Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Látható és láthatatlan arckép Ki volt C.W. Leadbeater? 2014. november 18. A Magyar Teozófiai Társulat nyilvános előadása Előadó: Nagyiday Adrienne.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Látható és láthatatlan arckép Ki volt C.W. Leadbeater? 2014. november 18. A Magyar Teozófiai Társulat nyilvános előadása Előadó: Nagyiday Adrienne."— Előadás másolata:

1 Látható és láthatatlan arckép Ki volt C.W. Leadbeater? 2014. november 18. A Magyar Teozófiai Társulat nyilvános előadása Előadó: Nagyiday Adrienne

2 I. fejezet

3 BEVEZETŐ Leadbeater 1847-1934

4 CSALÁD

5 ANGLIKÁN EGYHÁZ, SPIRITIZMUS

6 SPIRITIZMUSTÓL A TEOZÓFIÁIG

7 A DÖNTŐ MOZZANAT: H.P.B.

8 TANULÁS, FEJLŐDÉS, TANÍTÓK

9 How Theosophy come to me… IDÉZET „A Mesterek materializálódnak”

10 A CSAKRÁK Idézet: „A kundalini” (101.)

11 1885 Adyar

12 2. fejezet

13 COLOMBOTÓL LONDONIG

14 Buddhista csoportkép 1889.

15 ELSŐ KÖNYVSIKEREK AZ ÁLMOKRÓL (1893) AZ ASZTRÁLSÍK (1896) A DEVACHAN (1896) „népszerű stílusban” Világos, konkrét, könnyen vizualizálható szóképek A terminológia és a koncepció teozófiai A konkrét részletek saját kutatásai hétteréből A KERESZTÉNY MEGVÁLTÁS EREDETE ÉS JELENTŐSÉGE (1899)

16 GONDOLATFORMÁK (1905) TISZTÁNLÁTÁS (1899)

17 A HALÁL TÚLOLDALA (1903)

18 ATLANTISZ TÖRTÉNETE(1896) Scott-Elliott könyve részben C.W.L. kutatásain alapul „Mindannyian az elveszett Atlantisz szülöttei vagyunk.” (John Algeo)

19 VISZONYA A GYEREKEKHEZ Our Relation to Our Children (1898) IDÉZET Az emberiség múltja, jelene, jövője c. könyvből a gyerekek jövőbeli neveléséről (190.)

20 A LÁTHATÓ ÉS LÁTHATATLAN EMBER (1902) IDÉZET: A HÁRMASSÁG (30.)

21 KUTATÁSOK A LÁTHATATLAN VILÁGOKBAN Letűnt fajok és civilizációk okkult történelme Más Naprendszer bolygói, amin az élethullám áthaladt Atomok, molekulák, végső fizikai atom Gondolatok Kereszténység doktrinái

22 ELŐADÓ KÖRUTAK – 5 ÉV KŐKEMÉNY MUNKA

23 AZ 1906-OS BOTRÁNY

24 REHABILITÁCIÓ 1.

25 REHABILITÁCIÓ 2. „A mártír” USA Megjelenjenek-e CWL cikkei az USÁ- ban? 1200 igen : 250 nem Adyar VB – A gondolatszabadság elve 25 főből : 23 igen Adyar VB: CWL rehabilitációja 24-ből 21 igen

26 ÚJRA ADYARBAN

27 3. fejezet

28 A MÁSODIK ELJÖVETEL MEGJÖVENDÖLÉSE „…belső meggyőződésévé vált, hogy a fiú válhat a Világtanító eszközévé, és ez azzá a messianisztikus szenvedélyévé vált, amely az adyari teo-i világ következő 20 évében meghatározóvá lett.” (Theosophical Encyclopedia)

29 AZ EMBERISÉG MÚLTJA, JELENE, JÖVŐJE (1913) ALCYONE ÉLETEI (1924) I IDÉZET: Egy perui (tolték) istentisztelet (82.)

30 LÁTHATATLAN SEGÍTŐK (1915) ÉLET A HALÁL UTÁN (1912) IDÉZET: A SZÜKSÉGES KVALIFIKÁCIÓK-ból a Tökéletes önuralom

31 VILÁGUNK REJTETT OLDALA (1913) OKKULT KÉMIA (1916)

32 SYDNEY, MANOR

33 SZABAD KATOLIKUS EGYHÁZ

34 SZABADKŐMŰVESSÉG A keresztény ünnepek rejtett oldala (1920) Rejtett élet a szabadkőművességben (1926)

35 A MESTEREK ÉS AZ ÖSVÉNY (1925) BESZÉLGETÉSEK AZ OKKULTIZMUS ÖSVÉNYÉN (1926) IDÉZET 228. A Világ Ura IDÉZET 228. A Világ Ura

