.”

5 C. S. Lewis: „Amikor imádkozunk meg kell nyitnunk magunkat Isten felé, úgy ahogy vagyunk, nem úgy ahogy gondoljuk, hogy lennünk kellene. A gondolataink kellenek, hogy az imádságaink legyenek. Ahelyett, hogy tettetni próbálnánk bármit is, a valódi gondjainkkal kapcsolatban kell kérnünk.”

6 E. M. Bounds: „Az imádságról alkotott lebecsmérlő véleményünk egyértelműen meglátszik abból, hogy milyen kevés időt töltünk imádkozással.” Eugenia Price: „Az imádság az emberi szív kitárulkozása az Istennel való beszélgetésben. Minél természetesebb az ima, annál valóságosabbá válik Ő. Az egész a következő képletre egyszerűsödött le számomra: az imádság két egymást szerető személy dialógusa.”

7 E. M. Bounds: „Az emberekkel beszélgetni Istenről nagyszerű dolog, de Istennel beszélgetni az emberekről még nagyszerűbb. Soha nem fog jól és igazán sikeresen beszélgetni az emberekkel az, aki nem tanulta meg jól, hogy hogyan beszélgessen Istennel.”

8 C. S. Lewis: „Követi-e valaha is Isten emberek javaslatát? Istennek nincs szüksége siettetésre, és az emberek semmi tettére sincs szüksége. De az tény, hogy Isten megengedi, hogy a teremtett világ minden dolga részt vegyen akaratának végrehajtásában. Hosszútávon teljesül Isten akarata, de a megvalósulás részletei függnek tettektől, beleértve az Ő teremtményének imáit is. Együtt kell működnünk Vele: ránk ruház minden hatáskört, amit csak ránk ruházhat ehhez.”


Letölteni ppt "Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések