Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A MemoPont alkalmazással a város múltbeli térképén megtekintheti az ön aktuális pozícióját, másrészt azon MemoPontokat, ahonnan az épületek közel 100 éves.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A MemoPont alkalmazással a város múltbeli térképén megtekintheti az ön aktuális pozícióját, másrészt azon MemoPontokat, ahonnan az épületek közel 100 éves."— Előadás másolata:

1 A MemoPont alkalmazással a város múltbeli térképén megtekintheti az ön aktuális pozícióját, másrészt azon MemoPontokat, ahonnan az épületek közel 100 éves fényképeit összevetheti azok jelenlegi állapotával.

2 A program letölthető a MemoPont.hu oldalról illetve Android rendszerű okos telefonokra, tabletekre Play Áruházról is. Az alkalmazás más operációs rendszereken keresztül is elérhető. (Természetesen nemcsak Győrről készült ez az alkalmazás, más városokra is külön le lehet tölteni.)

3 Miután letöltötte az alkalmazást nyissa meg, és válassza ki, hogy hova szeretne eljutni. A kamera nézetre való állítás után a készülék GPS segítségével el fogja önt vezetni oda, ahol a régi kép készült az adott épületről. Önnek csak a képernyőn megjelenő nyilat kell követnie egészen addig, míg az el nem tűnik és az eszköz csilingelő hangot ad. Ezután tartsa a kamerát az építményre. Ekkor megjelenik az ugyanabból a pozícióból készített régi kép.

4 Ez a régi térkép azért készült, hogy lássa mennyire távol vannak egymástól az adott helyszínek, emellett megtekintheti Győr utcáinak korábbi neveit is.

5 Az általunk létrehozott két MemoPont: 1. A Vártoronyból : - Radó-sziget égi Kioszk és a mostani „Jereván”(Aranyszarvas Fogadó) 2. Rába Kettős hídról: -P-Püspökvár 1. 2.

6 1. Radó-sziget és a Kioszk kávéház A híres-neves kávézó 1912-ben épült és egészen a 70-es évekig működött. Könyvtárként és bábszínházként is üzemelt…

7 … majd rossz szerkezete miatt felrobbantották és megépült (1975-77- ben) a Jereván, ami cukrászda, kávéház, étterem és éjszakai mulató is volt egyben.

8 Ma már Aranyszarvas fogadóként ismerjük. Szállási lehetőséget is biztosít a Győrbe érkező vendégek számára, emellett étteremként üzemel.

9 2. A győri vár a Rába Kettős Hídról  Az 1920-as években presszó lehetett.

10

11 Köszönöm a figyelmet! Források: MemoPont.hu, Régi Győr facebook oldala. Az „új” fénképeket Michele Guadagnino készítette. A prezentációt készítették: Nánai Zsombor Richárd, Tóth Gergő


Letölteni ppt "A MemoPont alkalmazással a város múltbeli térképén megtekintheti az ön aktuális pozícióját, másrészt azon MemoPontokat, ahonnan az épületek közel 100 éves."

Hasonló előadás


Google Hirdetések