Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG."— Előadás másolata:

1

2 I. rész

3 SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG VÁROSA SZOBOR A FŐ TÉREN, MELY AZ 1921-ES NÉPSZAVAZÁS EMLÉKÉT IDÉZI FEL. 1921-BEN UGYANIS NÉPSZAVAZÁS DÖNTÖTTE EL, HOGY SOPRON MELYIK ORSZÁGHOZ TARTOZZON. A SOPRONIAK TÖBBSÉGE MAGYARORSZÁG MELLETT DÖNTÖTT. A DÖNTÉS NAPJA DECEMBER 14-E SOPRON ÜNNEPE! A PATINÁS RÉGI HÁZAK LÁTVÁNYA ÉS A SZÁMOS MÚZEUM NYÚJTOTTA ÉLMÉNY MIATT SOPRON A „MÚZEUMOK VÁROSA” NEVET ÉRDEMELTE KI. A VÁROS BAROKK ÉS EGYÉB KÖZÉPKORI ÉPÍTÉSZETI GAZDAGSÁGA, ZENEI, VALAMINT KULTURÁLIS ÉLETE BELFÖLDÖN ÉS KÜLFÖLDÖN EGYARÁNT JELENTŐS VONZERŐ. A VÁROSTÓL DÉLRE ESŐ DOMBVIDÉK, A LŐVÉREK MAGÁBAN FOGLALJA SOPRON LEGELŐKELŐBB ÜDÜLŐ NEGYEDÉT IS A CSENDES, SZÉPSÉGES ERDŐK MELLETT. A VÁROST JELENLEG 61390 FŐ LAKJA, AKIK HÍRESEK VENDÉGSZERETETÜKRŐL ÉS LOKÁLPATRIOTIZMUSUKRÓL!

4

5 SOPRON BELVÁROS (LÉGIFELVÉTEL)

6 VASÚTÁLLOMÁS

7 VÁROSHÁZA ÉS A TŰZTORONY

8 VÁRMEGYEHÁZA

9 HŰSÉGKÚT

10 KECSKE TEMPLOM

11 KARMELITA TEMPLOM

12 SZENT ISTVÁN TEMPLOM

13 SZENT JÚDÁS TEMPLOM

14 POSTA PALOTA

15 LISZT FERENC KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT

16 RÉGI KASZINÓ

17 ERDÉSZETI MÚZEUM UDVARA

18 PÉKMÚZEUM

19 VÁRKERÜLET

20 BEJÁRAT A VÁRBA

21 NAGY RONDELLA

22 SCARBANTIA

23 FESTŐKÖZ

24 IKVA PATAK A FESTŐ-KÖZNÉL

25 AMFITEÁTRUM

26 OROSZLÁN GYÓGYSZERTÁR

27 PETŐFI TÉR

28 PETŐFI SZÍNHÁZ

29 CAESAR HÁZ

30 GAMBRINUS HÁZ

31 GENERÁLIS HÁZ

32 KÉT MÓR HÁZ

33 STORNÓ HÁZ

34 HAJNÓCZY HÁZ KAPUALJA

35 KÉSZÍTETTE: Szentiványi Gábor FOLYTATÁS KÖVETKEZIK MADE IN HUNGARY


Letölteni ppt "I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG."

Hasonló előadás


Google Hirdetések