36 J. KRISHNAMURTI „Az igazság nem függ szervezetektől, akár ősi, akár új legyen az. Minden szervezet különlegesnek tartja magát, és azt állítja, hogy az igazság megtalálására különleges útjai vannak; ezek árulói és megmételyezői az Igazságnak…” „Nem kívánom, hogy kövessetek, azt kívánom, hogy értsétek, amit mondok! Célom az, hogy az embert tökéletesen szabaddá tegyem, mert bizony mondom nektek, hogy az egyetlen spiritualitás az örökkévaló én romolhatatlansága, az ész és szeretet harmóniája. Ez a tökéletes, feltétlen Igazság, amely az Élet maga. Az Igazság ott van mindenkiben, nincs messze, nincs közel, örökösen ott van. Senki ember nem tehet kívülről szabaddá titeket. A kulcs a saját énetek, és magának ennek az énnek a fejlettsége, tisztultsága és romolhatatlansága az Örökkévalóság országa.”

37 KRISHNAMURTI „A tudatos életvezetés fáradságos dolog, és mivel sokan előnyben részesítjük a könnyebb, megtévesztő utat, létünket odaajándékozzuk a hatalomnak, hogy az szabja meg és alakítsa életünket. Ez a hatalom lehet közösségi, mint például az állam, de lehet egyéni is, mint a Mester, a Megváltó vagy a guru. Az emberek többsége rádöbben, hogy a gondolatokkal teli állapot fájdalommal jár, ezért inkább kiszolgáltatják magukat valamely hatalomnak, amely viszont elvakít és gondolatnélküliséghez vezet. A hatalom létrehozza az erőt, amely törvényszerűen koncentrálódni kezd. Ez teszi teljes mértékben korrupttá a hatalom gyakorlóját, és azt is, aki alattvalójává válik. Az ismeret és tapasztalat hatalma erkölcstelen, még akkor is, ha a Mester vagy pap képviseli. A saját, látszólag végtelen ellentmondásokkal terhelt életünk fontos, nem pedig a sablonok vagy egy vezető. A Mester és a papok hatalma eltávolít a központi kérdéstől, amely nem más, mint a saját magunkon belüli problémák rendezése.” (J. Krishnamurti: Az Élet Könyve – napi meditációk)

38 C.W.L. ELMENT… IDÉZET „A temetés” Világunk rejtett oldala IDÉZET „A temetés” Világunk rejtett oldala

39 Véget ért egy fejezet Utóélet

40 E.L.GARDNER KRITIKÁJA 1963 „Leadbeater tévedett. Nyilvánvaló, hogy az eljövetel nem történt meg.” Egy teozófusnak nem kell elfogadni senki tekintélyét…

41 G. HODSON VÉLEMÉNYE IDÉZET

42 BEFEJEZÉSÜL „Mutassák meg nekünk a szentek, akiknek tanítványai kívánunk lenni, a világosságot, amit keresünk. Adják meg nekünk együttérzésük és bölcsességük erős támaszát. Van egy béke, amely meghaladja az értelmet. Azok szívében lakozik, akik az örökkévalóban élnek. Vagy egy erő, amely mindent újjá alkot. Azokban él és működik, akik tudják, hogy egy az ÉN. Ez a béke legyen veletek, ez az erő emeljen fel, amíg eljuttok oda, ahol az Egy Beavatót hívják, amíg felragyog fölöttünk az Ő csillaga.” „Mutassák meg nekünk a szentek, akiknek tanítványai kívánunk lenni, a világosságot, amit keresünk. Adják meg nekünk együttérzésük és bölcsességük erős támaszát. Van egy béke, amely meghaladja az értelmet. Azok szívében lakozik, akik az örökkévalóban élnek. Vagy egy erő, amely mindent újjá alkot. Azokban él és működik, akik tudják, hogy egy az ÉN. Ez a béke legyen veletek, ez az erő emeljen fel, amíg eljuttok oda, ahol az Egy Beavatót hívják, amíg felragyog fölöttünk az Ő csillaga.”

43 Ajánlott irodalom 1.) C.W.Leadbeater: How Theosophy come to me 2.) Gregory Tillet: The Elder Brother 3.) Theosophical Encyclopedia 4.) E.L Gardner: There is no Religion higher than Truth (critical article) 5.) C.W.L. The Great Occultist (Hodson – Thiel) 6.) C.W.Leadbeater valamennyi könyve és írása (www.teozofia.hu)


Letölteni ppt "Látható és láthatatlan arckép Ki volt C.W. Leadbeater? 2014. november 18. A Magyar Teozófiai Társulat nyilvános előadása Előadó: Nagyiday Adrienne."

Hasonló előadás


Google Hirdetések