Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly (1600- 1649) és II. Károly királyoktól (1630-1685) kapta. Mindkét uralkodó,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly (1600- 1649) és II. Károly királyoktól (1630-1685) kapta. Mindkét uralkodó,"— Előadás másolata:

1 Cavalier King Charles spániel

2 Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly (1600- 1649) és II. Károly királyoktól (1630-1685) kapta. Mindkét uralkodó, apa és fia, olyannyira imádták a kis Charlie-kat, hogy a kutyák még a parlamentbe is beléphettek és állami fogadásokon is részt vehettek. A kutyák még a templomba is elkísérték a két királyt. Kicsi, spániel típusú kutyák egyébként már századok óta léteztek, az arisztokráciát ábrázoló festményeken rendszeresen felbukkannak ezek a kis kutyák is, a XV. és XVI. századi festményeken szinte mindig a királyi udvar családjainak gyermekeivel láthatók voltak.

3 Egy bizonyos new york-i Mr. Roswell Eldridge, aki a korabeli festményeken gyakorta ábrázolt, „eredeti” törpe spánielek rajongója volt, 1926-ban Angliába utazott, hogy kedvenceiből vásároljon magának. Megdöbbenéssel tapasztalta az imádott fajtájában végbement változásokat. Jelentős pénzdíjat tűzött ki egy régi típusú King Charles spánielért cserébe.

4 A „pályázati kiírás” idővel meghozta a kedvet és a tenyésztők Charlie-ból eredetiben rekonstruálják a fajtát. Munkájuk sikerrel járt és igen rövid idő alatt (1928-ra) életre hívták. A „régi-új” fajta – újjászületésének örömére – új nevet is kapott: Cavalier King Chalres spánielként vonult be a köztudatba.

5 Színváltozatai Blenheim = fehér-gesztenye színű foltokkal Black and Tan = fekete-cser színű jegyekkel ("King Charles" szín) Ruby = gesztenyevörös Tricolour = fekete-fehér- cser jegyekkel ("Prince Charles" szín)

6 Gyengéi füle (mint minden spánielnek könnyen begyullad) szeme (mivel nagy és kiugró, könnyen megsérülhet) súlya (hízásra hajlamos, ezért nem szabad túletetni) betegségei: leggyakoribb halálozási ok a szívbillentyű zavara. Rendszeresen kell ápolni és trenírozni. Hosszú szőrét rendszeresen fésülni kell főként a fül- szőrét kell rendszereden ápolni. Nyírni nem ajánlatos, mivel roncsolja a szőr minőségét. Trimmelni tilos. Ápolása

7 Jelleme Kedves, barátságos, alkalmazkodó természete miatt jól kijön a többi kutyával, és a macskákkal is hamar összebarátkozik. Igazi mindenes kutya: a gyerekek fáradhatatlan játszótársa, a hölgyek elegáns kísérője, a vadászok odaadó, megbízható segítője, a család bájos kedvence, és az idősek gyengéd, megértő társa. Marmagassága: 30-35 cm Súlya: 5,4-8 kg Tulajdonságai

8 És az én törpém. (Luna)


Letölteni ppt "Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly (1600- 1649) és II. Károly királyoktól (1630-1685) kapta. Mindkét uralkodó,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések