Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fenntarthatóság, környezettudatosság

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fenntarthatóság, környezettudatosság"— Előadás másolata:

1 Fenntarthatóság, környezettudatosság

2 Fenntarthatóság a közösségépítésben

3 A környezeti fenntarthatóság fő céljai
Természetes térszerkezet megőrzése Természeti erőforrások megőrzése Jó környezet- és egészség állapot megőrzése (károsodások elkerülése) Közösségek megőrzése (társadalmi felelősségvállalás)

4 A környezeti fenntarthatóság érdekében vállalható lehetséges lépések
Fenntarthatósági terv készítése és megvalósítása Fenntarthatóságért felelős munkatárs kinevezése Fenntarthatósággal kapcsolatos képzések és ismeretterjesztés a munkatársaknak és célcsoportoknak Környezettudatos beszerzések (alacsony energiafelhasználású eszközök, újratölthető elemek/patronok stb.) Energiafelhasználás csökkentése Újra-papír használata Hulladék mennyiségének csökkentése

5 Környezettudatos körülmények
hulladékminimalizálás szelektív hulladékgyűjtés energiatakarékosság egészséget kímélő foglalkoztatás és foglalkozás (világítás, monitor kiválasztás, zöld növények, szellőzés stb.) egészséges táplálkozás pihenéshez szükséges zöldfelület újrahasznosított papír használata kerékpártároló

6 Környezetbarát közlekedés
Környezettudatosan megközelíthető helyszínek legyenek Környezettudatos megközelíthetőség: gyalogosan, kerékpárral, tömegközlekedéssel, és ha mindez nehezen megoldható, akkor legalább telekocsival Kerékpárutak, kerékpártárolók fejlesztése Nagyvárosokban a P+R parkolók fejlesztése (Park and Ride = Parkolj le és Utazz tovább (tömegközlekedéssel)) Megjegyzés: azonos útvonalon a közúti tömegközlekedés fejlesztése ne rontsa a vasúti tömegközlekedés gazdaságosságát (fennmaradásának biztonságát)

7 Gépkocsi használat csökkentése
az egyéni személyautó közlekedés rovására a tömegközlekedés részaránya növekedjen a gépkocsipark növelése helyett az alternatív megoldások, pl. távérzékelés, távfelügyelet, távmunka terjedjenek „céges” gépkocsipark csökkenése

8 Egészséges élelmiszerek az étkezésben és étkeztetésben
tartósítószer mentes, természetes színezéket tartalmazó, természetes összetevőkből álló élelmiszereket választ, vitaminmegőrző főzési technikákat választ beszerzés nagy részben helyi piacról történik, friss zöldségek, gyümölcsök és hús megvételével az élelmiszerek minél nagyobb aránya egészséges, vagy helyi eredetű, vagy bio-élelmiszer

9


Letölteni ppt "Fenntarthatóság, környezettudatosság"

Hasonló előadás


Google Hirdetések